Trilby’s Notes

3 minutters læsetid
Trilby's Notes - titelskærmen

Trilby’s Notes er tredje spil i Trilby-serien, men rent faktisk er det efterfølgeren til 5 Days a Stranger, der er det første spil i serien. Spillet tager sin begyndelse fem år efter DeFoe Manor-episoden, og efter at have afsonet tid i fængslet, har Trilby fået job hos Special Talents Project.

DeFoe-mysteriet

Trilby mødes med Lenkmann
Trilby mødes med Lenkmann.

Siden Trilby brød ind i DeFoe Manor, og gennemlevede fem frygtelige dage, har han aldrig været den samme. Han hjemsøges af onde drømme, og det hele omhandler den lille afrikanske statue udhugget i træ. Han ønsker derfor inderligt at finde ud af, hvad det er for en ondskab, der bor i den.

Efter en kort intro, hvor der forklares, hvad der skete med de andre implicerede i DeFoe Manor-episoden, befinder Trilby sig på et afsides beliggende hotel i Wales, hvor antikvitetshandleren Abed Chahal og hans assistent Siobhan udstiller og sælger nogle af de genstande, der blev bjærget fra det udbrændte Manor. Til at hjælpe sig i sin søgen efter statuen har Trilby fået assistance af en Mr. Lenkmann fra The Ministry of Ocultism.

Lenkmann forlader dog hurtigt Trilby for at lave sine egne undersøgelser, så Trilby må alligevel arbejde på egen hånd. Trilby fedter sig hurtigt ind hos Abed, og udgiver sig for at være stråmand for en velhavende samler, der netop er interesseret i resterne fra DeFoe Manor. Således begynder tredje afsnit i Trilby serien. Fortællingen tager hurtigt fart, og det ville være synd at afsløre mere her. Siges skal det dog, at hotellet ikke er, hvad det ser ud til. Der lurer noget ondt under overfladen. Er det mon helt tilfældigt, at Trilby er havnet her?

Ny styring

Trilby snakker med Abed og Siobhan
Trilby snakker med Abed og Siobhan.

Trilby’s Notes er, ligesom de to foregående spil, et horror-adventurespil. Der er mange interessante og til tider også lidt svære puzzles, der skal løses, hvilket er helt på højde med udfordringerne i de tidligere spil. Der er dog ændret radikalt på måden at styre spillet på. I stedet for musestyring og klik på ikoner, styres Trilby nu rundt med piletasterne.

Alle aktioner skal nu tastes ind, som vi kender det fra de gamle Sierra-klassikere såsom Leisure Suit Larry, Kings Quest og Police Quest. Via simple kommandoer giver man Trilby besked på at åbne døre, samle ting op, og interagere med andre karakterer. Jeg bryder mig ikke helt om denne spilform, og da jeg synes at de forrige afsnits glimrende musestyring fungerede fint, kan jeg ikke helt se fidusen i at skifte stil.

Begrænsede udfoldelsesmuligheder

Trilby troede han snakkede med Abed og Siobhan
Trilby troede han snakkede med Abed og Siobhan.

Grafikken er ganske den samme som i de foregående spil – spillet er lavet i AGS (Adventure Game Studio) – og holder således den vante stil, hvilket er ganske fint. Musikken er ligeledes, som i de foregående spil, ganske sparsom, men rammer alligevel de rigtige steder, og giver lidt ekstra stemning. Lydsiden præges af Trilby’s trampen rundt på gulvet og til tider blodsplattende lyde.

Trilby’s Notes tager ikke lang tid at gennemføre, og er vel nok seriens indtil videre korteste afsnit. Hotellet føles for småt, og der er alt for tomt. Receptionisten forsvinder, efter at Trilby har checket ind, og de eneste andre gæster, der er, er Abed, Siobhan og Lenkmann. Samtidig er hotellet ikke særligt stort, og der er relativt begrænsede muligheder for at udfolde sig. Dette gør at hele spiloplevelsen bliver noget ensformig, og til tider kedelig.

Velfortalt historie

Et flashback til en anden tid
Et flashback til en anden tid.

Til gengæld er historien i Trilby’s Notes fremragende og velfortalt. Gennem diverse flashbacks finder man som spiller ud af, hvad der ligger til grund for den ondskab, der hviler i statuen fra DeFoe Manor.

Til trods for den korte og til tider utilfredsstillende spiloplevelse gør historien, at man alligevel bliver ved med at spille, til man har gennemført. Har du spillet 5 Days a Stranger og 7 Days a Skeptic, bør du ikke snyde dig selv for denne opfølger. Nye spillere bør dog først gennemføre 5 Days a Stranger for at få det fulde ud af historien.

3 stjerner
Titel: Trilby’s Notes
Udvikler: Fully Ramblomatic
Udgiver, år: Fully Ramblomatic, 2006
Platform: PC
Genre:
Horror-adventure
hvid
Hvor får jeg fat i spillet?
Trilby’s Notes er ganske gratis, og kan downloades på Fully Ramblomatic.com under linket “games”.
hvid
Hvordan får jeg spillet til at virke?
Spillet er lavet til Windows, og kører uden problemer.

Anmeldt i nr. 32 | 13/06/2008

Relevante links:
Trilby’s Notes FAQ/Walkthrough v1.1 (Walkthru)
Adventure Game Studio

Stikord: Adventurespil, Okkultisme, Privatdetektiver

Skriv et svar

Your email address will not be published.