Black Venus

2 minutters læsetid
Black Venus

En muse er meget vigtig for enhver kunstner. Musen fungerer som en inspirationskilde for kunstneren uanset hvad medie, vedkommende arbejder med. Den inspiration man får, skulle der gerne komme nogle inspirerende værker ud af. Og hvis mulighed for sex med sin muse skulle opstå, skal man betragte denne mulighed som en bonus! En god idé til en erotisk film, ikke sandt?

En kunstner og hans muse

Venus (Josephine Jacqueline Jones).
Venus (Josephine Jacqueline Jones).

Den smukke Venus (Josephine Jacqueline Jones) er god til at få de mænd, hun lyster efter, men så bliver hun forelsket i den fattig skulptør Armand (Jose Antonio Ceinos), der i forvejen mangler inspiration til sine værker.

Men den skæbnesvangre forelskelse mellem de to ender som et besynderligt spil af voldtægt, lesbisk begær og ydmygelse. Alt dette forgår i det victorianske samfund, hvor de perverse fantasier lurer under den perfekte facade.

Flotte sexscener med Miss Bahamas

Venus som muse.
Venus som muse.

Modellen Josephine Jacqueline Jones vandt Miss Bahamas-titlen tilbage i 1979. Den opmærksomhed førte til, at nogle filmproducenter så muligheder i hende som skuespillerinde. Men når man ser Jones i Black Venus, skulle man tro, at det kun drejede sig om en mulighed – nemlig som sexstjerne!

Armand og Venus nyder hinandens selskab...
Armand og Venus nyder hinandens selskab…

Black Venus er også Jones’ film fra start til slut. Hendes skønhed bliver på bedst mulig måde fanget af kameraet, der tydeligvis elsker hendes ansigt og især hendes velskabte krop. Som skulptøren Armand leverer den spanske skuespiller Jose Antonio Ceinos en noget anonym indsats, og Jones stjæler scener fra ham med den naturlige charme, hun udstråler. Deres sexscener er nydeligt skruet sammen hvad angår kameraarbejdet. Kitschfaktoren i Black Venus får ellers ikke for lidt med flot klassisk musik på lydsporet, der giver fornemmelsen af ægte kærlighed mellem de to.

Filmen har god production value med en flot scenografi, der ikke virker billig ved første øjekast, og kostumerne giver præg af godt håndværk. Instruktøren Claude Mulot (manden bag pornohittet Pussy Talk, 1975) har tydeligvis haft et fornuftigt budget at arbejde med.

Flot men småkedelig

Venus på arbejde som luder.
Venus på arbejde som luder.

Selvom Black Venus kun er på 95 minutter og har en del god sex i spilletiden, er den dog noget lang i spyttet. Historien, der er skrevet af filmens producent Harry Alan Towers, er heller ikke fortalt med omhu, og formår ikke at fange én fuldstændig.

Som selvlært billedkunstner har det dog været ret sjovt for mig at se denne her film om kunst og sex. Jeg burde også få mig en muse!

Black Venus er venligst stillet til rådighed af Another World Entertainment.

3 stjerner
Titel: Black Venus
Instruktør: Claude Mulot
Manuskript: Harry Alan Towers
Cast: Josephine Jacqueline Jones (Venus), Jose Antonio Ceinos (Armand), Mandy Rice-Davis (Madame Lili), Florence Guerin (Louise), Helga Liné (Madame Jean)
Producere: Harry Alan Towers (producer)
Foto: Julio Burgos, Jacques Assuérus
Klip: Antonio Ramírez de Loaysa
Musik: Gregorio Garcia Segura
Spilletid: 95 minutter
Aspect ratio: 4:3
Lyd: Dolby Digital Stereo
Sprog: Engelsk
Undertekster: Dansk, svensk, finsk og norsk
Produktionsland, år: Spanien/USA, 1983
Distributør (DVD): Another World Entertainment
Udgave/region: 2

Anmeldt i nr. 74 | 13/12/2011

Stikord: Erotik

Michael Larsen. Michael er 27 år gammel, bor i Ørbæk på Fyn og har en baggrund som webintegrator. Han har tidligere skrevet for onlinemagasinerne Connery.dk og OnFilm.dk. Michael er tosset med film, filmmusik, tegneserier og bøger, og han elsker at skrive om det for andre nørder som sig selv.

Skriv et svar

Your email address will not be published.