Gojira: kessen kidô zôshoku toshi

2 minutters læsetid

Godzilla: City on the Edge of BattleAnden del af det legendariske japanske selskab TOHOs anime-Godzilla-satsning. Første del udkom i slutningen af 2017 i Japan og på Netflix i februar 2018 og er anmeldt her.

Filmene hænger tæt sammen, og dækker den samme historie, hvorfor det er nødvendigt at se den første film for at få noget rigtigt ud af denne nummer to. Men kort fortalt er historien den, at Godzilla har lagt Jorden øde, og de overlevende mennesker er flygtet ud i rummet.

Tyve år senere vender de dog tilbage for at generobre Jorden. Der er dog gået 20.000 år på Jorden, og alt er forandret.

I den første film får rebellen Hauro sammen med en angrebsstyrke fra rumskibet bestående af både mennesker og nye venligtsindede rumvæsener, som de er stødt på, bugt med Godzilla. Eller det tror de i hvert fald. For film et slutter med, at en ny Godzilla dukker op. Mere end 10 gange større og stærkere end den, de lige har dræbt!

Ny film – ny kamp

Og her begynder film nummer to så. Det viser sig, at den nye Godzilla er den oprindelige, der overtog Jorden. Den har vokset sig stor og stærk i de 20.000 år, den har været på Jorden. Og den har også forvandlet alt dyreliv til at være en slags forlænget arm af den selv.

Hauro og hans tilbageværende soldater og spirituelle rumvæsen-venner forbereder sig på en ny kamp.

Heldigvis er de ikke alene på Jorden. De møder en ny menneskelignende race, som har overlevet, og gennem dem finder de ud af, at Jordens oprindelige forsvarsværk mod Godzilla – en mekanisk Godzilla kaldet Mecha-Godzilla – stadig eksisterer. Dens intelligente nano-metal har også udviklet sig, og har bygget en by?! Ja – det kan metal åbenbart godt…

Nu vil Hauro benytte metallet og byen til at bekæmpe den store Godzilla. Og det er dybest set, hvad filmen handler om. Ikke meget at bruge mere end 100 minutter på, men filmen er flot tegnet, og der sker hele tiden noget, så man keder sig ikke.

Der er lagt en række intriger ind i filmen for at øge intensiteten, hvor de forskellige racer viser deres sande formål, men det ændrer ikke på at det blot er en “transport-film”, der lægger op til det endelige opgør, som må komme i den sidste film.

Jeg må sige, at jeg var en smule skuffet. Jeg havde sat næsen op efter mere efter den første film, som jeg var meget begejstret for. Men nu krydser jeg fingre for film tre, som skulle komme 9. januar 2019 på Netflix.

Lidt Godzilla-facts

På plussiden skal det dog nævnes, at den Godzilla, vi ser i filmen, er den til dato største Godzilla i franchisens historie. Den er mere end 300 meter høj, og skulle angiveligt veje ca. 100.000 tons. Den næststørste er den fra ShinGodzilla, som udkom i 2016. Den var kun 118 meter høj…

Mecha-Godzilla, som optræder i filmen, er en gammel kending fra Godzilla-universet. Den optrådte for første gang i filmen Gojira tai Mekagojira fra 1974. Men dengang var den ikke bygget af mennesker, men af nogle abe-lignende aliens. Senere ændrede man dog oprindelsen til at være menneskeskabt.

3 stjerner

Titel: Gojira: kessen kidô zôshoku toshi
Engelsk titel: Godzilla: City on the Edge of Battle
Instruktør: Hiroyuki Seshita & Kôbun Shizuno
Manuskript: Gen Urobuchi
Cast: Mamoru Miyano (Hauro), Kana Hanazawa (Yuko Tani), Luicen Dodge (Metphies)
Musik: Takayuki Hattori
Spilletid: 101 minutter
Aspect ratio: 1.78:1
Sprog: Japansk
Produktionsland, år: Japan, 2018

Anmeldt i nr. 159 | 13/01/2019

Stikord: 2’er, Fortsættelse, Japan, Kæmpemonstre

Christian Bogh. Far. Ægtefælle. Økonom. Kommunikationsdirektør. Fynbo. Bosiddende i Aarhus. Alle titler og benævnelser som passer på mig. Men jeg har også en uofficiel titel i min omgangskreds – nemlig filmnørd eller bare filmelsker. [..]

Skriv et svar

Your email address will not be published.