Sværdets Mester 3 – Tyvekongens By

2 minutters læsetid
Sværdets Mester 3 - Tyvekongens By

Tyvekongens By er tredje bind i Mette Finderups serie Sværdets Mester; letlæselige bøger for især drenge. Det udkom i juni 2012. Du kan læse mere om serien i anmeldelsen af de to første bind Tvekampen og Den Udstødte Prins. Som i det foregående bind starter Tyvekongens By med en kort introduktion til plottets seneste udvikling.hvid

Fuld skrue på plotudviklingen

Prins Milo er nået til Vildborgs bymur. Hans vigtigste ejendel lige nu er det forbandede sværd, Blodtunge, hvor hans døde brors sjæl er fanget sammen med utallige andre. Men Vildborgs port kommer man ikke igennem med våben på sig.

Han støder for første gang på en fremmed, drengen Slim, og den privilegerede prins’ attitude giver ham først problemer. Milo skal have solgt sin mors smykker for at finde 100.000 til troldmanden Agrim, der kan sætte sjælene i sværdet fri mod betaling. Slim røber en vej ind til byen, råder ham til at finde Stormen og lover at vente på ham udenfor med hesten Nat-Øje. Først må Milo dog selv ud på en klam tur gennem kloakken.

I Vildborg møder Milo den rige og magtfulde tyvekonge Stormen, Slims far, der sørger for Milo, efter han har smagt på kloakkens lortefyldte flod. 100.000 guldstykker vil Stormen ikke give, men han råder Milo til at lære at slås i en fart, så han kan sikre sig blod til Blodtunge – hvis ikke sværdet får nyt at drikke hver uge, ryger de dræbte sjæle nemlig i Helvede. Stormen forærer Milo en slave – den genstridige Luna, der straks giver ham heftig modstand på hans videre rejse.

Visuelt skruet op for de barske realiteter

I stil med andet bind, Den Udstødte Prins, rykker det visuelle niveau igen opad. Milos ensomme situation er forværret, og billedsiden matcher nu den rå historie optimalt. Nu ser man Milo i kontrast mod naturens mørke, ukendte vidder, Milo med en kniv for struben og – mindre lækkert, men uden tvivl et populært komisk indslag for de unge læsere – Milo, der kaster lortefyldt kloakvand op i stimer.

Lige sagen for enhver aktiv knægt (og pige), hvis koncentration bedst fanges af blod, sværd, magi og dramatik, når det som her leveres i korte, letlæselige portioner. Den er også fortsat helt oplagt læsning til børn med koncentrations-problematikker, ADHD og lignende.

Fortsat heftigt plot og lige noget for de action-glade

Hvad angår tredje etape af serien er jeg stadig mere end sædvanligt begejstret på målgruppens vegne. Den ræser derudaf i et godt tempo, der effektivt kan fastholde læselysten, og bliver langsomt mere udfordrende for den unge læser – både plotmæssigt og i mængden af tekst, der langsomt bliver større.

Billedsiden er nu et bedre match til de rå realiteter, som de unge læsere skal følge Milo blive kastet ud i. Det er medrivende og underholdende, men fra et voksent synspunkt også møgforfriskende med den høje kvalitet af historiefortælling i kategorien læse-let-serier.

Sværdets Mester 3 – Tyvekongens By er venligst stillet til rådighed af Gyldendal.

5 stjerner
Titel: Sværdets Mester 3 – Tyvekongens By
Forfatter: Mette Finderup
Illustrator: Niels Bach
Udgivelsesår: 2012
Forlag: Gyldendal
Format: Hardcover
Sideantal: 64

Anmeldt i nr. 85 | 13/11/2012

Stikord: Fantasy

NN er tidligere skribent for Planet Pulp, men har af personlige årsager bedt redaktionen om at anonymisere sine indlæg.

Skriv et svar

Your email address will not be published.