Track of the Moon Beast

3 minutters læsetid

Track of the Moon BeastVarulve bliver jo, som vi ved, forvandlet, når Månen er fuld og står på en klar himmel. Dette ved de fleste genrefans fra film som The Wolf Man (1941), Curse of the Werewolf (1961) og An American Werewolf in London (1981). Men det behøver de jo sådan set ikke at gøre – jo, hvis du er blevet bidt af en varulv, bliver du til en varulv. Men hvis nu man blev forvandlet til noget andet. For eksempel et stort firben?

Var-varan?

En månesten
En månesten.

I Track of the Moon Beast, der er en klassisk gummimonsterfilm, har vi ikke en mand, der bliver forvandlet til en varulv, når Månen er fuld. Nej, han bliver naturligvis til et kæmpe krybdyrsmonster! Det hele sker, da en meteor slår nogle stykker af Månen, som styrter ned mod Jorden. Samme aften som dette sker, er Paul (Chase Cordell) uden for sammen med reporteren Kathy (Leigh Drake). De små stykker af Månen falder ned mod Jorden og rammer Paul i hovedet, og et lille stykke sætter sig fast inde i hovedet på ham.

Paul bliver ramt af en stråle fra månestenen
Paul bliver ramt af en stråle fra månestenen.

De næste par dage bruger Paul i sengen, hvor han bliver puslet om af Kathy og sin ven Prof. Johnny Longbow (Gregorio Sala). Den første aften ligger Paul med mareridt og kan ikke falde i søvn. Da han ser Månen, forvandles han, og slår en fuld mand ihjel. Dagen efter finder Kathy ud af, at Pauls kæleøgle Ty (kort for Tyrannosaurus Rex) er væk (!). Man finder aldrig ud af, hvor den er blevet af, men jeg har selv en mistanke om at Paul måske har spist den.

Efter nogle af Pauls anfald og blackouts, får Johnny og Kathy ham på et hospital, hvor de ser ham blive forvandlet til det hæslige krybdyrsmonster. Det eneste, der kan kurere ham, er hvis han får opereret de små stykker af Månen ud af hovedet, men det er en operation, hvor der er stor risiko for, at han vil dø. Derfor stikker Paul af og prøver at slå sig selv ihjel, før han forvandles igen. Og mere skal der ikke afsløres af handlingen her.

For langsom

Udyrets fodspor
Udyrets fodspor.

Idéen med forvandlingen til et krybdyrsmonster er ganske god og anderledes. Kostumet er også ganske flot (dog ikke specielt skræmmende), men desværre er filmen bare alt for langsom. Der sker simpelthen ikke nok i filmen til, at den bliver en virkelig super film. Vi ser Paul ændre sig to gange, og vi ser monstret en 4-5 gange i meget mørke situationer, hvor man næsten ikke kan se, hvad der sker. Der er meget snak, som egentlig er ligegyldig for selve historien.

Filmens klimaks falder til Jorden, da det stort set er færdigt på tre minutter. Det store krybdyr kan ikke såres af almindelige kugler, men ligeså snart man sætter en lille Månesten fast på en pil og skyder ham med den, gennemborer den ham! Det giver ikke meget mening, og dialogen gør heller ikke meget for, at man skal tage det mere seriøst.

Gnidret billedkvalitet

Paul forvandles for øjnene af sine venner
Paul forvandles for øjnene af sine venner.

Retro Flicks har specialiseret sig i at udgive mange sære film, heriblandt mange gamle gummimonsterfilm. På deres hjemmeside kan man læse om mange af de film, de har udgivet, og under Track of the Moon Beast skriver de, at billedet er ganske udmærket, hvilket jeg dog ikke vil give dem helt ret i. Der er mange steder i filmen, hvor man ikke rigtig kan se, hvad der sker, fordi billedet er for mørkt. Mange andre steder i filmen er billedet meget gnidret.

Effekterne er som man kan forvente af en science fiction-film fra 70’erne. Meteorerne der styrter til Jorden er tegnet på med en hvid pen, og effekterne i slutningen, da monstret bliver udryddet, er også i en typisk gummimonsterstil. Billedet er malet over med en orange pen, der skal udgøre det for en form for reaktion mellem monstret og den lille Månesten, som er blevet skudt ind i monstret.

Fra filmens lidt flade klimaks
Fra filmens lidt flade klimaks.

Historien er opfindsom, men desværre bruger filmen bare ikke monstret og idéen godt nok. Den føles derfor lang og kedelig, hvilket er en skam. Er man die hard fan af film med monstre og mutanter, kan man dog overveje at anskaffe sig Track of the Moon Beast for de enkelte scener, der er værd at se.

Track of the Moon Beast er venligst stillet til rådighed af RetroFLICKS.

2 stjerner

Titel: Track of the Moon Beast
Instruktør: Richard Ashe
Manuskript: Bill Finger & Charles Sinclair
Cast: Chase Cordell (Paul Carlson), Leigh Drake (Kathy Nolan), Gregorio Sala (Prof. Johnny Longbow Salina), Patrick M. Wright (Police Captain McCabe), Francine Kessler (Janet Price), Timothy Wayne Brown (Dr. Sutton), Crawford MacCallum (Dr. Lawrence), Heanne Swain (Caroline Harris), Alan Swain (Sid Harris), Fred McCaffrey (Dr. Rizzo), Tim Butler (Budd Keeler), Gary Kanin (The Newscaster), Frank Larrabee (Lead Singer), Joe Blasco (The Moon Beast)
Producere: Ralph T. Desiderio (producer), Frank J. Desiderio (executive producer)
Foto: R. Kent Evans (som E. Scott Wood)
Musik: Robert G. Orpin (som Bob Orpin)
Spilletid: 81 minutter
Aspect ratio: Full frame
Lyd: Dolby Digital Mono
Sprog: Engelsk
Undertekster: Ingen
Produktionsland, år: USA, 1976
Produktionsselskaber: Lizard Productions, Inc.
Distributør (DVD): RetroFLICKS
Udgave/region: DVD-R

Anmeldt i nr. 29 | 13/03/2008

Stikord: Gummimonstre

Skriv et svar

Your email address will not be published.