The Horror Vault

5 minutters læsetid
The Horror Vault

The Horror Vault er en antologifilm med ni små independenthorrorfilm. Der er gode ting imellem, men samlet set er antologien noget ujævnt sammensat, hvilket går ud over helhedsoplevelsen. Hvis man interesserer sig for amatør- og hobbyhorrorfilm, kan man godt fra tid til anden stå med det problem, at disse film kan være besværlige at finde. Nogle film kan findes på webtjenester som YouTube eller på filmenes hjemmesider. Problemet kan dog også være i det hele taget at blive klar over at filmene eksisterer! Når der så er folk, der beslutter sig for at samle et udvalg på DVD, er det jo noget, der klart glæder folk som mig, da opsporingsarbejdet er lavet.

Indiehorror

The Horror Vault er en samling independentproducerede horrorkortfilm, ni i alt, herunder to af danske Kim Sønderholm, hvis film Craig, vi tidligere har anmeldt her på Planet Pulp. De øvrige er instrueret af engelske, amerikanske og australske instruktører, og antologien er udgivet af Sønderholms Cetus Productions. Det er altid med spændt forventning, man sætter sig til at se en sådan samling film. Det der gør filmene interessante, er at de som oftest er lavet af folk, der gør det udelukkende på grund af interesse og engagement, hvilket kan give en filmoplevelse, som et stort budget ikke nødvendigvis kan. Nogle gange er det dog også tydeligt, at en film mest er lavet for at have det sjovt med et kamera og noget teaterblod, men selv da kan der komme noget godt ud af løjerne, og nogle gange noget virkeligt originalt (Peter Jacksons Bad Taste er et godt eksempel). Der er selvfølgelig også de gange, hvor man må konstatere, at der hverken er talent eller gejst i en film, men det må man også fra tid til anden ved dyre produktioner.

Her følger en kort omtale af de ni film, der præsenteres på skiven. Det skal lige siges, at alle filmene er indspillet på engelsk, også Kim Sønderholms.

When John Met Julia

'When John Met Julia' - Da John ville ønske, han ikke havde mødt Julia.
‘When John Met Julia’ – Da John ville ønske, han ikke havde mødt Julia.

Filmen er skrevet og instrueret af Kim Sønderholm, og han spiller også selv med (med en lettere tydelig dansk accent). John er på vej hjem, og samler blafferen Julia op. Hun har dog set sig sur på mænd, og dræber ham uden nogen synderlig grund. Julie er Shakespeareinteresseret, og som sådan burde hun vide, at et uretfærdigt mord ikke går ustraffet hen. Dette er nok den bedste film i samlingen, så det er blot en skam at den ligger som den første.

Delusion

En sort/hvid film med et skær af klassisk drama over sig. Flynn bærer rundt på et traume, der bunder i hans mors død. Under en fest bliver det for meget for ham, da folk bliver ved med at konfrontere ham med hans mulige skyld i moderens død. Delusion er et familiedrama, der har et strejf af spøgelseshistorie over sig. En udmærket lille film, uden at jeg dog vil mene, det er en horrorfilm.

Alone

'Alone' - En stor kniv til en lille pige.
‘Alone’ – En stor kniv til en lille pige.

Dette er samlingens bud på en teenageslasherfilm, dog uden de store mængder blod. En ung pige er alene i sit sororityhus, mens alle veninderne er taget af sted. Hun har problemer med at sove, og går derfor rundt i huset (i sin natkjole). Der er dog folk, der kommer til hendes dør. Først er det en kriminalassistent, der kommer for at bede hende være påpasselig med, hvem hun lukker ind i huset, da der er sket et mord på en ung pige lige i nærheden. Den anden, der kommer forbi, er kæresten til en af hendes veninder, som ved, at hun var alene i huset, og som vil passe på hende. Kun en af de to lukker hun ind i huset – problemet er blot, om det er den rigtige, hun lukker døren op for. Et udmærket bud på en minislasher.

Dead To The World

'Dead to the World' - Bundy in action.
‘Dead to the World’ – Bundy in action.

Filmen er inspireret af den amerikanske seriemorder Ted Bundys handlinger. Dette er dog det eneste skræmmende ved denne film, hvilket også understreges til sidst, hvor der kommer en tekst, der informerer om Bundys ugerninger. Denne film fungerer egentligt ikke; den viser blot nogle mord og en afhøring, og fanger ikke interessen.

Mental Distortion
Dette er endnu en film af og med Kim Sønderholm. Pete finder sin kæreste død i deres badekar, og han er desværre for sent på færde til at redde hende. Denne hændelse bliver hos ham, og rider ham som en mare, selv i vågen tilstand. Hen ser ofte kærestens spøgelse. Selv da han indleder et nyt forhold, kan han ikke få spøgelset ud af sit hoved. Filmen er stemningsfyldt, men bliver dog lige lang nok til at holde stemningen.

'Disconnected' - Det er svært at stikke af med en finger sømmet til bordet.
‘Disconnected’ – Det er svært at stikke af med en finger sømmet til bordet.

Disconnected
En kort lille mørk og makaber film med nogle ret effektive torturscener, der kunne være brugt i en film som Hostel (dog uden at være helt så blodige). Filmen er kort, og med en slutning der nok er fuldt med sort humor, men også lidt forudsigelig.

The Demon

En rodet lille film om en mands kamp mod sin indre dæmon; en kamp, som en kvindelig blaffer bliver rodet ind midt i.

Echoes

En mand vågner op, fastspændt til en seng, uden at vide, hvordan han er havnet der, og uden helt på noget tidspunkt at blive klar over, hvor han helt nøjagtigt er, da folk omkring ham, samt stedet, hele tiden ser ud til at ændre sig.

Retina

I pressematerialet kaldes denne film for en ekstremt absurd og nihilistisk historie. Det skal nok passe, jeg fattede den ikke.

Forskellighed en svaghed

'Echoes' - Hader at vågne sådan.
‘Echoes’ – Hader at vågne sådan.

De ni film i The Horror Vault er meget forskellige i form og handling. Med så mange små film fordelt på halvanden time, mister man lidt interessen. Det er af samme grund, man sjældent læser en antologi fra ende til anden i ét hug, da de mange stilskift og forskelligartede historier gør, at man mister indlevelsen i hver historie for sig. Selvom der ikke er nogle af filmene, der direkte skiller sig ud, og bør fremhæves i særlig grad, så er dette en samling, der er værd at bruge en 90 minutter på at se, men man bør nok dele den op, og se den af et par omgange, da man ellers risikerer at køre træt.

Samlet vurdering er, at det er en god idé at lave antologier som denne, men man bør nok være noget mere selektiv med materialet. Samlinger fungerer generelt bedst, hvis der er en eller anden form for tematisk sammenhæng imellem filmene, og det er der overhovedet ikke i The Horror Vault. The Horror Vault kan købes via hjemmesiden http://www.thehorrorvault.net, og det kan oplyses, at nr.2 og 3 er allerede på tegnebrættet.

3 stjerner
Titel: The Horror Vault
Instruktører: David Boone & Johs Card (Disconnected), Russ Diaper (Dead to the World), Gabriel Dowrick (Echoes), Mark Marchillo (Delusion), Kenny Selko (Alone), Kim Sønderholm (When John Met Julia & Mental Distortion), Thomas Steen Sørensen (The Demon), J.P. Wenner (Retina)
Manuskript: Russ Diaper (Dead to the World), Drew English (Echoes), Nicholai Ketelsen, Zach Rasmussen & J.P. Wenner (Retina), Mark Marchillo (Delusion), Kenny Selko (Alone), Kim Sønderholm (When John Met Julia & Mental Distortion), Thomas Steen Sørensen (The Demon), Producere: Kim Sønderholm (executive producer)
Spilletid: 111 minutter
Aspect ratio: 1.85:1
Sprog: Engelsk
Distributør (DVD): Cetus Productions (DK)
Produktionsår: 2008
Udgave/region: 0

Anmeldt i nr. 34 | 13/08/2008

Stikord: Antologifilm, Psykopater

Skriv et svar

Your email address will not be published.