Nr. 82 – 13. august 2012

Vi har dog ladet os gribe en smule af sommervejret, der endelig har indfundet sig, og resultatet er blevet et lille, let sommernummer med kun syv anmeldelser.

Men inden vi præsenterer menuen, kan vi jo lige bruge et øjeblik på at se fremad, for selv om sommeren snart går på hæld, har vi en del filmiske godter at se frem til i løbet af den næste måneds tid.

Bourne, Bond og alle de andre

Allerede om tre dage kommer næste kapitel i Bourne-sagaen, The Bourne Legacy, som vi faktisk imødeser med en del spænding her på Pulp-redaktionen; ikke mindst på grund af vores igangværende Bond-kavalkade. Bourne-serien spillede en ikke ringe betydning for Bond-producenternes beslutning om at genstarte hele Bond-serien, og det spørgsmål, der melder sig nu, er, om det er den nye Bourne (nu med Jeremy Renner som hovedperson) eller den nye Bond, der holder. Bond 23, med titlen Skyfall, kommer dog først i oktober, så vi får vente lidt med at afgøre det spørgsmål.

Den 30. august er der til gengæld smæk for skillingen i The Expendables 2, der markerer Arnold Schwarzeneggers tilbagevenden til filmfaget efter tiden som governator i Californien. Med et all-star cast af gamle actiondrenge er der dømt nostalgi for alle pengene – og hvis filmen bliver bare halvt så underholdende som etteren, er vi godt tilfredse her på redaktionen.

Spændende bliver det også at se Ole Bornedals første engelsksprogede gyser siden remaket af Nattevagten, Nightwatch, havde premiere i 1997. The Possession, som filmen hedder, er produceret af bl.a. Sam Raimi, men det giver anledning til en vis skepsis, at filmen er skrevet af to af forfatterne bag den skuffende Knowing (2009). Vi får lejlighed til at fælde dom i sagen, når filmen har premiere den 6. september.

Resten af efteråret har vi en hel bunke andre titler at se frem til, bl.a. Dredd (hell yeah!), Taken 2 (endnu en film der bare skal være halvt så underholdende som etteren for at være seværdig), ovennævnte film nr. 23 i Bond-serien og – ikke mindst – The Hobbit.

Nydes gerne med en kold håndbajer

Så ja, det bliver et forhåbentligt spændende efterår, og her på Planet Pulp holder vi naturligvis Bond-gryden boblende indtil den nye film har premiere i oktober. I denne måned fortsætter vi Bond-kavalkaden med to film: Timothy Daltons anden og sidste Bond-film Licence to Kill og Pierce Brosnans første optræden som Bond, GoldenEye. Filmmusikken fra begge film er også anmeldt.

Dertil kommer en anmeldelse af klassikeren Das Cabinet des Dr. Caligari fra 1920 og en film, der næppe ender som en klassiker, mockumentary-filmen Pimp fra 2010.

Som rosinen i pølseenden anmelder vi antologien Det Kom Fra En Anden Verden, der dels indeholder J.W. Campbells bedst kendte novelle Who Goes There? (forlægget for The Thing) i dansk oversættelse, dels en række af forfatterens andre noveller.

Som sagt: En lille og let menu, der lige er til at fordøje her i sommervarmen – nyd den gerne med en kold håndbajer! Vi ses i september!

Film:
Das Cabinet des Dr. Caligari (Dr. Caligaris kabinet) (Robert Wiene, 1920)
GoldenEye (Martin Campbell, 1995)
Licence to Kill (John Glen, 1989)
Pimp (Robert Cavanah, 2010)

Filmmusik:
GoldenEye (Eric Serra, 1995)
Licence to Kill (Michael Kamen, 1989)

Bøger:
Det kom fra en anden verden (John W. Campbell, Jr., 2011)