Leder og indhold – 13. marts 2014

1 minuts læsetid

Oscar-uddelingen var også herlig, eller rettere sagt herlig forudsigelig. Den var stort set blottet for overraskelser, og de fleste taler var også præget af at være ”jeg-er-ret-sikker-på-jeg-vinder”-taler.

Som genrehund var det herligt at se Gravity vinde en masse priser. Vores anmeldelse af filmen her på Planet Pulp var også meget positiv, selvom jeg personligt finder filmen ganske overvurderet og synes, der er nyere science fiction, som er langt bedre – dog måske ikke teknisk, hvor Gravity virkelig sparker rumrøv.

I min bog er Cuaróns egen Children of Men en klart bedre film og Moon overgår også Gravity på de fleste parametre. Men sådan er det jo; vi kan ikke alle være enige, men dybest set er jeg jo nok glad for, at Gravity ikke vandt for bedste film men ”kun” fik for instruktøren og stort set alle de tekniske priser.

Oscar-uddelingen er en spøjs størrelse, da det ikke nødvendigvis er de bedste film, der vinder (hvem sagde Shakespeare in Love?). Men hvis man bare ikke forventer retfærdighed, er det såmænd en ganske underholdende aften/nat at være vidne til.

I år holdt jeg introduktionen til uddelingen i biografen i Randers sammen med Pulpens Iben Bach, og det var fedt. I år var et stærkt år, men det vildeste år, i min bog, er dog 1995: Pulp Fiction, Forrest Gump, The Shawshank Redemption og Quiz Show. Wow, siger jeg bare.

I denne måned anmelder vi blandt andet det nye indslag i 300-serien og den er en vild oplevelse. Specielt hvis du ser den i 3D OG Level 7, hvor alle dine sanser bombarderes af det ene vulgære optrin efter det andet. Lækkert.

Derudover ser vi på de første tre bøger i Suzanne ”Hunger Games” Collins’ Gregor i Underlandet-serie, filmen Warrior, en Sweeney Todd-filmatisering med selveste Ray Winstone i hovedrollen samt Paul Verhoevens indtil videre sidste film i Hollywood-regi, den lunkne The Hollow Man.

Det var alt for denne gang og vi ses i næste måned!

Månedens lederskribent er Jacob Krogsøe.

Film:
300: Rise of an Empire (Noam Murro, 2014)
Hollow Man (Hollow Man: Usynlig) (Paul Verhoeven, 2000)
Sweeney Todd (David Moore, 2006)
Warrior (Gavin O’Connor, 2011)

Bøger:
Gregor i Underlandet 1: Gregor i Underlandet (Suzanne Collins, 2003)
Gregor i Underlandet 2: Gregor i Dødens Labyrint (Suzanne Collins, 2004)
Gregor i Underlandet 3: Gregor og Blodets Forbandelse (Suzanne Collins, 2005)

Skriv et svar

Your email address will not be published.