The Batman Adventures Vol. 1

2 minutters læsetid

The Batman Adventures Vol. 1Jeg skulle altid se Batman: The Animated Series (1992-95) om søndagen på TV2. Den var den bedste tegnefilmserie på det tidspunkt i 1990’erne, og selv nu, mange år senere, ser jeg ind imellem stadig et afsnit eller to.

Hvert afsnit osede af lækker film noir-stemning til tonerne af symfonisk musik, når Batman bekæmpede alverdens ondskab og beskyttede Gotham Citys borgere. Selv nu står serien som en af de allerbedste versioner af nattens ridder, og den bliver kultdyrket i dag.

DC Comics valgte dengang at udgive en tegneserieudgave af serien. Den fik titlen The Batman Adventures og havde intet med de andre Batman-tegneserier at gøre (ingen problemer med kontinuitet – hurra!). I en årrække blev de også udgivet herhjemme, indtil det desværre stoppede.

De første ti numre af serien er samlet i en lækker paperback-udgivelse med titlen Batman Adventures Vol. 1. Denne udgave er fra 2014.

Korte Batman-eventyr

Batman har altid haft et fantastisk skurkegalleri, og nogle af de klassiske er med her. Den evige fanfavorit Jokeren er her naturligvis, men også Catwoman, Penguin, Clayface, Scarecrow og The Riddler.

De ikoniske skurke blev også brugt effektivt i tegnefilmserien, og en af den tids nye skurke, Jokerens kæreste Harley Quinn, blev så populær, at hun blev en fast del af det øvrige Batman-univers på tværs af alle medier. Så sent som i år fik hun sin egen solofilm, Birds of Prey.

De første tre historier i The Batman Adventures Vol. 1 er de mest sammenhængende. Her kæmper Batman mod Penguin og Catwoman, mens Jokeren trækker i trådene.

Alle historier er helt originale Batman-fortællinger, der ikke efteraber episoderne fra tegnefilmserien, hvilket kun er rigtigt godt, for så føles det hele frisk. De er dog fuldkommen tro over for seriens tone, der var med til at gøre den del af Batman meget populær.

Også visuelt tro overfor tegnefilmene

Tegner-holdet Ty Templeton, Rick Burchett, Brad Rader og Mike Parobeck har formået at være fuldkommen trofaste over for tegnefilmseriens unikke look, som i sig selv var inspireret af art deco-stilen fra Tim Burtons Batman-film (1989, 1992) og de stadig mesterlige Superman-tegnefilm fra Fleisher Animation Studios.

Designeren Bruce Timm var en af bagmændene bag Batman: The Animated Series og var primært manden bag den ikoniske streg, der stadig sætter standarden for de mange efterfølgende DC-tegnefilmsserier som Superman: The Animated Series (1996-2000) og Justice League (2001-2004), der også tåler et gensyn i ny og næ.

Er man til den særlige streg, så får man meget for pengene med Batman Adventures Vol. 1.

En fornøjelig samling

The Batman Adventures Vol. 1 er en fornøjelig omgang læsning. Ikke alle historier efterlader det største indtryk, men det visuelle udtryk er lækkert at se på hele vejen, og giver en lyst til at gense den gamle tegnefilmserie atter engang.

4 stjerner

Titel: The Batman Adventures Vol. 1
Forfatter: Kelley Puckett, Martin Pasko
Tegnere: Ty Templeton, Rick Burchett, Brad Rader, Mike Parobeck
Forlag, år: DC Comics
Udgivelsesår: 2014
Sideantal: 240 sider
hvid
The Batman Adventures Vol. 1 samler de første ti numre af The Batman Adventures, der oprindelig udkom på DC Comics i 1992-1993.

Anmeldt i nr. 178 | 13/08/2020

Michael Larsen. Michael er 27 år gammel, bor i Ørbæk på Fyn og har en baggrund som webintegrator. Han har tidligere skrevet for onlinemagasinerne Connery.dk og OnFilm.dk. Michael er tosset med film, filmmusik, tegneserier og bøger, og han elsker at skrive om det for andre nørder som sig selv.

Skriv et svar

Your email address will not be published.