Infernus 2: Angantyrs sværd

1 minuts læsetid
Infernus 2: Angantyrs sværd

I De taknemmelige døde blev der efter en kort introduktion af Morgan gået til den med en setting og et plot, der effektivt lagde tonen for serien. Her i bind to, Angantyrs sværd, står den unge agent Morgan, med kodenavnet Infernus, overfor sin næste udfordring i endnu et tempofyldt plot.
hvid

Næste levende billede… eller knap så levende

Morgan skal påkalde en begravet vikingekonge, men noget går helt galt, og pludselig må han jagte det magiske sværd Thyrfing. Det er nemlig ikke kun magisk, men også forbandet og kan ikke trækkes uden at nogen må lade livet. Jagten fører denne gang den purunge agent til Muspelheim – Ildens verden.

Sprog, der udfordrer

Plottet bliver heller ikke her pakket ind – vi har med uhygge, dæmoner, okkultisme, blod og en ung agent med en fortid som indlagt på et sindssygehospital at gøre. Sproget er samtidig både nuanceret og udfordrende for målgruppen, men den fantasifulde tone kan muligvis også skræmme nogle af de mindre læsestærke yngre læsere fra at gå om bord i den blodige serie på egen hånd.

Fremragende illustreret

Igen er der skruet godt op for tempoet hvad angår uhygge og mystik, og Simon Bukhaves fremragende illustrationer bidrager i den grad til stemningen. De, kombineret med det velskrevne plot, gav denne voksne anmelder associationer til en slags syret, dystert point-and-click-spil, inspireret af Escher-værker og iblandet historiske gys, allerede fra første bind.

Fuld skrue frem

Målgruppen vil uden tvivl føle sig underholdt hele vejen igennem. og med dette andet bind er tonen for serien for alvor sat. Overjordiske universer er muligvis oppe i tiden, men hovedpersonen Morgan er alt andet end uoriginal, og blandingen af de sære, overjordiske eller mytiske universer og agentverdenen fungerer som en solid base for Bødkers univers.

Angantyrs sværd er venligst stillet til rådighed af forlaget Gyldendal.

5 stjerner
Titel: Infernus 2: Angantyrs sværd
Forfatter: Benni Bødker
Illustrationer: Simon Bukhave
Forlag, år: Gyldendal, 2012
Format: Hardcover
Sideantal: 88

Anmeldt i nr. 95 | 13/09/2013

Stikord: Dæmoner, Okkultisme

NN er tidligere skribent for Planet Pulp, men har af personlige årsager bedt redaktionen om at anonymisere sine indlæg.

Skriv et svar

Your email address will not be published.