Fordærv

2 minutters læsetid
Fordærv

Gregers er folkeskolelærer og klasselærer i en af de ældre årgange. En regnfuld mandag morgen opdager han, at en af hans elever, Henriette, er død. Dog sidder hun på sin plads og stirrer tomt ud i luften. Hun er en zombie! Hvordan dette er sket vides ikke, men sikkert er det, at hun er en levende død.

Som en zombie nu gør, interesserer Henriette sig meget for andre levende væsener, og da Gregers – end ikke med lærerblikket – kan få Henriette til at koncentrere sig om andet, bliver hun smidt ud af klassen.

Zombieelever

Dagen efter er Poul også død, hvilket naturligt nok giver sidekammeraten Lise sved på panden. Poul er da også meget tæt på at tage en luns af Lise, men Gregers når at forhindre ham deri.

Dagen efter er Jimmy også blevet en zombie, og som dagene går, forvandles flere og flere af klassens elver til zombier. Zombierne skaber naturligvis en del problemer, idet de ikke er interesserede i undervisning. Derfor prøver Gregers at finde ud af, hvordan han kan gøre forholdene i klassen bedre, således at timerne og indlæringen kan fortsætte.

Han lejer en stak zombiefilm og bruger en aften på at se dem. Skolebordene bliver rykket rundt, således at zombierne og de levende sidder adskilt. Men da flere og flere af klassens elever forvandles til zombier, bygger Gregers, sammen med skolens pedel, et trådhegn i det ene hjørne af klassen, hvori zombierne bliver spærret inde. Arbejds- og undervisningsforholdene er bestemt ikke gode, men trådhegnet gør sit til, at undervisningen kan gennemføres.

Der går dog ikke mange dage, førend Gregers bliver kaldt op til skolens inspektør, Birger. Birger har fået klager fra nogle af zombieelevernes forældre, der ikke vil tolerere denne adskillelse af elverne.

Selvom Gregers argumenterer imod en fjernelse af hegnet, accepterer skolen ikke hegnet med begrundelsen, at der skal være plads til alle i folkeskolen. Således fjernes hegnet, og der går ikke mange dage førend endnu flere elever tilslutter sig de dødes rækker.

Gregers synes at være den eneste, der kan se katastrofen lure rundt om hjørnet. Hverken forældre eller skolens ledelse kan se problemet, og som dagene går, går det fra skidt til værre, og Gregers må ty til sit trofaste baseballbat for at overleve hverdagen.

Letbenet, men med budskab

Fordærv er en velskrevet, anderledes og aldeles underholdende kortroman. Den sorte humor er i højsædet, og selvom vi taler om skoleelever, der forvandles til skamferede menneskeædende zombier, er tonen holdt på et så humoristisk niveau, at læseren ikke bliver grebet af ubehag.

Fordærv er dog ikke bare hat og briller, for bag den humoristiske facade tegner Michael Kamp et langt mere alvorligt billede af, hvorledes ungdommen gradvist tabes på jorden.

I centrum af det hele står stakkels Gregers, den fortabte lærer, der hverken kan tale fornuft til skolens ledelse eller børnenes forældre. Han modarbejdes af ledelsen samtidig med, at han konstant døjer med besværlige forældreopkald på den private telefon. Han er således overladt til sig selv og står magtesløs i sin egen lærergerning. Dog bærer Gregers en del af ansvaret, da han selv har opgivet nogle af elverne i klassen.

Fordærv er på kun 99 sider. Bogen er meget ligetil idet den er skrevet i et let læseligt sprog, og har en høj underholdningsværdi. Michael Kamp får således formidlet en god og meget humoristisk historie, med et meget relevant budskab. Fordærv egner sig til undervisningsbrug i folkeskolen, men anbefales bestemt også til alle der har let til grin og hang til bloddryppende zombier.

Fordærv er venligst stillet til rådighed af forfatteren.

4 stjerner
Titel: Fordærv
Forfatter: Michael Kamp
Udgivet: 2007
Forlag: Book on Demand GmbH
Format: Paperback
Sideantal: 99

Anmeldt i nr. 26 | 13/12/2007

Stikord: Zombier

Skriv et svar

Your email address will not be published.