Evil Aliens

3 minutters læsetid

Evil AliensFilmen, du kommer til at læse om her, er således udelukkende valgt, fordi den udkom i 2005, og så fordi jeg havde set den før.

Jeg stak hånden ned i min bunke af ikke-sete 2005-horrorfilm, og det blev så denne her, der dukkede op. Jeg kunne have ramt film som Romeros Land of the Dead, grottegyseren The Descent eller den australske outbackgyser Wolf Creek, men det skulle jo være en film jeg ikke havde set, så det endte med den britiske gyserkomedie Evil Aliens.

Manden der både instruerede og skrev filmen er Jake West. Ham kender du måske fra vampyrfilmen Razor Blade Smile (1998) eller zombiekomedien Doghouse (2009) og antologifilmen The ABCs of Death fra 2012. Derudover er han mest kendt som fotograf og klipper af trailers og ekstramateriale til film.

I denne film har han samlet en række mindre kendte skuespillere, med Christopher Adamson og Emily Booth som de nok mest genkendelige.

Hvor Christopher Adamson har roller i pænt store Hollywood-baskere som Robin Hood: Prince of Thieves (1991), The Three Musketeers (1993), Judge Dredd (1995) og to styks Pirates of the Caribbean-film, så holder Emily Booth sig til de mindre horrorfilm, herunder Jake Wests egen Doghouse (2009), Inbred (2011) og Shed of the Dead (2019).

Hjemmevideoagtig

Filmen er som den første engelske film filmet alene ved brug af et almindeligt Sony HD-kamera – og det kan ses. Optagelserne er til tider meget hjemmevideoagtige og mangler den dybde, som et normalt filmkamera vil kunne tilbyde.

Men filmen skal dog også have ros for, at man en del af tiden slet ikke tænker over filmkvaliteten; man har for travlt med at holde hoved og hale i plottet og de totalt skøre ting, der foregår.

For filmen er skør. Det ser man allerede i de første scener, hvor man som tilskuer skal være klar på ret eksplicitte billeder af en klassisk rumvæsenting – en såkaldt analundersøgelse – med et ret voldsomt roterende stykke værktøj!

Filmen udspiller sig på en lille ø ud for kysten af Wales. Her ser vi den lokale pige Cat (Jennifer Evans) have sex med en ung fyr fra fastlandet. Det foregår i en stor stencirkel – en slags miniudgave af Stonehenge.

Under akten “bevæger jorden” sig, og nej, det er ikke fyrens evner, der er årsagen. Det er et rumskib, der kommer forbi. De bliver begge to bortført, og der udføres en række meget grafiske eksperimenter på dem begge. Kun Cat overlever og kommer tilbage til Jorden.

Scoop

TV-værten Michelle (Emily Booth) har problemer med at fastholde sine seere på programmet “Weird World”, og da hun falder over historien om den unge Cat og hendes påståede <em og deraf følgende graviditet, øjner hun chancen for et scoop.

Hun samler et hold, som består af hendes elsker og fotograf Ricky (Sam Butler), lydmanden Jack (Peter McNeil O’Connor), et par håbløse skuespillere, Candy (Jodie Shaw) og Bruce (Nick Smithers) og en rumvæsenekspert, Gavin (Jamie Honeybourne). Sammen tager de af sted og mødes en mørk og regnfuld aften med Cat og hendes spøjse brødre.

Michelle er mest interesseret i at få lavet et sjovt indslag, der kan redde hendes TV-show, men det viser sig hurtigt, at der er lidt mere i sagen, end de regner med. For allerede den første aften oplever de en UFO, der flyver rundt.

Da de løber ud for at undersøge sagen, bliver de bekræftet i deres frygt – der er ægte aliens på Jorden. De er ikke lige så søde som E.T. Og de er ude på ballade – og hverken mennesker eller køer kan vide sig sikre.

Det viser sig naturligvis, at Cat havde helt ret, og hendes graviditet er ikke af denne jord. Desværre er fødslen nært forestående, selvom hun kun har været gravid i få dage, og det bliver ikke en normal fødsel.

Grotesk, blodig, vammel – og ret sjov

Michelles team og Cats familie forsøger med alle tænkelige midler at slå alien-invasionen ned, men vores venner fra det ydre rum er ikke sådan lige at få bugt med. Så én efter én mødes vores venner af en grusom og meget blodig død.

Heldigvis viser Gavin sig som en ægte rumvæsennørd, og han finder en metode til at få bugt med rumvæsnerne, men ikke uden at miste en arm eller to, og han må også en lille tur i høet med den kvindelige leder af rumvæsnerne.

Det hele ender med et stort brag, og vi klipper til rumvæsnernes planet. Her ser vi deres udgave af et TV-show – hvor det viser sig at alting måske ikke er, hvad vi tror, det er.

Filmen er grotesk, blodig, til tider vammel og indeholder masser af fejl og dårlige replikker. Men den er også ret sjov, og hvis du er til blod og splat og holder af en low budget B-gyserkomedie, så er dette ikke den værste halvanden times tid, du kan spendere.

3 stjerner

Titel: Evil Aliens
Instruktør: Jake West
Manuskript: Jake West
Cast: Emily Booth (Michelle Fox), Jamie Honeybourne (Gavin Gorman), Sam Butler (Ricky Anderson), Jodie Shaw (Candy Vixen), Peter McNeil O’Connor (Jack Campbell), Nick Smithers (Bruce Barton), Norman Lovett (Howard Marsden), Christopher Adamson (Llyr Williams), Jennifer Evans (Cat)
Foto: Jim Solan
Klip: Jake West
Musik: Richard Wells
Spilletid: 93 minutter
Aspect ratio: 1.85:1
Sprog: Engelsk
Produktionsland, år: UK, 2005

Anmeldt i nr. 181 | 13/11/2020

Stikord: Alien Invasion, Rumvæsner

Christian Bogh. Far. Ægtefælle. Økonom. Kommunikationsdirektør. Fynbo. Bosiddende i Aarhus. Alle titler og benævnelser som passer på mig. Men jeg har også en uofficiel titel i min omgangskreds – nemlig filmnørd eller bare filmelsker. [..]

Skriv et svar

Your email address will not be published.