Jeunes filles impudiques

2 minutters læsetid

Jeunes filles impudiquesBag dæknavnet Michel Gentil gemmer sig den franske erotikinstruktør Jean Rollin, som mange nok kender som manden bag en stribe af erotiske vampyrfilm. Men denne gang har vi ikke med vampyrer eller andre fantasifulde væsener at gøre. Jeunes filles impudiques (på engelsk Schoolgirl Hitchhikers), handler om to unge kvindelige (selvfølgelig) campister med lesbiske tilbøjeligheder.

To unge campister

De to hovedpersoner i lesbisk lir.
De to hovedpersoner i lesbisk lir.

Det er stadig ikke gået op for mig, hvorfor Rollin er blevet dyrket som kultinstruktør gennem de sidste mange år. For efter at have set et par af hans vampyrfilm, den rædsomme Le lac des morts vivants (Zombie Lake) fra 1981 og nu dette makværk, er der ingen tvivl i mine øjne om, at Rollin ikke mestrede det at lave film, og at nogle burde have taget kameraet fra ham og låst ham inde. Men hver sin smag.

I denne omgang virker det som om, Rollin ikke engang gad skrive et egentlig manuskript og blot har spundet filmen over en simpel idé og smidt en 12-13 replikker samt en monolog ind for at det ikke skulle blive alt for kedeligt.

Diamanttyv.
Diamanttyv.

Historien omhandler to unge campister, der efter en lang dags vandring finder en stor og tilsyneladende forladt villa, som de overnatter i. Desværre bruges villaen som opholdssted for nogle gemene diamanttyve, som overrasker pigerne. Det ender selvfølgelig i sex, og da diamanterne forsvinder, bliver de to unge piger beskyldt for at have stjålet dem – hvilket ender i tortur og (selvfølgelig) mere sex!

Her bliver der blandt andet blandet en privatdetektiv ind i affæren, og Rollin prøver krampagtigt at tilføje filmen nogle twists hen i mod slutningen, men da de fleste nok allerede smidt håndklædet i ringen.

Røvkedelige sexscener

Diamanttyve.
Diamanttyve.

Det meste af spilletiden bruges på softcore sexscener, der på intet tidspunkt bliver det mindste interessant, og af filmens 76 minutter bruges der omkring 20 på en egentlig handling. Karaktererne har et minimalt forbrug af replikker, men bruger i stedet deres kroppe til at kommunikere med hinanden – altså smide bukserne, trøjen eller jakken (og derefter knalde). Om det er ren dovenskab eller om Rollin bare ikke kan skrive replikker, skal jeg ikke kunne sige, men kedeligt, det er det.

Privatdetektiven og hans sekretær.
Privatdetektiven og hans sekretær.

Når en kedsommelig sexscene trækkes ud til flere minutter (uden afvekslende kameraindstillinger), er det svært at holde sig fra fast forward-knappen, og jeg må indrømme, at den blev brugt flittigt ved gennemsynet af Jeunes filles impudiques. Med knappen i bund lignede flere af indstillingerne faktisk mere den hurtige sexscene fra Kubricks A Clockwork Orange (1971), og det kan man jo godt trække lidt på smilebåndet over.

På coveret fra Another World Entertainments udgivelse af filmen står der, at filmen er i HD-kvalitet, men billedet lider nu stadig under en masse snavs og slitage i flere passager. Helt ærligt gør billedkvaliteten ikke meget for filmens overordnede indtryk og ville heller ikke gøre det, om så det stod i knivskarp HD.

Tortur og sex.
Tortur og sex.

Jeunes filles impudiques kan på ingen måde ikke anbefales, med mindre man er medlem af Rollins fanklub og dermed helt skudt i mandens film. Alle andre bør springe over denne dybt kedsommelige og idéforladte film og holde sig til instruktører, der faktisk formår at lave noget med indhold.

Jeunes filles impudiques er venligst stillet til rådighed af Another World Entertainment.

1 stjerne

Titel: Jeunes filles impudiques
Engelsk titel: Schoolgirl Hitchhikers
Instruktør: Jean Rollin (som Michel Gentil)
Cast: Joëlle Coeur (Monica), Gilda Arancio (Jackie), Marie Hélène Règne (Béatrice), Willy Braque (Older Thief), Pierre Julien (Younger Thief), François Brincourt (Private Detective)
Producere: Lionel Wallmann
Foto: Jean-Jacques Renon
Musik: Pierre Raph
Spilletid: 76 minutter
Aspect ratio: 1.85:1
Lyd: Dolby Digital 2.0
Sprog: Fransk, engelsk
Undertekster: Dansk, norsk, finsk, svensk
Produktionsland, år: Frankrig, 1973
Produktionsselskaber: Avia Films, Films A.B.C.
Distributør (DVD): Another World Entertainment
Udgave/region: 2

Anmeldt i nr. 73 | 13/11/2011

Stikord: Erotik, Frankrig

Skriv et svar

Your email address will not be published.