Nr. 20 – 13. juni 2007

Men selv om det er godt vejr uden for, skal man også af og til have lov at krybe ind i skyggen og forlyste sig med indendørs aktiviteter. Og hvis man mangler inspiration til, hvad man kan kaste sig over, så har vi nogle forslag – om ikke andet kan man jo sætte sig og læse nogle af denne måneds anmeldelser og artikler på Planet Pulp. Eller også kan man kaste sig over nogle af de CD’er, film, bøger og tegneserier, anmeldelserne handler om.

For første gang i nogen tid giver vi i denne måned Musiksektionen en skalle – bl.a. har vi set på Megadeths nyeste album, United Abominations, og vi har også haft en mand ude i Århus’ pulveriserende musikliv for at besøge årets Spot-festival. Derudover har vi også sat fokus på The Clash – dels med en anmeldelse af musik-DVD’en Westway to the World og dels med en anmeldelse af bogen Passion is a Fasion. The Real Story of the Clash (i bogsektionen).

Inden for filmenes verden afslutter vi bekendtskabet med de japanske mobiltelefoner med både Chakushin ari 2 og Chakushin ari final, og desuden har vi kigget på noget så sjældent som en finsk-kinesisk-hollandsk-estisk co-produktion – Jadesoturi. Italienerne sniger sig som så ofte før også ind – dels med Enzo Castellaris postapokalyptiske eurotrashfilm I nuovi barbari (The New Barbarians) fra 1982 og Sergio Martinos fornøjelige giallo I corpi presentano tracce di violenza carnale (Torso) fra 1973. Og så følger vi i øvrigt op på sidste måneds Star Wars-anmeldelser med anmeldelsen af den forkætrede Star Wars Holiday Special.

I bogsektionen fortsætter rejsen gennem Philip K. Dicks filmatiserede noveller med anmeldelsen af Erindringer Engros, forlægget for Schwarzenegger-actionbraget Total Recall, der også er anmeldt i filmsektionen, og hvis score er anmeldt under Filmmusik – i øvrigt sammen med Christopher Youngs fremragende musik til Hellraiser. Derudover byder vi i bogsektionen på anmeldelser af et par bøger i Abaddon Books’ to serier Tomes of the Dead og Dreams of Inan. Her er det klart Tomes of the Dead: Death Hulk – en slags Master and Commander med zombier – der trækker det længste strå.

Sidst men ikke mindst får tegneseriesektionen også et nøk opad med anmeldelser af bl.a. to yderligere Tintin-albums, det femte bind i zombieserien The Walking Dead og tre forskellige ting fra 2000 AD-familien – bl.a. “russerne kommer”-serien Invasion! og den syrede Xtnct.

Med andre ord har vi fundet frem til en del ting, som godt kan holde huden bleg her i sommervarmen, og vi fortsætter naturligvis utrætteligt vores mission sommeren over uden at tage ferie. I næste måned kommer endnu en almindelig opdatering, men i august bliver det rigtig tid til at hygge sig i selskab med vores næste tema, som vi løfter sløret for, hvad kommer til at handle om, i næste måned.

Indtil da må i have det så godt i den kvælende sommerhede – og husk nu, at ozonlaget er tyndt, så det er ingen synd at sætte sig ind i skyggen!

Film:
Black Christmas (Glen Morgan, 2006)
Chakushin ari 2 (Mistet Opkald 2 / One Missed Call 2) (Renpei Tsukamoto, 2005)
Chakushin ari final (Mistet Opkald 3 / One Missed Call Final) (Manabu Asou, 2006)
Children of Men (Alfonso Cuarón, 2006)
I corpi presentano tracce di violenza carnale (Torsomorderen / Torso) (Sergio Martino, 1973)
Jadesoturi (Jade Warrior) (Antti-Jussi Annila, 2006)
I nuovi barbari (The New Barbarians: Krigerne år 2019 / The New Barbarians)
    (Enzo G. Castellari, 1982)
Star Wars Holiday Special (Steve Binder & David Acomba, 1978)
Total Recall (Sidste udkald) (Paul Verhoeven, 1990)
Westway to the World (Don Letts, 2000)

Filmmusik:
Hellraiser (Christopher Young, 1987)
Total Recall (Jerry Goldsmith, 1990)

Bøger:
Dreams of Inan: A Kind of Peace (Andy Boot, 2006)
Erindringer Engros (We Can Remember It For You Wholesale) (Philip K. Dick, 1966)
Passion is a Fashion. The Real Story of the Clash (Pat Gilbert, 2004)
Tomes of the Dead: Death Hulk (Matthew Sprange, 2006)

Tegneserier:
Invasion! (Pat Mills m.fl., 2006)
Sláine: Time Killer (Pat Mills m.fl., 2007)
Spurvehøgen 3: Majstangen (Patrick Cothias & André Juillard, 1985)
Tintins Oplevelser: Koks i Lasten (Hergé, 1958)
Tintins Oplevelser: Tintin i Tibet (Hergé, 1960)
Valhalla 2: Thors Brudefærd (Peter Madsen, 1980)
The Walking Dead 5: The Best Defense (Robert Kirkman & Charlie Adlard, 2006)
Xtnct (Paul Cornell & D’Israeli, 2006)

Artikler:
En snak med Rasmus Stavnsborg – Danmarks (måske) største Iron Maiden-samler
Spot på Spot – 1.-3. juni 2007 i Århus

Musik:
All Hail (Kill Cheerleader, 2007)
In A Certain Way (The Setting Son, 2007)
Lovers Fighters Sinners Saints (Odd Project, 2007)
Second Skin of Harlequin (Illnath, 2007)
United Abominations (Megadeth, 2007)