Tráiganme la cabeza de la mujer metralleta

2 minutters læsetid
Tráiganme la cabeza de la mujer metralleta

Tráiganme la cabeza de la mujer metralletaOpskriften på en grindhouse-inspireret film er ret simpel: Et plot, der er ret tyndt, og som gerne indeholder mængder af sex og vold præsenteret på en smagløs måde, der med garanti pisser kultureliten af. Hurra for det!

Sådan en film er den chilenske Tráiganme la cabeza de la mujer metralleta (2012) (engelsk: Bring Me the Head of the Machine Gun Woman), som vi ser på her.

Filmen er skrevet, klippet og instrueret af Ernesto Díaz Espinoza, der har lignende film på cv’et, f.eks. Kiltro (2006) og Mandrill (2009).

Jagten på maskingeværkvinden

Maskingeværkvinden i pikant aktion.
Maskingeværkvinden i pikant aktion.

Den latinamerikanske mafia frygter en dødbringende person, der hærger i den eksotiske underverden. Det er en yderst letpåklædt kvinde (Fernanda Urrejola), som er en farlig virtuos med sine skarpladte maskingeværer og går under det passende navn Maskingeværkvinden.

Mafiabossen Che Longana (Jorge Alis) har fået nok af den voldelige babe og udlover derfor en dusør til den, der bringer ham hendes hoved!

Den harmløse dj og mors dreng Santiago (Matías Oviedo) er i pengenød og kommer hurtigt ud på dybt vand, da han deltager i jagten på maskingeværkvinden…

Inspiration fra GTA

Maskingeværkvinden.
Maskingeværkvinden.

Filmens absolutte plus er Fernanda Urrejola. For hver gang hun er til stede, får hun ens opmærksomhed med sin tilstedeværelse, og det er ikke kun pga. hendes pikante dragt, men også den stærke og sexede udstråling, som mange smukke skuespillerindere fra Latinamerika har.

Urrejola har i øvrigt selv været med til at udvikle sin figur, som man egentlig bare gerne ville se mere af.

Hed sex i bil.
Hed sex i bil.

I stedet får man mere om Santiago og hans klodsede forsøg som dusørjæger, og det er ikke så vildt underholdende, som det kunne havde været. Faktisk er han ret kedelig, så når maskingeværkvinden dukker op, liver filmen lidt op om end alt for kort. Filmens skurk får man meget lidt om, og det går ud over spændingen, forbi truslen forbliver abstrakt.

Undervejs i Tráiganme la cabeza de la mujer metralleta bruger Espinoza en masse visuelle tricks fra de kendte Grand Theft Auto-spil, som nok kan more nogle af spillets fans. Som når der præsenteres banditter med kulørte navne, og når Santiago er ude på sin hovedløse mission. Det er sjovt i starten, men efterhånden bliver referencerne pinagtige. Selve spillet er mere hardcore end filmen.

En tam fuser

Tráiganme la cabeza de la mujer metralleta har en oplagt grindhouse-idé, men det bliver aldrig rigtig badass.

Der mangler simpelhen noget råt og beskidt power, og det er ærgerligt, når potentialet er der med sådan et hot trumfkort som Fernanda Urrejola. Til trods for det er filmen desværre en tam fuser med løst krudt.

2 stjerner

Titel:Tráiganme la cabeza de la mujer metralleta
Engelsk titel: Bring Me the Head of the Machine Gun Woman
Instruktør: Ernesto Díaz Espinoza
Manuskript: Fernanda Urrejola, Ernesto Díaz Espinoza
Cast: Fernanda Urrejola (La Mujer Metralleta), Matías Oviedo (Santiago Fernández), Jorge Alis (Che Longana), Sofía García (Shadeline Soto), Alex Rivera (Flavio), Felipe Avello (Jonny Medina/Armeria), Pato Pimienta (Pato El Conserje), Francisca Castillo (Santiago’s Mom)
Producere: Nicolás Ibieta (producer), Derek Rundell (producer), George Vonknorring (producer), Erick Daniel Maluenda (executive producer)
Foto: Nicolás Ibieta
Klip: Nicolás Ibieta, Ernesto Díaz Espinoza
Musik: Rocco
Spilletid: 73 minutter
Aspect ratio: 16:9
Lyd: Dolby Digital 2.0
Sprog: Spansk
Undertekster: Dansk, svensk, finsk og norsk
Produktionsland, år: Chile, 2012
Produktionsselskaber: LatinXploitation, Too Much Films, Moises Motion Pictures, Ronnoc Entertainment (in association with), Sala Verde Reccords (in association with), El Cachafaz (in association with), Filmosonido (in association with), Lastarria 90 (in association with)
Distributør (DVD): Koch Media
Udgave/region: 2

Anmeldt i nr. 114 | 13/04/2015

Stikord: Gangstere, Sydamerika

Michael Larsen. Michael er 27 år gammel, bor i Ørbæk på Fyn og har en baggrund som webintegrator. Han har tidligere skrevet for onlinemagasinerne Connery.dk og OnFilm.dk. Michael er tosset med film, filmmusik, tegneserier og bøger, og han elsker at skrive om det for andre nørder som sig selv.

Skriv et svar

Your email address will not be published.