Nr. 93 – 13. juli 2013

Bitterhed. Gamle mænd. Brok. Muppet Show. Ja, vi kunne være bitre. Vi kunne være kritiske. Der er zombier overalt, og de er for meget af det gode. Eller set på en anden måde: Lad os da nyde det. Varmen. Og zombierne i varmen. Lad dog de levende døde nyde, at 2013 vil blive husket som ”The Summer of the Zombie”. Ikke kærlighed. Ikke Sam. Ikke Woodstock. Men zombier.

Så kan vi altid sidenhen kravle op i vores loge i teatret og som gamle, bitre mænd råbe og skrige. Men i denne omgang ser vi positivt på zombiesommeren anno 2012.

Sommer betyder også Tour de France, og som vores faste læsere vil vide, er det noget, vi elsker her på redaktionen. Mænd, bjerge, cykler og Jørgen Leth. Det er da smukt. Og faktisk også i et zombieperspektiv. Hvis vi lige husker på Kadavermarch, hvor præparatet LIFESUPPLY var skyld i zombieplagen, så har vi her på redaktionen et bud på, hvordan zombieplagen kommer til at blive spredt ”i den virkelige verden”. Og vi tænker naturligvis på doping.

Så om nogle år vil vi advare dig mod at opsøge Hr. Riis og Hr. Armstrong, hvis du ser dem stavre ned af en forladt gade med tomme blikke i øjnene. Så er de blevet indhentet af fortiden. Og hvem ved, måske vil vi i fremtiden se en zombie være første mand i gult når de rammer Paris?

Vi anmelder i dette nummer to biografaktuelle film i form af den udmærkede zombiebasker World War Z og filmbæen Man of Steel. Og for at fortsætte i zombiesporet har vi også kigget nærmere på det nyeste bind i The Walking Dead samt [Rec] 3: Génesis. Vi stifter også bekendtskab med den fremragende Lovecraft-filmatisering The Whisperer in Darkness, stinkeren Axed samt den halvlunkne erotiske film Action.

Lovecraft har vi også på besøg i bogsektionen, hvor vi kigger på den fine danske Lovecraft-oversættelse Ved vanviddets bjerge. Og så har vi i filmmusikafdelingen været i vores bagkatalog af filmanmeldelser, som vi følger op med anmeldelser af musikken til filmene Van Helsing, Predator og Captain America – tre scores af Alan Silvestri til film, der tidligere er anmeldt her på Planet Pulp.

I denne måned smider vi vores nummer 93 på gaden. Siden 2005 har vi hver måned lagt et nummer online, og det er vi faktisk stolte af – uden at det skal kamme over i klappen på vores egne skuldre. Vi runder nu de 1800 anmeldelser og artikler, så der skulle gerne være en del at dykke ned i her i sommervarmen – og måske lidt inspiration til de dejlige aftentimer foran skærmen eller under dynen med en bog?

På falderebet vil vi også gerne henlede opmærksomheden på iPad filmmagasinet Cut!, hvor undertegnede har skrevet en artikel om zombier. Det kan du læse gratis her: https://itunes.apple.com/dk/app/cut!-3/id669690530?l=da&mt=8

Ellers er det jo bare tilbage at sige god sommer. En sommer der står i zombiens tegn.

Månedens lederskribent er Jacob Krogsøe.

Film:
Action (Richard Kern Extra Action (And Extra Hardcore)) (Richard Kern, 2007)
Axed (Ryan Lee Driscoll, 2011)
Man of Steel (Zack Snyder, 2013)
[Rec] 3: Génesis (Paco Plaza, 2012)
The Whisperer in Darkness (Sean Branney, 2011)
World War Z (Marc Forster, 2013)

Filmmusik:
Captain America: The First Avenger (Alan Silvestri, 2011)
Predator (Alan Silvestri, 1987)
Van Helsing (Alan Silvestri, 2004)

Bøger:
Ved vanviddets Bjerge – samt noveller, essays og uddrag af breve (H.P. Lovecraft, 2013)

Tegneserier:
The Walking Dead 18: What Comes After (Robert Kirkman & Charlie Adlard, 2013)