Nr. 17 – 13. marts 2007

Som sædvanligt, når der ikke er tale om et temanummer, er der tale om en pose blandede bolsjer. Månedens samling af anmeldelser består således også en blanding af anmeldereksemplarer og udvalgte perler fra skribenternes egne samlinger.

Sidstnævnte er et vigtigt aspekt af Planet Pulp, for selv om det er fedt at modtage ting til anmeldelse, så kan man tit mærke på en anmeldelse, hvis der er tale om en film, CD, tegneserie eller noget helt andet, som den enkelte skribent har haft liggende i årevis, og som vedkommende elsker med hele sit pulphjerte. Det giver tit lige det ekstra pift, der kan gøre en anmeldelse ekstra god fordi man kan fornemme, at anmelderen virkelig brænder for sagen.

Planet Pulp startede også op ud fra devisen om, at vi skulle anmelde det, vi selv synes er rigtig fedt, og det er også derfor, at vi bibeholder konceptet med en blanding af ting, vi får til anmeldelse, og ting fra skribenternes gemmer. Ja, med en meget aktuel analogi kan man måske sige, at Planet Pulp er pulpskribenternes Ungdomshus på nettet – og det vel at mærke et hus, som Jesus-Ruth ikke kan lukke! Fra snuskede gialloer til black metal – vi favner det hele med glæde, og melder os frivilligt til at møde op i Faderhuset og messe “Iä! Iä! Cthulhu fhtagn!”

Af samme årsag er det vigtigt for redaktionen på Planet Pulp, at vi har nogle dedikerede skribenter. Det har vi også været heldige med at finde, men vi er altid opmærksomme på, at der måske sidder nogle andre derude med skumle interesser, som ingen af de nuværende skribenter har. Derfor vil vi endnu engang opfordre alle, der sidder med en lille pulpskribent i maven til at kontakte os – send os en prøveanmeldelse og se, hvad der sker! Og selv hvis jeres interesser allerede lader til at være dækket, så skriv alligevel.

Månedens opdatering byder på lidt af hvert, men den står især i tegneseriernes og filmenes tegn. Blandt tegneserierne fortsætter allerede igangværende serier med anmeldelser af bl.a. fjerde bind af Serpieris Morbus Gravis og ligeledes bind fire i zombieserien The Walking Dead, men vi kigger også nærmere på Ghost Rider, Valhalla og Nemesis the Warlock.

I filmsektionen har vi bl.a. Tinto Brass’ nazisploitation/arthouse-hybrid Salon Kitty under luppen, og vi fortsætter også lidt i barbarsporet fra sidste måned med en anmeldelse af Barbarian Queen II. Anmeldelsen af Gary Fleders sci-fi film Impostor kobles med anmeldelsen af dens litterære forlæg, Philip K. Dick-novellen Stedfortræder, og i bogsektionen færdiggør vi desuden anmeldelserne af Bent Jakobsens Natkrystal-trilogi.

Filmmusikken fortsætter også i barbarsporet med en anmeldelse af Morricones musik fra Red Sonja, og på musikfronten hører vi bl.a. om Billy Talents koncert i Pumpehuset i København i begyndelsen af måneden. Også rollespillene er repræsenteret denne gang med en anmeldelse af Stephan Michael Sechis PANDEMONIUM!, og endeligt var det vel på tide, at vi fik Larry Laffer med på Planet Pulp. Han optræder naturligvis som hovedpersonen i den snuskede adventurespilklassiker Leisure Suit Larry in the Land of the Lounge Lizards, der efterhånden har 20 år på bagen.

Film:
Abby (William Girdler, 1974)
Baba Yaga (Corrado Farina, 1973)
Barbarian Queen II: The Empress Strikes Back (Joe Finley, 1989)
Impostor (Gary Fleder, 2002)
Janghwa, Hongryeon (A Tale of Two Sisters) (Ji-woon Kim, 2003)
Nude per l’assassino (Strip nude for your killer) (Andrea Bianchi, 1975)
Salon Kitty (Tinto Brass, 1976)
Suor Omicidi (Killer Nun) (Giulio Beutti, 1978)

Filmmusik:
Red Sonja (Ennio Morricone, 1985)

Bøger:
Når Tavsheden Brydes (Benno Moes-Jørgensen, 2007)
Stedfortræder (Impostor) (Philip K. Dick, 1953)
Striden om Natkrystallerne: Stjernedråberne (Bent Jakobsen, 2006)

Tegneserier:
Essential Uncanny X-Men Vol. 1 (Stan Lee m.fl., 2002)
Ghost Rider: Vejen til Helvede (Garth Ennis & Clayton Crain, 2007)
Judge Dredd: The Complete Case Files 05 (John Wagner m.fl., 2006)
Morbus Gravis 4: Replikanterne (Paolo Eleuteri Serpieri, 1992)
Nemesis the Warlock: The Complete Nemesis the Warlock Volume 1 (Pat Mills m.fl., 2006)
Tintins Oplevelser: De Første Skridt på Månen (Herge, 1954)
Tårnene i Maury-Skoven 5: Alda (Hermann, 1989)
Valhalla 1: Ulven er Løs (Hans Rancke-Madsen & Peter Madsen, 1979)
The Walking Dead 4: The Heart’s Desire (Robert Kirkman & Charlie Adlard, 2005)

Rollespil:
PANDEMONIUM! (grundbog) (Stephan Michael Sechi m.fl., 1993)

Computerspil:
Leisure Suit Larry in the Land of the Lounge Lizards (Sierra On-Line, 1987)
Maniac Mansion Deluxe (LucasFan Games, 2004)

Musik:
Broadcast to the World (Zebrahead, 2006)
Euphoria (Echo Screen, 2006)
Ixaxaar (Nox, 2006)
Koncertanmeldelse: Billy Talent i København 02/03 2007
Not Enough Saturday Nights (River City High, 2006)
Rage Against the Machine (Rage Against the Machine, 1992)