The Hitcher

3 minutters læsetid
The Hitcher

Der er efter min mening ikke noget værre end politisk korrekte meninger. Specielt hos filmanmeldere, er der bare har nogle holdninger som man skal have. Eksempler herpå kunne være, at remakes altid er noget lort. Det kan diskuteres, om denne holdning nødvendigvis er forkert, for mange af de remakes der dukker op i biograferne og på DVD er i den grad elendige.

Men specielt en anmeldelse jeg læste i Jyllands Posten af Rob Zombies Halloween (2007) vidnede om, at anmelderen ikke havde set filmen, og derfor bare øste ud af de politisk korrekte anmelderholdninger, hvilket virkede enormt uprofessionelt.

Dette er desværre kendetegnende både for anmeldere, når det drejer sig om remakes og gyserfilm. Filmene bliver ganske enkelt ikke behandlet med respekt. Ja, selvfølgelig er der lort imellem, og filmene er mange gange båret af klichéer. Men det er de nyere danske folkekomedier også (de er eksempelvis bygget op omkring Disney-formlen, med altid at have nogle søde sjove sidekicks), men det får ikke anmelderne til at slagte dem.

Det var sådan nogenlunde de tanker der gik gennem hovedet på mig, før jeg skulle anmelde remaket af The Hitcher. Nu skulle galden ud og de professionelle anmeldere få baghjul. Nu skulle jeg, Lasse Grønborg, vise dem, at de havde forbigået en klassiker med hån og manglende stjerner. Alt dette var dog tænkt, inden jeg selv havde set The Hitcher. Efter at have set filmen, må jeg indrømme, at jeg føler mig meget gammel og meget politisk korrekt. Jeg vidste simpelthen ikke, at en film, der varer knap 80 minutter, kunne føles som en uge i selskab med B.S. Christiansen.

En mørk regnfuld aften

Det glade par.
Det glade par.

Nå, men vi skal jo til det. Suk. Filmens heltagtige teenagepar Grace og Jim skal besøge Graces hjemby, hvor Jim skal præsenteres for familie, veninder og alskens andre hyggelige ting. Men heldigvis (uheldigvis hvis man vil) ender turen ikke helt som planlagt.

En fremmed i mørket.
En fremmed i mørket.

En mørk regnfuld aften er de ved at køre en mand ned, der står midt ude på vejen. Efter at bilen har drejet rundt om sig selv i hvad der føles som en halv time, i forsøget på at undgå den mørke, fremmede mand, bliver parret enige med sig selv om, at det er bedre at stikke af, end at hjælpe ham. For som Grace så rammende siger, “Han kan jo være en psykopat”.

Efterfølgende vælger parret at holde ind på en tank for at proviantere, og mens de fylder bilen med benzin og mavesækkene med junk, ankommer den fremmede som de var ved at køre ned med en lastbil. Selvfølgelig falder Jim i snak med den fremmede og efter en undskyldning og lidt small talk, siger Jim ja til at køre den fremmede til det nærmeste motel. Grace er godt nok imod sin kærestes ædle tilbud, for hun holder stadig fast i sin mistanke om at manden jo kunne være en psykopat.

En skidt karl

Pas på eller frøen er færdig.
Pas på eller frøen er færdig.

Søreme jo, hun havde ret og inden længe må parret afværge forsøg fra den fremmedes side på at slå dem. Ved at samarbejde får de verfet den fremmede ud af bilen, og de stikker af, så hurtigt som bilen kan føre dem. Desværre har den fremmede ødelagt den ene af deres mobiltelefoner og tilkæmpet sig den anden, da han ryger ud af bilen.

Endnu et offer.
Endnu et offer.

Parret har dermed ingen mulighed for at kontakte politiet, hvilket de ikke havde alligevel, da der ikke var nogen dækning i området hvor de kører. Men efter en nats søvn, ser det hele bogstavelig talt mere lyst ud, og parret beslutter at lægge det hele bag sig, som værende blot en dårlig oplevelse der med tiden bliver en god historie. Men bedst som solen skinner, bilen kører og den fesne rock spiller, viser det sig, at den fremmede har fået et lift af endnu en bil og denne gang er det en familie med to børn.

Kan Jim og Grace redde familien, eller ender den som endnu et offer for den mystiske fremmede? Gæt selv eller se remaket af The Hitcher – men sidstnævnte er på eget ansvar. Suk.

The Hitcher er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

2 stjerner
Titel: The Hitcher
Instruktør: Dave Meyers
Manuskript: Eric Red, Jake Wade Wall & Eric Bernt
Cast: Sean Bean (John Ryder), Sophia Bush (Grace Andrews), Zachery Knighton (Jim Halsey), Neal McDonough (LT. Esteridge), Kyle Davis (Butiksansat)
Producere: Michael Bay, Andrew Form & Brad Fuller
Foto: James Hawkinson
Klip: Jim May
Musik: Steve Jablonsky
Spilletid: 80 minutter
Aspect ratio: 2.35:1
Lyd: Dolby Digital 5.1.
Sprog: Engelsk
Undertekster: Dansk, svensk, norsk, finsk
Produktionsland, år: USA, 2007
Produktionsselskaber: Rogue Pictures
Distributør (DVD): Nordisk Film
Udgave/region: 2

Anmeldt i nr. 27 | 13/01/2008

Stikord: Remake

Skriv et svar

Your email address will not be published.