Star Wars: The Force Awakens – Fantastiske fartøjer

2 minutters læsetid

Star Wars: The Force Awakens - Fantastiske FartøjerEt af de cool aspekter ved Star Wars, er den fantastiske teknologi, der har følelsen af realisme og troværdighed i deres fede, funktionelle design. At se de flotte rumskibe i aktion ude i rummet er altid den rene filmmagi.

Nogle af de klassiske Star Wars-designs blev genbrugt i den nye episode i sagaen, Star Wars: The Force Awakens (2015), så som X-Wing og TIE-fighters, men det er nogle ikoniske designs, der stadig holder snart 40 år efter at de første gang så dagens lys.

I forbindelse med den nye film, kom der en del forskellige bøger ud om den. En af dem er den (i format) store, flotte Star Wars: The Force Awakens – Fantastiske fartøjer, der, som titlen antyder, handler om de nye fartøjer fra galaksen langt, langt borte.

Indsigt i de nye, seje fartøjer plus en gammel bekendt

Tusindårsfalken. Opslag fra den engelsksprogede udgave.
Tusindårsfalken. Opslag fra den engelsksprogede udgave.

Der findes lignende bøger om Star Wars-fartøjer fra både filmene og de forskellige animerede tv-serier. Star Wars: The Force Awakens – Fantastiske fartøjer er lavet efter samme opskrift, hvor de flotte illustrationer får lov til at dominere siderne. Teksten med de tekniske oplysninger er så placeret rundt om illustrationerne.

Forfatteren Jason Fry har skrevet andre Star Wars-bøger, og hans tekst i Fantastiske fartøjer kommer fint omkring fartøjerne såsom Poe Damerons X-Wing fighter, Kylo Rens rumfærge, Reys speeder og de mange fartøjer fra både Den Første Orden og Modstandsbevægelsen.

De onde bruger fartøjer, der ligner dem, Imperiet brugte i sin storhedstid. Så de klassiske TIE-fighters og Star Destroyers er tilbage med nogle få ændringer, hvilket bogen kommer ind på.

Reys speeder. Opslag fra den engelsksprogede udgave.
Reys speeder. Opslag fra den engelsksprogede udgave.

Men den gode gamle Tusindårsfalk er også tilbage, og den ligner sig selv fra sidst, vi så den, i Star Wars: Episode VI – Return of the Jedi (1983) (dansk: Jedi-ridderen vender tilbage).

I bogen er der billeder fra filmen og især fra den fantastiske actionscene, hvor Tusindårsfalken er på flugt fra Den Første Ordens TIE-fighters på ørkenplaneten Jakku og scenen fra Starkiller Base, hvor den gigantiske våben bliver fyret af.

Det er ret utroligt, hvor mange detaljer, der bliver illustreret her af illustratoren Kemp Remillard, der også har arbejdet som koncept designer for legetøjsfirmaet Hasbro. Man skulle næsten tro, at man sidder med en ”How to build a spaceship”-manual, når man ser Remillards tegninger!

En flot og kort læsefornøjelse

Stormtrooper-transportskib. Opslag fra den engelsksprogede udgave.
Stormtrooper-transportskib. Opslag fra den engelsksprogede udgave.

Star Wars: The Force Awakens – Fantastiske fartøjer er en meget flot bog. Den er tydeligvis lavet med passion for stoffet, og ligesom de andre Star Wars-bøger bærer den præg af, at den er lavet af fans til fans.

Men det er noget kort læsefornøjelse på sølle 52 sider! Men skal med andre ord være meget glad for Star Wars i al almindelighed for at ville købe den trods alt ganske dyre bog. Men er man Star Wars-fan og tekniknørd er der en del guf at komme efter.

4 stjerner

Titel: Star Wars: The Force Awaken: Incredible Cross-Sections
Forfatter: Jason Fry
Illustrator: Kemp Remillard
Forlag: Dorling Kindersley
Udgivelsesår: 2015
hvid
Anmeldte udgave:
Titel: Star Wars: The Force Awakens – Fantastiske fartøjer
Forlag: Alvilda
Udgivelsesår: 2015
Format: Hardcover
Sideantal: 52 sider
Dansk oversættelse: Brian Iskov

Anmeldt i nr. 127 | 13/05/2016

Stikord: Star Wars

Michael Larsen. Michael er 27 år gammel, bor i Ørbæk på Fyn og har en baggrund som webintegrator. Han har tidligere skrevet for onlinemagasinerne Connery.dk og OnFilm.dk. Michael er tosset med film, filmmusik, tegneserier og bøger, og han elsker at skrive om det for andre nørder som sig selv.

Skriv et svar

Your email address will not be published.