The Dentist 2

2 minutters læsetid

The Dentist 2Forsættelser af populære gyserfilm er tit af meget svingende kvalitet. Tag f.eks. Wes Cravens Scream-serie. Den første var en sublim gyserfilm om gyserfilm, der skræmte og morede med sine brud på gyserfilmskonventionerne. Men forsættelserne blev værre og værre, og den sidste i serien var en sørgelig parodi på sig selv. Det samme kan siges om Brian Yuznas forsættelse til sin egen The Dentist (1996) med den opfindsomme titel The Dentist 2.

Tandlægen er løs – igen!

En af Feinstones uheldige patienter.
En af Feinstones uheldige patienter.

Tandlægen/stjernepsykopaten Dr. Alan Feinstone (Corbin Bernsen) er flygtet fra sindssygehospitalet og har antaget sig en ny identitet. Han genoptager sin karriere i den søvnige lille by Paradise – seriøst?!

For en stund kører tingene på skinner for Feinstone, indtil han opdager, at hans nye kæreste har noget kørende med en havemand. Endnu engang falder Feinstones skrøbelige facade fra hinanden, og endnu engang skal nogle udsættes for hans morderiske vanvid…

Forsættelse af værste skuffe

Den gale tandlæge slår til igen.
Den gale tandlæge slår til igen.

The Dentist 2 følger i store træk handlingen fra den første film. For igen er der det samme fokus på en mand, der slet og ret ikke kan reddes fra sin sindssyge stræben efter perfektion og ender som et brutalt uhyre.

I den anden film er der slet ikke noget nyt, og det gør, at man føler, at man ser den første film igen. Den eneste forskel er såmænd bare, at The Dentist 2 er endnu mere blodig i sine makabre tandlægescener, men de har ingen chokeffekt i sig selv, eftersom man har set det før i The Dentist.

Den ellers gode Corbin Bernsen tilfører intet nyt til sin tandlægegalning og spiller på de nøjagtig samme strenge som før. Han gør ligefrem sin rolle til en parodi, man ikke engang kan grine ad.

Unødvendig og fantasiløs

Blod på tanden!
Blod på tanden!

The Dentist 2 er et klassisk eksempel på en dårlig forsættelse til en gyserfilm. Giv publikummet mere af det samme – bare en tand mere blodigt og voldsomt. På det punkt lykkedes det, men en historie, der kunne tage hovedpersonen ud i nye og ukendte ekstremer havde været mere underholdende. I stedet får man en præcis og unødvendig kopi af den første film – bare langt dårligere.

The Dentist 2 er venligst stillet til rådighed af Another World Entertainment.

1 stjerne

Titel: The Dentist 2
Dansk titel: Tandlægen 2
Instruktør: Brian Yuzna
Manuskript: Richard Dana Smith
Cast: Corbin Bernsen (Dr. Alan Feinstone), Linda Hoffman (Brooke Sullivan), Jeff Doucette (Jeremy Wilkes), Susanne Wright (Bev Trotter), Jim Antonio (Doc Burns),
Clint Howard (Mr. Toothache)
Producere: Pierre David (producer), Bruce David Eisen (producer), Noël A. Zanitsch (producer), Mark Amin (executive producer)
Foto: Jürgen Baum
Klip: Christopher Roth
Musik: Alan Howarth
Spilletid: 92 minutter
Aspect ratio: 1.85:1
Lyd: Dolby Digital 2.0
Sprog: Engelsk
Undertekster: Dansk, svensk, finsk og norsk
Produktionsland, år: USA, 1998
Produktionsselskaber: Image Organization, Pierre David, Trimark Pictures
Distributør (DVD): Another World Entertainment
Udgave/region: 2

Anmeldt i nr. 90 | 13/04/2013

Stikord: 2’er, Fortsættelse

Michael Larsen. Michael er 27 år gammel, bor i Ørbæk på Fyn og har en baggrund som webintegrator. Han har tidligere skrevet for onlinemagasinerne Connery.dk og OnFilm.dk. Michael er tosset med film, filmmusik, tegneserier og bøger, og han elsker at skrive om det for andre nørder som sig selv.

Skriv et svar

Your email address will not be published.