Kyûketsu Shôjo tai Shôjo Furanken

4 minutters læsetid
Kyûketsu Shôjo tai Shôjo Furanken

På det seneste er det strømmet ud med japanske splattertitler på det danske marked, takket være Another World Entertainment. I flæng kan nævnes film som Tôkyô zankoku keisatsu (engelsk: Tokyo Gore Police) fra 2008, Kataude mashin garû (engelsk: Machine Girl) også fra 2008 og Robo-geisha fra 2009.

Og nu er Kyûketsu Shôjo tai Shôjo Furanken (2009) så udkommet på DVD. De sidste par film AWE udsendte, bl.a. Samurai purinsesu: Gedô hime (engelsk: Samurai Princess fra 2009 og Robo-geisha, haltede desværre meget i deres historie og var ikke så sjove, som de tidligere. Det var især de lange spilletider, der tyngede filmene.

Komisk voldsorgie

Jyugon (Takumi Saitô) spiser et stykke chokolade, inficeret med vampyrblod.
Jyugon (Takumi Saitô) spiser et stykke chokolade, inficeret med vampyrblod.

Det var med det in mente, at jeg skruede ned for forventningerne, da Kyûketsu Shôjo tai Shôjo Furanken blev sat i maskinen. Men coveret lovede at det var et ”..vanvittigt svar på Twilight..”, så lidt var der da at sætte næsen op efter. Jeg blev dog virkelig positivt overrasket og revet 100 % med allerede 10 minutter inde i filmen. Det skal dog lige indskydes at Kyûketsu Shôjo tai Shôjo Furanken IKKE er en parodi på Twilight (2008), men blot deler nogle af de samme temaer, vampyrer og romantik, og dér stopper sammenligningen også!

For vi har heldigvis hverken at gøre med en romantisk pusse-nusse film eller en spoof-film i stil med den jammerlige Vampires Suck (2010), men noget så herligt som et komisk voldsorgie, der overgår samtlige af de nye japanske splatterfilm, jeg har set.

Vampyrer og gale videnskabsmænd

Vampyren Monami.
Vampyren Monami.

På Valentinsdag forærer den smukke nye elev Monami (Yukie Kawamura) traditionen tro et stykke chokolade til den unge Jyugon (Takumi Saitô), men hvad han ikke ved, er, at Monami er en ældgammel vampyr, og hun har inficeret chokoladen med sit eget blod med den plan at gøre Jyugon til vampyr og leve med ham for evigt. Dette passer dog ikke Keiko (Eri Otoguro), som også er vanvittig forelsket i den unge mand, og så opstår der problemer.

Klassens snob Keiko.
Klassens snob Keiko.

Da Keiko finder ud af, at Monami er en vampyr, og at hun forsøger at gøre Jyugon til hendes udødelig partner, opstår der en del tumult, og det ender med, at Keiko falder ned fra et tag og dør. Dette er dog kun starten på det hele. Keikos far er nemlig en vanvittig videnskabsmand, der nedstammer fra selveste Dr. Frankenstein, og med noget af Monamis blod og en masse reservedele laver han Keiko om til Frankenstein Girl, og så kan kampen for alvor gå i gang.

Human spilletid

Keikos gale far, der nedstammer fra selveste Frankenstein.
Keikos gale far, der nedstammer fra selveste Frankenstein.

Kyûketsu Shôjo tai Shôjo Furanken varer humane 85 minutter, hvor der i de sidste 30 minutter er lagt stor vægt på kampscener og blodudgydelser, så hvis man er blodtørstig skal man nok få chancen for at få slukket tørsten her. Som i så mange af de andre japanske splattere, bliver der brugt mange computereffekter (i dette tilfælde ikke mindre end 320 individuelle CGI-skud), og det er ikke altid, at de er lige heldige.

Vampyrpigen skal til at spise.
Vampyrpigen skal til at spise.

Det er f.eks. stadig generende, at meget af det sprøjtende blod ikke er teaterblod, men en visuel effekt, smidt på bagefter, som jeg blandt andet også nævnte i anmeldelsen af Samurai purinsesu. Men hvor det virkelig var en torn i øjet igennem hele Samurai purinsesu, lægger man ikke så meget mærke til det med Kyûketsu Shôjo tai Shôjo Furanken, da historien og de vanvittige karakterer overskygger problemet.

Instruktøren Yoshihiro Nishimura, der tidligere har lavet Tôkyô zankoku keisatsu, arbejder denne gang sammen med Naoyuki Tomomatsu, og de viser, at de har en tydelig forståelse for at skrue et splatterorgie sammen, som også er værd at se flere gange. Den korte spilletid har selvfølgelig en del at sige, men karaktererne, historien og musikken virker bare meget mere gennemarbejdet, end hvad man har set i mange andre film.

Varmeste anbefalinger

Keiko dør af et fald fra skolens tag...
Keiko dør af et fald fra skolens tag…

Nu skal dette ikke lyde som om, at Kyûketsu Shôjo tai Shôjo Furanken er en dyb film med velovervejede dialoger og karakterudvikling en masse, men det er alligevel lykkedes for instruktørerne at skabe nogle herlige karakterer, som man ikke kan undgå at holde af. Og det er lige fra den smukke vampyrpige Monami og hendes pukkelryggede slave Igor til den modbydelige Frankensteinpige Keiko og hendes onde videnskabsfar.

.. og genopstår som Frankenstein Girl.
.. og genopstår som Frankenstein Girl.

Har man endnu ikke stiftet bekendtskab med de japanske over-the-top splattere, bør man glemme alt, hvad man tidligere har læst og hoppe direkte på Kyûketsu Shôjo tai Shôjo Furanken, og hvis man allerede er godt inde i genren, bør du løbe ned til din lokale DVD-pusher og slå kløerne i denne fantastiske film.

Jeg kan kun give min varmeste anbefalinger med her på falderebet og sige mange tak til AWE for at udgive en fremragende film, som undertegnede sikkert vil komme til at nyde mange gange i fremtiden.

Kyûketsu Shôjo tai Shôjo Furanken er venligst stillet til rådighed af Another World Entertainment.

5 stjerner
Titel: Kyûketsu Shôjo tai Shôjo Furanken
Andre titler: Vampire Girl vs. Frankenstein Girl
Instruktør: Yoshihiro Nishimura & Naoyuki Tomomatsu
Manuskript: Shungiku Uchida & Naoyuki Tomomatsu
Cast: Yukie Kawamura (Monami / Vampire Girl), Takumi Saitô (Jyugon Mizushima), Eri Otoguro (Keiko / Frankenstein Girl), Sayaka Kametani (Midori), Jiji Bû (Igor), Eihi Shiina (Monami’s Mother), Kanji Tsuda (Kenji Furano)
Producere: Masatsugu Asahi (producer), Jun Nakajima (producer), Shûji Omata (executive producer), Yôsuke Miyake (chief executive producer), Tsugio Oikawa (chief executive producer)
Foto: Shu G. Momose
Klip: Yoshihiro Nishimura
Musik: Kou Nakagawa
Spilletid: 84 minutter
Aspect ratio: 1.85 : 1
Lyd: Dolby Digital 2.0
Sprog: Japansk
Undertekster: Dansk, svensk, norsk, finsk
Produktionsland, år: Japan, 2009
Produktionsselskaber: Concept Film, Excellent Film, Pony Canyon
Distributør (DVD): Another World Entertainment
Udgave/region: 2

Anmeldt i nr. 67 | 13/05/2011

Stikord: Gale Videnskabsmænd, Japan, Splat

Skriv et svar

Your email address will not be published.