Nude per l’assassino

4 minutters læsetid
Nude per l'assassino

Jeg har altid syntes, at Nude per l’assassino – på engelsk Strip nude for your killer – var en fantastisk titel til en giallo, og havde glædet mig til at se denne film i i en ordentlig udgave.

Jeg har haft den i et par år i en dårlig DVD-Rom udgave, men ville gerne opleve den i alt dens sleazede storhed på en ordentlig måde. Dette er nu lykkes takket været de flinke folk fra Blue Underground.

Jeg havde ellers ikke meget til overs for filmen, før jeg så den første gang. Grunden hertil var, at filmens instruktør Andrea Bianchi på sit CV har så katastrofalt dårlige film som Massacro og Le notti del terrore. Min påstand er, at sidstnævnte er noget af det dårligste, der nogensinde er blevet produceret i støvlelandet (hvilket andre af Planet Pulps anmeldere imidlertid er stærkt uenige i), mens den førstnævnte bare er meget meget lidt god. Det var derfor ikke de store forventninger, jeg havde til filmen, men her blev jeg positivt overrasket.

Liderbasser

Carlo i aktion.
Carlo i aktion.

Filmen starter med, at en ung kvinde dør under foretagelsen af en abort. Lægen, der foretog aborten, vælger at placere kvinden hjemme i hendes eget badekar for at dække over, hvad der er foregået. Lægen bliver imidlertid senere samme nat myrdet af en person iklædt sort lædertøj og en motorcykelhjelm. Det viser sig, at den døde kvinde var fotomodel og arbejdede for firmaet Albatross, hvilket betyder, at Andrea Bianchi efterfølgende får mulighed for at filme en masse nøgne kvinder.

Et offer.
Et offer.

Vi præsenteres herefter for nogle af de ansatte i firmaet. Der er blandt andet Carlo, der må være stereotypen for en italiensk fotograf i 70’erne. Det betyder grimme stramme badebukser, en behåret brystkasse samt en evne til at tale trusserne af alle pigerne. Så er der Magda – en fotograf, der hellere vil være fotomodel og gladelig smider tøjet for Carlo. Den biseksuelle chef Gisella har gladeligt sex med sine kvindelige ansatte, og hendes mand, den patetiske Maurizio, prøver også at komme i seng med de ansatte i firmaet.

Maurizio og lolitadukken

Gisella.
Gisella.

Imens vi præsenteres for disse fire og deres seksuelle vaner, dør flere og flere af de ansatte i firmaet. Blandt ofrene er en af Gisellas og Carlos elskere, og politiet mistænker morderen for at kunne være én af de ansatte i firmaet. Maurizio forsøger at forføre en model ved at love hende penge for derefter at true hende til at dyrke sex med ham. Modellen indvilger, men det ender i den rene ynk, da Maurizio ikke kan præstere en ordentlig rejsning. Derfor må modellen forlade hans lejlighed uden at kunne tilfredsstille hans lyst.

Men Maurizio har, udover sin patetiske opførsel, et ganske opfindsomt karaktertræk, og i stedet finder han blot sin pålidelige oppustelige dukke frem. Jeg glemmer aldrig synet af Maurizio, kun iført hvide underbukser og sorte sokker i selskab med sin oppustelige dukke. Det er topmålet af ynkelighed, men filmens morder er da også behjælpelig, og snart ligger Maurizio død i en pøl af sit eget blod.

Fantastisk underholdning

Maurizio.
Maurizio.

Filmen handling er ikke noget at skrive videre om, da den er nærmest ikke-eksisterende og blot fungerer, så seeren kan nyde den ene seksuelle situation efter den anden. Disse afbrydes kun, når instruktøren synes, at endnu et mord er passende eller politiet skal inddrages i handlingen og forsøge at skabe lidt plot. Dette er tåbeligt, for dels sænker det filmens tempo, dels opklarer politiet intet, og det er tidligt i filmen klart, at enten opklarer Carlo mordene eller også er han selv morderen. Derfor virker det tåbeligt at bruge tid på politiet og deres efterforskning. Dette er imidlertid et kritikpunkt, som kan rettes mod andre giallofilm, hvis ikke dem alle.

Nude per l’assassino er et fantastisk stykke politisk ukorrekt sleazekunst fra 70’erne, hvor mænd var mænd og deres brysthår matchede kvindernes pubeshår i længde og volumen. Absolut fantastisk underholdning fra en fjern tidsalder. Alene det faktum, at et underpunkt i handlingen omfatter en diskussion mellem Carlo og Magda om, hvorvidt han skal tage hende analt eller ej er helt forrygende. Det er jo politisk ukorrekt underholdning i verdensklasse det her! Roses skal også Edwige Fenech, der som altid er fantastisk at kigge på, og her giver hun via sin rolle som Magda filmen en klasse, som den måske ikke fortjener.

Den skønne Magda.
Den skønne Magda.

En kritik af filmen er, at den til tider bevæger sig ind på de platte sexkomediers områder. Det kommer blandt andet til udslag i scenerne med Maurizio og politiassistenten, der ganske kejtet kigger på de lettere påklædte fotomodeller. Det fungerer overhovedet ikke og bliver simpelthen pinligt. Et sidste kritikpunkt er, at mordene i filmen er relativt ublodige, hvilket ellers ikke er sædvanen indenfor genren. Derfor kunne man godt have ønsket sig, at filmen på dette område var blevet peppet lidt op. Men når alt dette er sagt, så er Nude per l’assassino helt klart en film, som skal ses – igen og igen.

Nude per l’assassino er venligst stillet til rådighed af Xploited Cinema.

4 stjerner
Titel: Nude per l’assassino
Andre titler: Strip nude for your killer
Instruktør: Andrea Bianchi
Manuskript: Massimo Felisatti
Cast: Edwige Fenegh (Magda Cortis), Nino Castelnuovo (Carlo Bianchi), Femi Benussi (Lucia Cerrazini), Solvi Stubing (Patrizia), Amanda (Gisella Montani), Franco Diogene (Maurizio Montani)
Producere: Fral Spa
Foto: Franco Delli Colli
Klip: Francesco Bertuccioli
Musik: Berto Pisano
Spilletid: 98 minutter
Aspect ratio: 2.35:1
Lyd: Mono
Sprog: Engelsk
Undertekster: Ingen
Produktionsland, år: Italien, 1975
Produktionsselskaber: Fral Spa
Distributør (DVD): Blue Underground (USA)
Udgave/region: 0

Anmeldt i nr. 17 | 13/03/2007

Stikord: Giallo, Italian Cinema

Skriv et svar

Your email address will not be published.