Batman: Dead End

1 minuts læsetid
Batman: Dead End

Jokeren er blevet trængt op i en blindgyde, noget han vanen tro blot griner sin karakteristiske sindssyge latter af. Batman konstaterer endnu engang kynisk, at hans ærkefjende er fanget… De er dog ikke alene i gyden, og pludseligt dukker et sort væsen op og trækker Jokeren med sig over husmuren.

Endnu et af disse væsner kaster sig nu over Batman, og de ryger om på jorden. Inden kampen for alvor kommer i gang, ses tre laserprikker på væsnets aflange blanke sorte hoved, hvorefter dette eksploderer. I stedet for at takke for hjælpen slynger Batman straks en af sine Bat-boomeranger efter det nyopdukkede væsen og smadre derved dennes skulderkanon.

Fanfilm

To gamle fjender mødes igen.
To gamle fjender mødes igen.

Dette er en beskrivelse af såvel starten som halvdelen af den otte minutter lange Batman-fanfilm Batman: Dead End fra 2003, også kendt som Batman vs. Aliens vs. Predator. Langt de fleste fanfilm, der bygger på figurer eller universer som er rettighedsbeskyttede, ligger til fri download på Internettet.

George Lucas og Lucas Art ser således igennem fingre med, at der bliver lavet Star Wars-fanfilm, så længe det ikke er noget, der tjenes penge på. Det er nok inden for Star Wars-universet, der laves flest fanfilm, med den berømte Troops som bannerfører, men der er efterhånden også lavet en pæn håndfuld om Batman, med Dead End som klart den bedste.

Kærlighed til universet

En Alien har slået vejen forbi Gotham.
En Alien har slået vejen forbi Gotham.

Filmen har kostet ca. $30.000 at lave, men når kostumerne toner frem, ved man, det er penge givet godt ud. Når man ser såvel de Aliens som de Predators der optræder, skulle man ikke tro, det er kostumer lavet til en otte minutter lang film, da de virkeligt er gennemførte. Som med de fleste fanfilm ses det tydeligt, at det er kærlighed til universet og karaktererne, der ligger til grund for filmen, og i dette tilfælde er der tydeligt forsøgt at bevare det visuelle indtryk fra tegneserierne.

Batman har i sine mange år undergået mange transformationer, men ingen tvivl om, at den udgave som vi ser her, er den kyniske Dark Knight, som Frank Miller skildrede, og hele filmen foregår da også i regn og mørke. Der er som sagt lagt stor vægt på den visuelle side, hvilket er lykkedes til fulde.

6 stjerner
Titel: Batman: Dead End
Andre titler: Batman vs. Aliens vs. Predator
Instruktør: Sandy Collora
Manuskript: Sandy Collora
Cast: Clark Bartram (Batman), Andrew Koenig (The Joker), Jake McKinnon (Alien), Kurt Carley (Predator 1), Dragon Dronet (Predator 2), Patrick Magee (Predator 3)
Producere: Daren Hicks (producer), Simon Tams (producer), Sandy Collora (executive producer), Ron Brinkman (executive producer)
Foto: Vince Toto
Klip: Toby Devine
Spilletid: 8 minutter
Sprog: Engelsk
Produktionsland, år: USA, 2003
Produktionsselskaber: Level 7

Anmeldt i nr. 14 | 13/12/2006

Stikord: Crossover, Fanfilm, Rumvæsner

Skriv et svar

Your email address will not be published.