NN
Ingen kommentarer

Infernus 3: Helvedes hunde

Decrease Font Size Increase Font Size Tekst Print denne side

Dæmoner på Dartmoor, varulve, gengangere og en ny kæk assistent giver unge agent Infernus nok at se til i bind tre. Velskrevet plot med nik til Conan Doyles klassiker, legenderne samt et hamskift uden lige, hvor Morgan oplever ægte blodtørst

Helvedes hunde er tredje bind i serien Infernus om teenageren Morgan, der fra en sindssygeanstalt blev rekrutteret til at være hemmelig agent for MI9 – ”Metaphysical Intelligence Service”.

Hvert bind er en fortælling om Morgans opgaver, og hvert plot væver originalt teasers til klassiske legender, grusom verdenshistorie eller gyserfortællinger ind i Morgans i forvejen barske verden – komplet med klamme detaljer og uafrystelige, dystre illustrationer.

Vanviddet fortsætter

De taknemmelige døde bød på blodregn i en Gilles de Rais-infesteret fransk landsbyflække, og Angantyrs sværd sendte Morgan på arbejde i et tvist af nordisk mytologi med den legendariske bersærker og det magiske Thyrfing. Denne gang kommer plottet ind på Dartmoors skræmmende mørke, varulve, dæmoner og kvalmende gengangere og ikke mindst kommer de unge læsere lidt ind under huden på unge Morgan. Både mentalt og fysisk.

En dæmon går den unge agent på klingen om hans barndom på sindssygeanstalten, og man aner, at Morgan også har følelsesmæssigt arbejde forude, når han ikke har hænderne fulde med zombier, dæmoner og andre syrede væsener. Introduktionen af assistenten, pigen Reiko, fungerer godt som modstykke til den allerede originale Morgan-karakter. Hun handler, før hun tænker, lader det til, men viser snart sit værd.
hvid

Lovende samarbejde

Bukhaves illustrationer er fortsat imponerende og propfyldt med stemning – et perfekt match for Bødkers rå fortællinger. Tonen og billedsiden bliver langsomt mere dyster og grusom, og for de unge læsere med hang til gys og zombiehistorier, fortalt med et skælmsk glimt i øjet, er der tale om en successerie.

Helvedes hunde er venligst stillet til rådighed af forlaget Gyldendal.

5 stjerner

Titel: Infernus 3: Helvedes hunde
Forfatter: Benni Bødker
Illustrationer: Simon Bukhave
Forlag, år: Gyldendal, 2013
Format: Hardcover
Sideantal: 88

Anmeldt i nr. 95 | 13/09/2013

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *