Michael Lillegaard Larsen
Ingen kommentarer

Amityville 3-D

Amityville 3-D
Decrease Font Size Increase Font Size Tekst Print denne side

Amityville 3-D er som helhed er noget kedsommelig og 3D-effekten er gyseligt og giver én nogle seriøst ømme øjne.

The Amityville Horror (dansk: Huset som Gud glemte) fra 1979 med James Brolin og Margot Kidder i hovedrollerne blev i sin tid en kæmpesucces. Den var baseret på Jay Ansons roman The Amityville Horror (1977), og den første film blev startskuddet på en serie af gyserfilm. Den seneste film i serien er The Amityville Horror (2005); en remake af den oprindelige film.

Amityville 3-D (dansk: Amityville: Huset som gud glemte 3D) fra 1983 var den tredje film og blev lavet som en selvstændig film uden forbindelser til de to første. Filmen var blandt de få 3D-gyserfilm, der blev lavet i starten i 1980’erne.

En journalist og hans hjemsøgte hus

Jounalisten John Baxter (Tony Roberts) gennemgår en turbulent periode i sit liv. Han er netop blevet skilt fra sin kone Nancy (Tess Harper) og finder sit nye hjem – det berygtede Amityville-hus. Baxter lader sig ikke skræmme af de uhyggelige historier, der er forbundet med huset, men snart sker der mystiske ting nede i husets kælder, der måske er en portal til Helvede…

Duer ikke i 3D

Hvis man vil se Amityville 3-D i 3D, skal man have de røde/blå briller på, som der følger med dvd-udgivelsen fra Another World Entertainment. Dog fungerer filmen ikke særlig godt i 3D på trods af nogle få scener, hvor man leger med forskellen af dimensionerne. Men det store problem er brillerne, for man får sindssygt ømme øjne af de røde/blå farver. Efter blot fem minutter fik jeg nok og så resten af filmen i 2D.

Amityville 3-D keder én i de minutter, den varer. Hovedpersonerne kommer man aldrig tæt på, og dermed bliver deres personlige problemer aldrig vedkommende. Gyset fænger heller ikke i de scener, der involverer en del make up og optiske effekter, der ikke ser for gode ud. Det er en skam, når atmosfæren virker godt. Der er faktisk kun én regulært skræmmende scene i filmen, og der er ingen effekter i den. Jeg kan dog ikke sige ret meget om netop den scene, da det ville spolere oplevelsen for de, der gerne vil se filmen.

Kedelig gyserfilm

Amityville 3-D er som helhed en noget kedelig og triviel gyserfilm. Den har nogle interessante idéer, men det bliver aldrig rigtigt godt. I stedet bliver det en flad og uvedkommende filmoplevelse og kan allerhøjst være noget for hardcore Amityville-fans.

Amityville 3-D er venligst stillet til rådighed af Another World Entertainment.

2 stjerner

Titel: Amityville 3-D
Dansk titel: Amityville – Huset som Gud glemte 3D
Instruktør: Richard Fleischer
Manuskript: William Wales
Cast: Tony Roberts (John Baxter), Tess Harper (Nancy Baxter), Robert Joy (Elliot West), Candy Clark (Melanie), Meg Ryan (Lisa)
Producere: Stephen F. Kesten (producer)
Foto: Fred Schuler
Klip: Frank J. Urioste
Musik: Howard Blake
Spilletid: 93 minutter
Aspect ratio: 2.35:1
Lyd: Dolby Digital 2.0
Sprog: Engelsk
Undertekster: Dansk, svensk, finsk, norsk
Produktionsland, år: USA, 1983
Produktionsselskaber: De Laurentiis Entertainment Group (DEG)
Distributør (DVD): Another World Entertainment
Udgave/region: 2

Anmeldt i nr. 87 | 13/01/2013

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *