Godzilla vs. Cthulhu

2 minutters læsetid
Godzilla vs. Cthulhu

Denne novelle faldt jeg over, da jeg søgte rundt på forskellige hjemmesider med fanfiction, og titlen kunne jeg ikke stå for, så jeg satte mig straks til at læse den.

Efter utallige angreb på deres storbyer igennem årtier, har Japan gjort flere forsøg på at finde måder at bekæmpe Godzilla. De mangler dog stadig at finde det ultimative våben mod ham og andre monstre. Alt imens forskningen står på, holder de japanske myndighederne et vågent og nervøst øje med deres kystlinier.

Kystkultister, Cthulhu og kæmpekrybdyr

Giganternes første møde på omslaget til 'Crypt of Cthulhu' vol. 1 no. 2 - illustrator og redaktør Robert M. Price
Giganternes første møde på omslaget til ‘Crypt of Cthulhu’ vol. 1 no. 2 – illustrator og redaktør Robert M. Price.

Myndighederne er dog ikke de eneste der observerer havet. Det gør kulten The Watchers on the Shore også, dog af helt andre grunde. Deres leder var for år tilbage kaptajn på et skib, der officielt blev sænket af en ubåd, men kaptajnen har en helt anden beretning om, hvad der skete, og hvorfor han var den eneste overlevne. Han har siden været lederen af en kult, der tilbeder den drømmende gud Cthulhu og venter hans genkomst.

Ryu Yamamoto er blevet indsat som agent for at infiltrerer kulten, men da han er blevet forelsket i et af medlemmerne får han yderligere en grund til at ville optrevle grupperingen. Da hans elskede bliver angrebet af en af kultens præster, kommer Ryu i nærkamp med denne. Den fysiske kontakt i kampen gør, at Ryu finder ud af, at kultisten ikke er af menneskelig herkomst.

Samtidig med dette, er militæret blevet sat i beredskab, for Godzilla nærmer sig kysten, men som altid er deres kugler og granater intet match mod monstrets radioaktive stråler. Ryu får sat myndighederne ind mod kulten. For at sikre deres flugt tilkalder kultens ledere en såkaldt Shoggoth.

Dette væsens ankomst falder sammen med, at militæret har fået lokket Godzilla tilbage i havet, og en kamp imellem den radioaktive kæmpereptil og det uformelige og omskiftelige protoplasma går i gang. Det lykkes med nød Godzilla at sejre, men han står snart over for en endnu større udfordring, for den sunkne by R’lyeh er kommet til overfladen igen, og dermed gør Cthulhu endnu et forsøg på at træde ind i denne verden. Han har ikke tænkt sig at lade et vredt radioaktivt krybdyr stå i vejen.

Vellykket crossover

The Duel of the Eon
The Duel of the Eon.

Cthulhu er en central figur i det univers af kosmisk terror, som forfatteren H.P. Lovecraft skabte i starten af 1900-tallet; et univers, som utallige forfattere, tegnere, filmfolk og ikke mindst rollespillere har videreudviklet siden.

Godzilla-universet har også udviklet sig meget siden den første film fra 1954. Omkring 50 film er der kommet om væsnet, og også her er der blevet skrevet og tegnet et hav af yderligere historier. Godzilla har efterhånden kæmpet imod et hav af forskellige giganter, og idéen med at sætte ham op imod den største af dem alle er oplagt.

Omvendt er det to meget forskellige universer, som de to figurer stammer fra, og det kræver et kendskab og respekt for begge for at lave en vellykket crossover. Det lykkedes faktisk ganske godt i denne novelle at lave denne sammenføring af giganterne og de universer, de stammer fra.

Novellen er at finde på nettet på fanfiction.net, men er også trykt i Cthulhu Codex 13 (Necronomicon Press 1998).

5 stjerner
Titel: Godzilla vs. Cthulhu
Forfatter: C.L. Werner
Udgivet: 1998

Anmeldt i nr. 30 | 13/04/2008

Stikord: Crossover, Cthulhiana, Kæmpemonstre

Skriv et svar

Your email address will not be published.