Happy! – Season 1

4 minutters læsetid

Happy!Happy! er baseret på tegneserien fra 2013 af samme navn, skrevet af en af mediets absolutte giganter, Grant Morrison (Arkham Asylum: A Serious House on Serious Earth, All-Star Superman) og tegnet af Darick Robertson (Transmetropolitan).

Hvis man i forvejen er bekendt med Grant Morrisons forfatterskab, så kommer det ikke som nogen overraskelse, at Happy! er en bizar og til tider surrealistisk historie. Selv hvis man i forvejen har accepteret, at dette er en historie om en mand og hans datters imaginære blå enhjørning.

Den fjerde bror

Vi bliver introduceret for hovedpersonen, Nick Sax (en spydig, alkoholiseret og pillemisbrugende tidligere New Yorker-betjent, som har skiftet karriere til spydig, alkoholiseret og pillemisbrugende lejemorder, spillet af Christopher Meloni), på et beskidt toilet på hans lokale bar, få øjeblikke før han modtager sin seneste opgave: Mordet på de tre Scaramucci-brødre.

Han formår at få samlet dem alle på ét sted og gør kort proces med dem. Men ganske uventet er den fjerde bror, Disco Mike, vendt hjem fra sit eksil på Sicilien samme aften med en vigtig besked, “The Password”, til brødrenes onkel, mafiabossen Blue.

For at redde sit eget liv forsøger Disco Mike at bruge ”The Password” til at forhandle med. Desværre for ham er Nick dog ligeglad og slår ham ihjel, kort før han lider et uheldigt timet hjerteanfald.

Lejemorderen og den blå enhjørning

Samtidig, i en anden del af byen, deltager Amanda Hansen og hendes datter, Hailey, i et event med børneentertaineren Sonny Shine.

I sit forsøg på at komme tættere på sit idol bliver Hailey adskilt fra sin mor, hvorefter hun ender i armene på ”Very Bad Santa”, som kidnapper hende.

Heldigvis for Hailey har hun sin trofaste fantasiven, Happy (en bevinget blå enhjørning, som Patton Oswalt lægger stemme til) med sig, og han flyver straks ud i natten for at finde hendes far, som hun aldrig har mødt, så han kan komme hende til undsætning.

De hurtige har måske gættet, at hendes far er ingen ringere end den meget lidt børnevenlige Nick Sax. De to mødes i ambulancen, netop som Nick vågner op.

Som man kunne forvente, tror Nick indtil allersidst i første afsnit, at Happy er en irriterende hallucination. Dette afholder ham dog ikke fra at interagere med det tilsyneladende synsbedrag.

For at gøre ondt værre, så er rygtet blevet spredt ud over byen, at Disco Mike fortalte Nick ””he Password”, før han døde.

Nu vil alle Blues rivaler slå Nick ihjel for at forhindre mafiabossen i at få fingre i det, da rygtet vil vide, at ”The Password” vil gøre Blue ustoppelig. I mellemtiden er Blue villig til at dræbe alt og alle, der står imellem ham og Nick.

Overbevisende animation

Serien byder, gennem dens otte episoder, på talrige spredte syretrip (nogle mere behagelige og festlige end andre), hvis lys, farve og varme danner en skarp kontrast til det mørke, grå og beskidte, vinterkolde New York, som Nick Sax guider os igennem.

Visuelt efterlader Happy! meget lidt tilbage at ønske (og meget lidt til fantasien). Når blodet sprøjter, så sprøjter det i rigelige mængder og giver de afdankede omgivelser en smule farve.

Titelfiguren Happy er flot animeret, og med sit næsten Disney-agtige design passer han sært godt ind i Nicks alkohol-, narko og voldsgennemblødte verden.

De animerede figurer interagerer næsten umærkeligt med live-action skuespillerne på en måde, der ikke er set siden Who Framed Roger Rabbit imponerede i 1988.

Tæv, tortur, forræderi og selvudslettelse

Christopher Meloni (Law and Order: SVU, Oz, Wet Hot American Summer) er seriens helt store trækplaster i rollen som den hypervoldelige midaldrende narkoman, og stort set alle de mindeværdige øjeblikke og replikker kommer fra ham.

Meloni puster liv i karakteren med både selvbevidst humor og brutalitet. Selvom han brummer gnavent til Happy fra den ene blodige oplevelse til den næste, så tager han alligevel alt i strakt arm.

På trods af tæv, tortur, forræderi og selvudslettelse så er det mest irriterende i hans liv stadig den overoptimistiske og børnevenlige Happy.

Patton Oswalt leverer en acceptabel præstation som fantasivennen Happy. Flere steder føles hans replikker lidt flade. Selvom Oswalts stemme passer til figuren, så kunne man godt have ønsket sig en voice-over-skuespiller, som kunne give karakterens stemme en mere manisk Looney Tunes-agtig personlighed.

Derudover skal der gives en cadeau til Ritchie Coster (The Dark Knight) i rollen som Blue, samt til Patrick Fischler (Ghost World, Mulholland Drive) som den sadistiske torturekspert Smoothie.

Sidst og ikke mindst Bryce Lorenzo i rollen som Nicks datter Hailey. Noget så sjældent som en børneskuespiller, som er halvvejs hæderlig; det må man huske at sætte pris på.

Der er intet budskab eller dybere mening i Happy! Det er såkaldt rutsjebaneunderholdning. Bare spænd dig fast i sofaen med en skål popcorn, slå hjernen fra i 45 minutter ad gangen, og nyd turen gennem de eksplicitte voldsscener og vulgære sprogbrug.

Hvis du kunne lide humoren i Deadpool (2016), hvis du brød dig om billedsiden i Kick-Ass (2010), hvis du syntes Trevor Philips var den bedste karakter i GTA V (2013), så vil du kunne lide Happy!

4 stjerner

Titel: Happy! – Season 1
Instruktør: Brian Taylor, Wayne Yip, David Petrarca
Manuskript: Grant Morrison, Brian Taylor, Patrick Macmanus, Noelle Valdivia, Peter Macmanus, Ken Kristensen, Matthew White – baseret på Grant Morrison og Darick Robertsons tegneserie
Cast: Christopher Meloni (Nick Sax), Ritchie Coster (Francisco Scaramucci), Patton Oswalt (Happy), Bryce Lorenzo (Hailey Hansen), Patrick Fischler (Smoothie)
Foto: Niels Alpert, Andrew Voegeli, Christopher LaVasseur, Gonzalo Amat
Klip: Ryan Denmark, Erica Freed Marker, Alex Minnick, Brian Berdan
Musik: Guillaume Roussel, Blair Mowat
Spilletid: 8 episoder a 45 minutter
Sprog: Engelsk
Produktionsland, år: USA, 2017
Produktionsselskaber: Original Film, Syfy, Universal Cable Productions

Anmeldt i nr. 151 | 13/05/2018

Stikord: Lejemordere, New York

Skriv et svar

Your email address will not be published.