De Evige

3 minutters læsetid

De EvigeNeil Gaiman gør sig som skønlitterær forfatter og manuskriptforfatter til såvel film som tegneserier. Det er ikke action, der er i centrum i hans univers, men forunderlige fortællinger. Af tegneserier har han skrevet manuskripter til flere allerede kendte serier, men er nok bedst kendt for sin egen serie Sandman.

Forlaget G. Floy Studio har slået sig op på udgivelse af tegneserier, som Egmont og andre danske forlag ikke tør forsøge sig med at udgive, og de har således også kastet sig over Gaimans serier som Sandman og Marvel 1602. Nu har de så også udgivet Gaiman og Romita Jr.’s serie De Evige, samlet i ét bind.

De Evige og Afvigerne

'The Eternals' nr. 1.
‘The Eternals’ nr. 1.

The Eternals, som De Evige hedder på engelsk, er en serie skabt af Jack Kirby i 1976 på forlaget Marvel. De Evige er “guder” og passer således godt ind i Marvel-universets blanding mutanter og guddommelige skabninger, men det var først sent, at The Eternals blev indarbejdet i selve Marvels univers.

Stjernevandrerne er gudelignende kosmiske væsner, der for evigheder siden skabte De Evige og Afvigerne. Afvigerne er et voldeligt og laverestående folk, mens De Evige er humanoide væsner, der både har overnaturlige kræfter og er udødelige. De Evige har fået til opgave at bevogte livet på Jorden, indtil Stjernevandrerne en dag vender tilbage. Noget er dog sket med De Evige; de har nemlig glemt, hvem de er og lever nu blandt os, som var de ganske almindelige mennesker.

En galning med guldøjne

Mark Curry er en lægestuderende, der ikke får meget søvn imellem sine vagter på hospitalet, og det lidt han får, er fyldt med drømme om fjerne steder og en mystisk krig. Så opsøges han af en sær mand, der fortæller ham, at han (Mark) egentligt er et væsen med overnaturlige kræfter. Selvom den mystiske mand, der præsenterer sig som Ikaris, har guldøjne, afviser Mark ham som en galning.

Næste gang han møder denne fremmede, er da manden bliver bragt ind på hospitalet, efter der er blevet sprængt en bombe lige ved siden af ham, hvilket han dog ikke har taget synderligt megen skade af. Fra sin sygeseng fortæller Ikaris nu Mark historien om Stjernvandrerne, der kom til Jorden og skabte De Evige og Afvigerne. Stjernevandrerne udvalgte de tidlige proto-mennesker og hjalp dem til at udvikle sig. Ikaris bliver kort efter bortført af to Afvigere, der torturerer ham for at finde ud af, om de kan dræbe ham.

Hukommelsen vender tilbage

Imens møder Mark den smukke festplanlægger Sersi og bliver inviteret med til hendes næste fest – en fest der dog langt fra forløber som planlagt. Festen er arrangeret for en ambassade, og der har været lagt vægt på, at en lang række forskere skulle inviteres. En gruppe terrorister angriber imidlertid festen for at bortføre forskerne og dræbe resten af gæsterne.

Midt under angrebet går tiden i stå for alle andre end Mark, og han kan derved bevæge sig rundt og afvæbne terroristerne. Der er selvfølgelig Mark, der har bevæget sig med unaturlig hurtighed, men det viser sig under angrebet, at Sersi også har overnaturlige evner.

Efterfølgende er der flere, der får deres hukommelse tilbage og indser, at de egentligt er en del af De Evige. Der begynder nu at tegne sig et billede af, at nogen forsøger at vække den af Stjernevandrerne, der ligger i dvale her på Jorden; noget der vil kunne betyde slutningen på menneskehedens. Samtidig er Afvigerne ved at forberede sig på krig.

Ikke en normal superheltehistorie

Man skal ikke forvente at læse en “normal” superheltehistorie, når man sætter sig med dette album. Historien er ikke så meget den klassiske kamp mellem det gode og det onde, som det er en historie om, hvordan De Evige igen finder deres rolle her på Jorden mellem Afvigerne og menneskene, samt ikke mindst deres rolle i Stjernevandrernes plan.

Forventer man derfor en historie i stil med når X-Men og Magneto bekæmper hinanden, vil denne fortælling nok virke noget sløv. De Evige genopliver en flok gamle helte, men den fortæller også kun om, hvordan de finder sig selv igen, den afrunder ikke den store fortælling om deres kamp. Der er således lagt op til at der kan fortælles flere historier om De Evige, for med denne udgivelse er de nu blevet godt genintroduceret.

De Evige er venligst stillet til rådighed af G. Floy Studio.

4 stjerner

Titel: De Evige
Originaltitel: The Eternals
Forfatter: Neil Gaiman
Tegner: John Romita Jr.
Forlag, år: G. Floy Studio, 2007
Albumlængde: 220 sider
Oversættelse: Steffen P. Maarup
hvid
Udkom oprindelig i syv numre på forlaget Marvel i 2006-2007. Udkom som samlet album på dansk i 2007 på forlaget G. Floy Studio.

Anmeldt i nr. 25 | 13/11/2007

Stikord: Superhelte

Skriv et svar

Your email address will not be published.