Los Parecidos

2 minutters læsetid

Los ParecidosOg så er det ikke den traditionelle Hollywood-produktion. Nej, det er sørme en Mexicansk film – lidt gys fra de sydlige himmelstrøg.

Der ikke meget horror fra den kant, der når vores kolde himmelstrøg. Spansk, ja – tænk bare på Rec-serien – men ikke fra Mexico. Nåh jo, der er jo lige ham der Guillermo del Toro, men lad nu det ligge.

Her har vi nemlig fat i en virkelig en fed historie, der vil give dig mindelser om film som James Mangolds Identity fra 2003 og gamle sci-fi-film fra 50’erne, som den oprindelige Invasion of the Body Snatchers (1956) og andre klassiske 50’er sci-fi-gys.

Og smører du dem så ind i en film noir-stemning, så er du ved at have fornemmelsen af filmen.

Tilfældigt møde?

Otte tilsyneladende tilfældige personer, herunder en lille syg dreng, mødes på en øde busstation udenfor Mexico City.

Det er 1968. Det er oktober, og det er midt om natten. Udenfor er der et massivt storm- og regnvejr i gang. Det er året for de store studenterprotester og massakren ved Tlatelolco, hvor militær og politi myrdede flere hundrede studerende under en demonstration mod styret.

Så der herskede en generel utilfredshed og utryghed overfor regeringen. En utryghed og mistro som langsomt spreder sig under filmen, og som er med til at opbygge en meget intens spænding. Ingen stoler på nogen som helst.

På grund af uvejret kan der ikke komme nogen busser frem, og nu er de alle fanget der. Alle vil væk, men mulighederne er ikke mange, og det virker håbløst at forsøge.

I løbet af natten begynder der er at ske underlige ting. Der høres mærkelig ting i radioen – noget om at regnen ikke er en almindelig regn? Telefonen virker ikke rigtig, og nogle af personerne på busstationen får underlige anfald.

Og hvad er det, der sker med deres ansigter? Hvad gemmer der sig bag bandagerne? Og hvad er det med den tegneserie, som den lille syge dreng har med sig?

Heldigvis er der den obligatoriske mystiske indianerkvinde, så skal alt nok gå godt… eller?

Holdes fanget af historien

Spændingen og uhyggen stiger minut for minut – alt imens sandheden langsomt går op for de otte. En sandhed som måske ikke er ens for alle, men et er sikkert – du holdes fanget af historien, og din egen kamp for at finde ud af, hvad der er op og ned. Det ender med… nej – det skal jeg ikke røbe her.

Manden bag filmen, Isaac Ezban, står også bag den (af nogen) roste film The Incident fra 2014 (jeg har ikke set den, men nu har jeg i hvert fald lyst til det, ikke mindst pga. slutningen af denne film).

Den instruktør skal nok blive til noget. Og det lader til, at det store udland har set lyset i ham – hans næste film er i hvert fald en canadisk produktion og skulle ramme os her i 2018. Jeg venter spændt.

4 stjerner

Titel: Los Parecidos
Andre titler: The Similars
Instruktør: Isaac Ezban
Manuskript: Isaac Ezban
Cast: Luis Alberti (politimand), Carmen Beato (Gertrudis), Fernando Becerril (Martín), Humberto Busto (Álvaro), Cassandra Ciangherotti (Irene), Gustavo Sánchez Parra (Ulises)
Foto: Isi Sarfati
Klip: Óscar Figueroa
Musik: Edy Lan
Spilletid: 89 minutter
Aspect ratio: 1.85:1
Sprog: Spansk
Produktionsland, år: Mexico, 2015
Produktionsselskaber: Caminante Films, Morbido Films, Red Elephant, Yellow Films, Zensky Cine

Anmeldt i nr. 149 | 13/03/2018

Stikord: Mexico

Christian Bogh. Far. Ægtefælle. Økonom. Kommunikationsdirektør. Fynbo. Bosiddende i Aarhus. Alle titler og benævnelser som passer på mig. Men jeg har også en uofficiel titel i min omgangskreds – nemlig filmnørd eller bare filmelsker. [..]

Skriv et svar

Your email address will not be published.