Michael Lillegaard Larsen
Ingen kommentarer

Alyce

Alyce
Decrease Font Size Increase Font Size Tekst Print denne side

Alyce tegner et fint billede af en forstyrret ung kvinde, der bliver mere og mere sindssyg.

AlyceLewis Carolls romanklassiker Alice in Wonderland (dansk: Alice i Eventyrland) har siden sin udgivelse i 1865 sat sit præg på populærkulturen og inspireret mange ting på tværs af forskellige medier.

I thrilleren Alyce bruger filmmageren Jay Lee, der både har skrevet, instrueret, fotograferet og klippet, små referencer fra Carolls værk (spot efter dem selv!).

Alyces farlige nedtur

Den unge og generte kvinde Alyce (Jade Dornfeld) lever et ensomt og anonymt liv i storbyen. Ud af det blå kommer hendes eneste veninde Carroll (Tamara Feldman) på besøg for at søge trøst, efter hun har opdaget at hendes kæreste er hende utro.

I et forsøg på at glemme det hele tager Alyce og Carroll ud i det intense natteliv. Senere på natten er de begge stærkt påvirket af sprut og esctasy, og det resulterer i et tragisk ulykke, da Alyce ved et uheld skubber Carroll ned fra en høj bygning.

Den allerede skrøbelige Alyce bliver plaget af sorg og skyldfølelse og tager flere stoffer for at komme videre. Samtidig liver hun mere og mere sindssyg og tilmed morderisk…

Et fint portræt af et skrøbeligt sind
Alyce.

Alyce.

Alyce tilhører i høj grad den unge skuespillerinde Jade Dornfeld. Hun minder i udseende om sin kollega Rose Byrne og har ligesom Byrne nogle meget udtryksfulde øjne, der kan sige meget.

Hun gør sin figur til filmens centrum, og havde hun ikke fungeret, så var filmen død. Dornfeld er ubetinget værd at se filmen for, og forhåbentlig får hun flere roller med tiden.

Pusheren Rex.

Pusheren Rex.

Som Carroll gør Tamara Feldman et fint indtryk med sin forholdsvis korte rolle, og Eddie Rouse som den lettere psykotiske pusher Rex er spændende i sine få scener. I små cameo-lignende roller ser man Rena Owen, kendt fra det newzealandske drama Once Were Warriors (1995), Megan Gallagher (bedst kendt fra tv-serien Millennium, 1996-99) og Tracey Walter fra Tim Burtons Batman (1989), hvor han spillede Jokerens højre hånd Bob.

Jay Lee er som nævnt sin egen fotograf og klipper, og han bruger enkle midler til at skabe virkningen af Alyces syge sind ved at lege med fokusindstillingen på kameraet og ved at bruge hurtige shots af ting, der er vrangforestillinger.

Alyce til begravelse.

Alyce til begravelse.

Umiddelbart minder det meget om de tricks, man har set i film som Black Swan (2010), men det passer fint til Alyce. Trods alle tricks kommer man dog aldrig helt under overfladen på de mørke temaer, hvilket er ret ærgerligt, når muligheden ellers er der. Filmen tager også et heftigt skift i tonen undervejs, hvor den udvikler sig til en sort splatterkomedie, men det sker ret sent og passer ikke helt med resten af filmens tone.

Se den for Jade Dornfeld

Alyce er en lille positiv overraskelse. Den er ikke synderligt original i sin udførelse og langt fra perfekt, men den underholder fint på sine egne præmisser. Jade Dornfeld er spændende at se på og gør en god indsats med den simple figur. Se Alyce udelukkende for at se hende.

Alyce er venligst stillet til rådighed af Another World Entertainment.

4 stjerner

Titel: Alyce
Instruktør: Jay Lee
Manuskript: Jay Lee
Cast: Alyce (Jade Dornfeld), Tamara Feldman (Carroll), Eddie Rouse (Rex), Rena Owen (Danielle), Megan Gallagher (Ginny), Tracey Walter (Landlord)
Producere: Zak Kilberg (producer), Linda L. Miller (producer), Duncan Blake (executive producer)
Foto: Jay Lee
Klip: Jay Lee
Musik: Billy White Acre
Spilletid: 89 minutter
Aspect ratio: 1.85:1
Lyd: Dolby Digital 2.0
Sprog: Engelsk
Undertekster: Dansk, svensk, finsk, norsk
Produktionsland, år: USA, 2011
Produktionsselskaber: Social Construct, Scream HQ
Distributør (DVD): Another World Entertainment
Udgave/region: 2

Anmeldt i nr. 118 | 13/08/2015

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *