Necessary Evil: Super-Villains of DC Comics

2 minutters læsetid

Necessary Evil: Super-Villains of DC ComicsEn helt er ingenting uden en skurk lyder det fra legenden Christopher Lee, som jo var en af de bedste skurke-skuespillere med roller som Dracula, Saruman og Count Dooku på CV’et.

Hans fantastiske, dybe stemme fungerer som en fin voice over på Blu-ray’en Necessary Evil: Super-Villains of DC Comics, en dokumentar om forlaget DC Comics’ mange skurke. Hans stemme minder en om, at det er en skam, at han ikke længere er iblandt os.

Med i dokumentaren er et hav af kendte navne inden for underholdningsbranchen, bl. a. Jim Lee, Neal Adams, Guillermo Del Toro, Zack Snyder, Brian Azzarello, Richard Donner og Clancy Brown.

Dekonstruerede skurke

Alle kommer med interessante kommentarer til skurkens vigtige funktion i dramatikken, f.eks. hvordan skurken ofte kan være et forstyrret spejlbillede af helten (The Flash vs. Reverse-Flash) og Batmans forhold til sine mange fjender som Jokeren, Two-Face, Catwoman osv.

Faktisk er det de fjender, der er mest fokus på, hvilket kun er naturligt når nu Batman er den superhelt i DC’s katalog, der har det bedste skurkegalleri overhovedet. Der er heldigvis også noget om den spændende dynamik mellem Superman og hans ultimative ærkefjende Lex Luthor.

Alle skurke bliver mere eller mindre dekonstrueret og puttet i forskellige kategorier såsom ”gale videnskabsmænd”, ”farlige babes”, ”grimme monstre” osv. Undervejs i dokumentaren er der et hav af scener fra både live action-film, tegnefilm, computerspil og selvfølgelig billeder fra tegneserier, hvoraf nogle er semi-animeret, lidt ligesom som at se en motion comic.

Værd at se for nye DC Comics-fans

Necessary Evil: Super-Villains of DC Comics er underholdende, så længe den varer. Men på trods af spilletiden på over halvanden time, føles den mere som noget bonusmateriale til en DC Comics-film. Den er ikke så dybdegående, som man kunne havde håbet, og der er ikke noget nyt at hente for kendere af det omfattede DC-univers.

Men for nyere fans og almindelige tegneseriefans kan den være en spændende og velproduceret introduktion og en fin opvarmning til de kommende DC Cinematic Universe-film som Batman V Superman: Dawn of Justice (2016) og Suicide Squad (2016).

Senere kommer også en to-delt Justice League-film plus solo-film med Wonder Woman, The Flash, Aquaman og The Cyborg.

Om Warner Bros. og DC Comics er lige så heldige med deres kommende filmprojekter som Marvel Studios har været, må tiden vise. Ikke mindst vil tiden også vise, om publikum har appetit på flere superheltefilm i al almindelighed. Indtil da kan man blive klogere på DC-heltenes fjender i Necessary Evil.

4 stjerner

Titel: Necessary Evil: Super-Villains of DC Comics
Instruktør: Scott Devine & J.M. Kenny
Manuskript: Scott Devine
Medvirkende: Jim Lee, Neal Adams, Guillermo Del Toro, Geoff Johns, Zack Snyder, Brian Azzarello, Kevin Conroy, Paul Dini, Richard Donner, Paul Levitz, Michael Shannon, Clancy Brown
Producere: Scott Devine (producer), J.M. Kenny (producer)
Foto: Adam Biggs
Klip: Ryan Halferty, Shay Thompson
Musik: Methodic Doubt
Spilletid: 99 minutter
Aspect ratio: 1.78:1
Lyd: Dolby Digital 2.0
Sprog: Engelsk
Undertekster: Dansk, svensk, finsk og norsk
Produktionsland, år: USA, 2013
Produktionsselskaber: mOcean, DC Comics
Distributør (Blu-ray): Warner Home Video
Region: 1

Anmeldt i nr. 123 | 13/01/2016

Stikord: Dokumentar

Michael Larsen. Michael er 27 år gammel, bor i Ørbæk på Fyn og har en baggrund som webintegrator. Han har tidligere skrevet for onlinemagasinerne Connery.dk og OnFilm.dk. Michael er tosset med film, filmmusik, tegneserier og bøger, og han elsker at skrive om det for andre nørder som sig selv.

Skriv et svar

Your email address will not be published.