Nr. 137 – 13. marts 2017

Jeg har været syg, de sidste par dage, så det bliver ikke til de helt store tanker på lederpladsen i denne måned.

Men i virkeligheden er det måske også fint nok at lade Martin Schjönnings leder fra sidste måned gælde for denne måned, hvor vi snart når op på dag 50 med Trump.

Hvis ikke det var fordi, det er så skræmmende, som det er, at Trump er præsident, ville det være urkomisk. Et eller andet sted i trekanten mellem The Donald og hans Twitter-konto, pressetalsmand Sean Spicer og rådgiver Kellyanne “Alternative Facts” Conway ligger der en sitcom begravet. En kulsort, satirisk sitcom.

Jeg tænker noget i stil med Seinfeld-møder-The Daily Show-møder-The West Wing-møder-House of Cards. Med lidt Family Guy og Simpsons oveni for good measure.

Hvis vi allesammen – inklusive det amerikanske demokrati – overlever de næste fire år, er jeg sikker på, at der nok skal komme en The Donald Show. “Fis i det Hvide Hus” kan den komme til at hedde på dansk. Eller måske “Halløj i Det Ovale Kontor”.

Jeg glæder mig. Mens jeg skutter mig. Og bider negle. Og er forbandet vred. Det bliver fire lange år.

Men heldigvis kan vi ind imellem holde en lille pause fra virkeligheden, og hvis du har brug for lidt inspiration til det, så har vi herunder ti bud på, hvad du kunne kaste dig over. Personligt vil jeg anbefale en tre-retters menu bestående af den forfriskende Split til forret, den substantielle Logan som hovedret og den søde Honey, I Shrunk the Kids til dessert.

Og til natmad – den kulsorte natmad – anbefaler vi It Follows. Alt skyllet ned med floder af dybrødt blod.

Alternativt ku’ du bare lytte til et par fede filmscores fra 1960’erne af the man, John Barry, læse Todd McFarlanes selvbiografi/kunstbog The Art of Todd McFarlane eller læse den afsluttende bog i Miss Peregrine-serien, Library of Souls. Til gengæld anbefaler vi ikke, at du ser Tim Burtons filmatisering af bogserien. Læs i hvorfor i anmeldelsen.

Og kom så i øvrigt tilbage i næste måned, hvor vi har noget nyt på menuen! Vi ses!

Månedens lederskribent er Mogens Høegsberg.

Film:
Honey, I Shrunk the Kids (Skat, børnene er skrumpet) (Joe Johnston, 1989)
It Follows (David Robert Mitchell, 2014)
Logan (James Mangold, 2017)
Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children (Tim Burton, 2016)
Split (M. Night Shyamalan, 2016)

Filmmusik:
The Chase (John Barry, 1966)
Honey, I Shrunk the Kids (James Horner, 1989)
Mister Moses (John Barry, 1965)

Bøger:
The Art of Todd McFarlane – The Devil’s in the Details (Todd McFarlane, 2012)
Library of Souls (Ransom Riggs, 2015)