Garden of Love

3 minutters læsetid

Garden of LoveHar man trang til lowbudget zombiesplat, vil man sikkert falde pladask for de sjaskede scener i Olaf Ittenbachs Garden of Love (2003) – og de er rigtig saftige og serveres med tilpas meget entusiasme, til at man køber det hele.

Men udover de splattede scener er der ikke andet at komme efter. Plottet er hamrende uinteressant, skuespillet horribelt dårligt og billedsiden så kedelig, at man ikke kan holde ud at se på TV’et mere end 5 minutter af gangen.

Fars hippiekollektiv

Rebecca (Natacza Boon).
Rebecca (Natacza Boon).

Den lille pige Rebecca Verlaine (Natacza Boon) er den eneste overlevende efter en blodig massakre på hendes fars hippiekollektiv, og efter to år i koma, har hun fortrængt, hvad hun så. Først mange år senere begynder hun at kunne huske noget fra før massakren. Hendes døde far kontakter hende igennem forskellige TV-kanaler og opfordrer hende til at huske, hvad der er sket.

Efter lidt tid konfronterer Rebecca sine ”forældre” og kæreste David (Daryl Jackson) med sine problemer, og det viser sig, at der er flere hemmeligheder: Hendes forældre er i virkeligheden hendes onkel og tante, der har adopteret hende efter de voldsomme hændelser, og Rebecca har arvet det hus, hvor hendes far og de andre hippier døde.

Hun tager ud for at se sig om og prøve at komme i kontakt med sin døde far – og til ingens overraskelse dukker han (og de andre zombiespøgelser) op, og fortæller Rebecca, at hun må lokke de ansvarlige for deres død til huset, så de kan få hævn. Og så kommer der ellers en masse ”overraskende” hemmeligheder til overfladen, og ingen er rigtig, hvem de siger de er – chok!

Supergode effekter

Rebeccas far i zombie-spøgelsesform.
Rebeccas far i zombie-spøgelsesform.

Man mærker tydeligt, at Ittenbach virkelig brænder for special effects og masser af teaterblod. Det kommer rigtig til udtryk i kampscenerne mellem spøgelserne og soldaterne. Det er lowbudget splat, men ikke desto mindre er det fantastisk at sidde og kigge på, og man kan fornemme lidt af den energi, som også prægede film som The Evil Dead (1981) og Braindead (1992).

At effekterne er så gode på en lowbudget-måde er selvfølgelig en herlig ting, men desværre har Ittenbach lagt et alt for stort arbejde i netop disse scener og glemt at koncentrere sig om den egentlige historie. Dette resulterer i, at man som publikum keder sig enormt, når der ikke flyver en spand blod igennem luften eller en soldat får kløvet hovedet.

Frygteligt skuespil

Splat.
Splat.

Meget bedre bliver det heller ikke af, at alle replikker bliver leveret på engelsk til trods for, at skuespillernes modersmål er tysk. Jeg sad i lang tid i filmens begyndelse og skiftede mellem det engelske og tyske lydspor, og kunne ikke helt blive enig med mig selv om, om replikkerne var leveret på tysk og dubbet til engelsk eller om de bare snakkede så dårligt engelsk.

Men ak ja, de snakker alle utrolig dårligt engelsk, og man undrer sig lidt over, hvorfor satan man har truffet dette valg og ikke blot holdt sig til skuespillernes modersmål. DVD’en fra AWE leveres dog også med et tysk lydspor, men det af det tyske lydspor, jeg lyttede til, var ikke meget bedre end det engelske – faktisk var det en del ringere og uden baggrundsmusik i flere af scenerne.

For at det ikke skulle være nok med ringe skuespil, dårlig lyd og en ringe historie, så smækker Ittenbach også lige en omgang kedelige amatørbilleder med i blandingen for at torturere publikum endnu mere. Man kan lynhurtigt se, om en film er velproduceret ud fra de første billeder. Så det gælder om at få skabt nogle flotte og indbydende scener. Det gør Ittenbach desværre ikke – det meste ligner noget, et par teenagedrenge kunne have lavet i en weekend i deres baghave med et lille videokamera.

Nærmest frygtelig

Den overspillende politimand.
Den overspillende politimand.

Nu har lowbudgetproduktioner jo ikke en helvedes masse penge at smide rundt med, så derfor bliver der skåret hist og her, og det mærkes ofte på billed- og lydsiden, samt effekter, men hvis en historie er tilpas velskrevet og spændende, kan man have tendens til at se igennem fingre med den slags. Men det går bare ikke for denne dødssejler, hvor der ikke er meget andet at komme efter end ret sjaskede kampscener. Garden of Love kan på ingen måde anbefales, da den simpelthen er for kedelig og ligegyldig.

Garden of Love er venligst stillet til rådighed af Another World Entertainment.

1 stjerne

Titel: Garden of Love
Andre titler: The Haunting of Rebecca Verlaine
Instruktør: Olaf Ittenbach
Manuskript: Olaf Ittenbach & Thomas Reitmair
Cast: Natacza Boon (Rebecca Verlaine), James Matthews (Thomas Munster), Daryl Jackson (David Riven), Bela B. Felsenheimer (Gabriel Verlaine), Donald Stewart (Don Creedon), Alexandra Thom-Heinrich (Barbara Creedon), Jean-Luc Julien (Medic), Anika Julien (Young Rebecca), Jeff Motherhead (Roger), Kayla Motherhead (Melanie)
Producere: Yazid Benfeghoul (producer)
Foto: Holger Fleig
Klip: Eckard Zerzawy
Musik: A.G. Striedl
Spilletid: 86 minutter
Aspect ratio: 1.85:1
Lyd: Dolby Digital 2.0/ 5.1
Sprog: Engelsk/tysk
Undertekster: Dansk, svensk, norsk, finsk, hollandsk
Produktionsland, år: Tyskland, 2003
Distributør (DVD): Another World Entertainment
Udgave/region: 2

Anmeldt i nr. 62 | 13/12/2010

Stikord: Splat, Zombier

Skriv et svar

Your email address will not be published.