Sleepaway Camp III: Teenage Wasteland

3 minutters læsetid
Sleepaway Camp III: Teenage Wasteland

Sleepaway Camp (1983) blev en stor succes pga. den meget anderledes slutning, som overraskede de fleste. Filmen blev fulgt af flere film, som det er så normalt med slasherfilm. Sleepaway Camp II: Unhappy Campers (1988) er en ganske anderledes slasher, som blander sort komik og mord. Serien, som mange muligvis ikke har stiftet bekendtskab med, er ganske vellykket, og er et fint bidrag til genren.
hvid
hvid

De sædvanlige mordmetoder – og et par nye

De mærkelige lejrledere og de unge mennesker.
De mærkelige lejrledere og de unge mennesker.

I Sleepaway Camp III: Teenage Wasteland vender Angela Baker (Pamela Springsteen) tilbage, men ikke til en helt normal lejrskole. Denne gang er lejren ikke fyldt med små “uskyldige” børn – som der ellers har været i de to første indslag i serien – men med unge mennesker, der er hentet for at være med i et projekt.

Projektet går kort sagt ud på at samle to grupper mennesker fra forskellige sociale lag, som skal bo og arbejde sammen i lejren. De to forskellige grupper består af samfundets “udskud” – altså punkere, rockere og junkier – og så den højere klasse af unge mennesker, der kommer lige fra fine colleges og en rig familie.

Angela igen spillet af Pamela Springsteen (Bruces søster).
Angela igen spillet af Pamela Springsteen (Bruces søster).

Angela gemmer sig blandt de sociale tabere, hvor hun holder sig skjult bag et falsk navn og nogle store solbriller. Hele dette projekt er blevet dækket af pressen, så Angela bliver nødt til at holde lav profil, så hun ikke bliver fanget – dette tager hun dog ikke så tungt særlig længe, da hun lægger ud med at dræbe en nyhedsreporter.

Angela er ikke bleg for at straffe de unge mennesker, som ikke opfører sig ordentligt, og heller ikke lejrlederne, som opfører sig noget mærkeligt. Angela hakker sig igennem med de sædvanlige redskaber som økser, knive osv., men hun bruger også lidt andre værktøjer, som da hun begraver en lejrleder til halsen og kører hende over med en plæneklipper, og senere hænger hun en pige op i en flagstang, og lader hende falde ned mod jorden.

Underholdende

Et stk. død teenager.
Et stk. død teenager.

Tredje film i Sleepaway Camp-serien er ikke den bedste, men det lykkes den stadig at være underholdende. Det første indslag i serien lugtede langt væk af Friday the 13th (1980), men filmen gjorde sit til at forny sig. Toeren tog derimod tykt pis på slashergenren, samtidig med at den leverede lidt uhygge og en campy stemning.

Sleepaway Camp III: Teenage Wasteland benytter mange af de samme ting, som toeren gjorde. Vi ved igen, hvem morderen er, og bruger mere tid på at sidde og kigge på hende og se, hvad hun har tænkt sig at gøre, end at sidde og gætte os frem til, hvem morderen mon er. Det virker godt i Sleepaway Camp II: Unhappy Campers, men knap så friskt i treeren.

Græsset skal slås.
Græsset skal slås.

Skuespillet er generelt godt i forhold til, hvad det ellers har været i serien. Der er dog altid et par svipsere i enhver film, og det er der selvfølgelig også her. Nogle af bøllerne er klichéer, og er uhyggeligt dårligt spillet – det er en smule synd, da der også er nogle gode præstationer iblandt. Selvfølgelig giver de lidt ringere præstationer filmen stemning af lowbudget, men man kan se igennem fingre med mange af præstationerne, da de generelt er ret gode i forhold til mange slashere, og man ved, at man ikke har med en stor Hollywood-produktion at gøre.

Filmen er udgivet Anchor Bay i et bokssæt sammen med de to andre film i serien og kan købes til et par hundrede kroner. Af ekstramateriale er der et kommentarspor, en “behind the scenes”-dokumentar, slettede scener, biograftrailer og et stillgalleri.

En firer og en femmer

Fra filmens slutning.
Fra filmens slutning.

Efter Sleepaway Camp III: Teenage Wasteland var der snak om at lave et fjerde kapitel, men under indspilningen gik Dobule Helix Films bankerot. Det de nåede at filme blev klippet sammen til Sleepaway Camp IV: The Survivor (2002) og lagt på en speciel disk på nogle udvalgte Sleepaway Camp Survival Kit-bokssæt. Jeg har ikke selv set filmen, men ud fra hvad man kan læse sig til, lyder det ikke som noget vildt ophidsende.

Der er i skrivende stund et femte kapitel undervejs, som er premieresat til 2008, og mens vi venter på den, kan vi jo se eller gense de første tre slashere i serien.

3 stjerner
Titel: Sleepaway Camp III: Teenage Wasteland
Instruktør: Michael A. Simpson
Manuskript: Fritz Gordon & Robert Hiltzik
Cast: Pamela Springsteen (Angela Baker), Tracy Griffith (Marica Holland), Michael J. Pollard (Herman Miranda), Mark Oliver (Tony DeRaro), Haynes Brooke (Bobby Stark), Sandra Dorsey (Lily Miranda), Daryl Wilcher (Riff), Kim Wall (Cindy Hammersmith), Kyle Hilman (Snowboy), Cliff Brand (Officer Barney Whitmore), Kashina Kessler (Maria Nacastro), Randi Layne (Toni Richards), Chung Yen Tsay (Greg Nakyshima), Jarrett Beal (Peter Doyle), Sonya Maddox (Anita Bircham)
Producere: Krishna Shah (producer), Jerry Silva (producer), Michael A. Simpson (producer), Robert F. Phillips (associate producer, line producer), Stan Wakefield (executive producer)
Foto: Bill Mills
Klip: John David Allen & Amy Carey
Musik: James Oliverio
Spilletid: 80 minutter
Aspect ratio: 1.85:1
Lyd: Mono
Sprog: Engelsk
Undertekster: Ingen
Produktionsland, år: USA, 1989
Produktionsselskaber: Double Helix Films
Distributør (DVD): Anchor Bay (USA)
Udgave/region: 1

Anmeldt i nr. 27 | 13/01/2008

Stikord: 3’er, Fortsættelse, Slasher, Summer Camp

Skriv et svar

Your email address will not be published.