Alien Shark

3 minutters læsetid

Alien SharkØhh, nej. Det kan siges så kort. For dette er ikke en god film – på nogen niveauer.

Filmen er produceret for selskabet Green Apple Productions, som af mangel på bedre kan kaldes en skrabet version af produktionsselskabet bag Sharknado – The Asylum.

Det er ikke deres eneste hajfilm på listen – de står også bag filmen Shark Huntress, som også er fra 2022. Og om muligt næsten endnu ringere.

Bestillingsarbejde

Manden bag denne film er instruktøren Paul Tomborello. Ikke den mest kendte instruktør bag en hajfilm, men heller ikke helt en nybegynder. Dog er hans film-CV heller ikke fyldt med store produktioner eller succeser. Det samme kan siges om manuskriptforfatteren Aaron Jackson.

Filmen bærer præg af at være en bestillingsopgave fra produktionsselskabet, hvor det mere handler om hastighed og minimering af budget end om kvalitet og indhold. Og hvis det var kriterierne, så er de til fulde opfyldt.

Filmens mest kendte ansigt er hovedrolleindehaveren Brittany Altenbach, og det er ikke fra film, hun er kendt. Det er i sin rolle som model, hvor hun har indtil for nylig har haft sit hovedfokus.

Resten af castet er i begyndelsen af deres karrierer – det er vist den pæne måde at sige det på. Jeg er ikke helt sikker på, at filmen her bliver startskuddet til nogens karriere – overhovedet.

Filmen har da heller ikke haft biografpremiere, men er derimod udgivet på DVD som en eksklusiv udgave kun til det amerikanske varehus Walmart. Så skulle du ønske at få fingre i den, skal du enten en tur forbi Walmart i USA eller kigge på eksempelvis eBay.

Haj med selvlysende øjne

Filmen begynder med noget der ligner en meteor i rummet. Det ser ud som om, den har retning mod Jorden, men vi ved det ikke rigtig.

Et hurtigt klip til Jorden viser os en badass kvindelig soldat – Aleesha (Brittany Altenvach). Hun er på vej med en lille færge (kip med hatten til Jaws, 1975) over til en ø. Hun møder to unge knægte, som spiller op til hende, men hun er som nævnt badass, så det får de ikke meget ud af.

På øen møder Aleesha sine veninder, og vi får at vide, at hun er på orlov for at holde en lille fest på øen. Hvad hun ikke vidste var, at de to unge knægte fra før også er inviteret. Mon ikke det skal skabe lidt romance?

Nu begynder ferien for dem alle, og sprutten kommer på bordet, men mens dette sker, er der noget andet på vej. For vi ser nemlig en haj med grønne selvlysende øje angribe og spise nogle intetanende personer i havet.

Vi møder også en lidt forvirret ung gut, som er lidt for meget interesseret i aliens – angiveligt fordi han tidligere har været bortført af selvsamme. Han modtager mystiske beskeder over en walkie talkie.

Vores venner og veninder forsvinder én efter én – som ofre for både hajen med de lysende øjne og på anden vis. For det er ikke kun hajen, der bliver besat. Det gør menneskene også. Og de kan ikke huske, hvad der er sket efterfølgende.

Heldigvis møder Aleesha vores unge alien-interesserede ven, og han giver hende en genstand, en konkylie. Det er muligvis det eneste våben, der findes mod rumvæsnerne.

Mon Aleesha når at finde ud af hvordan konkylien bruges? Og hvordan med de der aliens? Og stemmerne i walkie talkien? For ikke at tale om det legetøjsrumskib, vi hele tiden ser flyve rundt om Jorden?

Én sjov scene

Tja – jeg vil ikke udløse spændingen her, men lade det være op til dig, kære læser, om du har modet på (og lysten til) at opsøge denne film. Jeg tænker at den søgen er mere spændende end at bruge lidt mere end en time af dit liv på at se filmen.

Det skal dog lige nævnes, at der er mindst én sjov scene i filmen. Det er, når hajen med selvlysende øjne åbner gabet og sender en hund med et hajhoved på jagt efter vores venner. Det er så forfærdelig CGI, at man tager sig selv i at få et grineflip.

Skulle du få lyst til at se hajer med tilknytning til rummet, så se hellere Raging Sharks (2005) eller RoboShark (2015). I sidstnævnte får du også selvlysende øjne (bare røde) – og maskingeværer.

1 stjerne

Titel: Alien Shark
Instruktør: Paul Tomborello
Manuskript: Aaron Jackson
Cast: Brittany Altenbach (Aleesha), Bridget Nicole Andrews (Jessica), Calvin Booth (Alberto), Jessica Claire Crosby (Debbie), Ana Cruz (Diane), Leslie Golden (Judy), Brittany Salsman (Meghan), Lukas Silva (Pete)
Foto: Aaron L. Williams
Klip: Mark Deeter
Spilletid: 72 minutter
Sprog: Engelsk
Produktionsland, år: USA, 2022

Anmeldt i nr. 201 | 13/07/2022

Christian Bogh. Far. Ægtefælle. Økonom. Kommunikationsdirektør. Fynbo. Bosiddende i Aarhus. Alle titler og benævnelser som passer på mig. Men jeg har også en uofficiel titel i min omgangskreds – nemlig filmnørd eller bare filmelsker. [..]

Skriv et svar

Your email address will not be published.