Blood

3 minutters læsetid
Blood

Dr. Lawrence Talbot bærer på en frygtelig hemmelighed, der fik ham til at flygte fra sit fædreland (Amerika) efter sin fars død tilbage i 1869. Efter mange års ophold i Europa vender den kære doktor tilbage til Amerika under navnet Orlovsky.

Hurtigt får han lejet sig et hus, og forklarer i sammenhæng med dette, at hans kone ikke tåler sollys, og at han i øvrigt selv skal foretage eksperimenter i kælderen. Dette har udlejeren åbenbart ikke problemer med, og Dr. Orlovsky får overdraget nøglerne.

Kødædende planter, varulve og vampyrer

Dr. Orlovsky
Dr. Orlovsky.

Med sig tilbage fra Europa har Orlovsky – ud over sin kone – tre medhjælpere, der alle hjælper til med eksperimenterne i kælderen. Der er Carrie, som doktoren er lidt lun på, den benløse Orlando og sinken Carlotta. Hurtigt bliver der sat et laboratorium op nede i kælderen, hvor Orlovsky og hans tjenestefolk begynder at dyrke store grønne kødædende planter, der – når de bevæger sig – lyder som en person, der går i meget stramt lædertøj.

Regina Dracula Orlovsky
Regina Dracula Orlovsky.

Planterne lever af blod, og dette tapper de lejlighedsvis fra Carlotta. Af de kødædende planter laves et serum eller vaccine, som Dr. Orlovsky og hans kone Regina får sprøjtet i armen i ny og næ. Og hvorfor så det? Jo se, den kære Dr. Lawrence Talbot/Orlovsky har arvet en ganske slem sygdom af sin far. Sygdommen – Lycantropi – bevirker at doktoren forvandler sig til en varulv ved fuldmåne, og dette kan serummet forhindre.

Orlovskys kone, Regina, hedder tilfældigvis også Dracula, og er datter af selveste Grev Dracula. For ikke at gå amok pga. blodtørst har hun også brug for serummet. Som nogen måske er bekendt med, kan varulve og vampyrer ikke rigtig enes, og følgelig er der knas i Orlovskyernes ægteskab. Regina er bl.a. jaloux på Carrie, fordi hendes ægtemand giver hende mere opmærksomhed.

Tynd historie

Dr. Carl Root
Dr. Carl Root.

Filmens egentlige historie er ganske tynd. Grunden til at Dr. Talbot er kommet tilbage til Amerika skal findes i den formue, der er, eller var, bundet i faderens ejendom. En vis Dr. Carl Root har indtil videre haft ansvaret for formuen, og det er den formue, Dr. Orlovsky/Talbot gerne vil have fingre i.

Dr. Root har dog ikke kunne holde fingrene for sig selv, og har begået underslæb, hvilket Orlovksy finder ud af ved at fedte sig ind hos Roots særdeles attraktive sekretær, Prudence Towers. Men der er flere problemer for doktoren, for snart efter finder Regina ud af fedteriet og så falder der brænde ned…

Blood er absolut ikke en fremragende film. Dialogen er direkte grinagtig, og heldigvis for det, da man ellers slet ikke vil kunne holde filmen ud. Hvorfor Draculas datter og en varulv er gift gives der ingen svar på – andet end at det må formodes, at Andy Milligan synes, at det kunne være en sjov ide. Man må da også indrømme, at det er en smule sjovt, men absolut ikke noget der havde været en nødvendighed i denne film, og da slet ikke for historien.

Ægteskabelig krise og gummiknirkende planter

Udlejeren omdannes til kompost
Udlejeren omdannes til kompost.

Filmen bærer præg af en alt for dårlig klipning, hvilket kommer til udtryk ved at adskillige scener stopper ganske abrupt, hvorefter man næsten bliver kastet ind i den næste. Skuespillet rangerer desuden i den lave ende af skalaen, men andet ville da også være mærkeligt. I så fald ville det være et spild af gode talenter.

Filmens alder og dens formodentlig lave budget taget i betragtning er der et par af effekterne, der er ganske vellykkede, mens langt størstedelen er ganske forfærdelige. Et par vellykkede er f.eks. da Carries broder, Johnny, bliver dræbt med en kødøkse og den nysgerrige udlejer der bliver spist af de kødædende planter. Et par af de mindre vellykkede er f.eks. Regina Draculas “perlweiß” plastikhugtænder samt Dr. Orlovskys ulvemaske, der mest af alt minder om et gorillahoved.

Dr. Orlovsky som varulv
Dr. Orlovsky som varulv.

Blood er et hurtigt bekendtskab, ikke kun fordi den er hurtigt glemt, men også fordi filmen er forholdsvis kort. Da filmen sluttede og jeg kiggede på uret var der kun gået cirka en time, og gudskelov for det, for Blood er nemlig ikke andet end en stor omgang ægteskabelig krise tilsat gummiknirkende kødædende planter i en kælder.

Blood er venligst stillet til rådighed af Horror Theater Video.

2 stjerner
Titel: Blood
Instruktør: Andy Milligan
Manuskript: Andy Milligan
Cast: Allan Berendt (Dr. Lawrence Talbot, alias Orlovsky), Hope Stansbury (Regina Dracula Talbot, alias Orlovksy), Patricia Gaul (Carrie), Michael Fischetti (Orlando), Pichulina Hempi (Carlotta), Pamela Adams (Prudence Towers), John Wallowitch (Dr. Carl Root), Eve Crosby (Petra, the hag), Lawrence Seelars (Baron Von Frankenstein), Sophia Andoniadis (Mme. Von Frankenstein)
Producer: Walter Kent (producer)
Klip: Gerald Jackson
Musik: Joe Downing
Spilletid: 60 minutter
Aspect ratio: Full frame
Lyd: Mono
Sprog: Engelsk
Undertekster: Ingen
Produktionsland, år: USA, 1974
Produktionsselskaber: Bryanston / Kent / Damiano
Distributør (DVD): Horror Theater Video (USA)
Udgave/region: DVD-Rom

Anmeldt i nr. 8 | 13/06/2006

Stikord: Sygdom, Vampyrer, Varuve

Skriv et svar

Your email address will not be published.