Essex County vol. 2: Ghost Stories

2 minutters læsetid
Essex County vol. 2: Ghost Stories

Anden del af Jeff Lemires graphic novel-trilogi handler om Lou Lebeuf, der som halvdement 70-årig ser tilbage på, eller nærmest genoplever, sit liv. Hans livsberetning står specielt i forhold til broren Vince, som han i begyndelsen af 1950’erne havde en kort men glorværdig hockeykarriere sammen med.

Hockey og andre forbindelser til første bind

Brødrene kommer fra en gård på landet og tager kun til storbyen for at spille hockey. Da Vince møder en pige, Beth, varer det ikke længe, før Lou forfører hende og (måske) gør hende gravid. Vince og Beth gifter sig, og Lou ser dem ikke i 25 år – men Beth sørger for hele tiden at sende ham billeder af datteren Mary. Det afsløres aldrig, hvilken af brødrene, der er far til Mary.

Mary får siden sønnen Jimmy, og kort efter bliver både Beth og Mary dræbt i et biluheld. Det er så op til Lou og Vince at opdrage Jimmy, som vokser op til at blive en god hockeyspiller, men ved et uheld bliver skadet i sin første professionelle kamp – det er altså samme Jimmy, som Lester møder i trilogiens første del. Derudover er der ikke mange forbindelser til første del – Vince nævner godt nok “onkel Ken” i et brev, men præcis hvordan, eller om, de er i familie med ham, og derved Lester, bliver ikke forklaret – det kommer givetvis i trilogiens tredje del.

Trøstesløs realisme

Ghost Stories er som sagt set gennem den 70-årige Lous erindringer, og samtidig skildres hans lidet opmuntrende gammelmandstilværelse med sundhedshjælper og senere plejehjem. Hans hørelse har været nedadgående, siden han var omkring 45, og er nu helt væk. Han fandt aldrig en kone, og han har ikke noget familie tilbage udover Jimmy, og næsten alt i livet har være præget af uheld og skuffelser. Minderne er alt, hvad han har, og de er trods alt bedre at svælge i end at tænke på nutiden.

Anden del af Essex County-trilogien tager en del længere tid at læse end den første; dels fordi den er på 232 sider og dels fordi, der er en del mere tekst per side. Desværre er den af samme grund mere trættende – ja, ligefrem kedelig – at kæmpe sig igennem, da den efter denne anmelders mening generelt er ret uinteressant i både fortællestil og temavalg – men nu er jeg jo heller ikke hockeyfan.

Som (næsten overdrevet) trøstesløs realisme er det sikkert ganske udmærket, og jeg vil gerne anbefale denne voksentegneserie til folk, som er interesserede i sådan noget. Andre bør nok holde sig væk.

Ghost Stories er venligst stillet til rådighed af Top Shelf Productions.

2 stjerner
Titel: Ghost Stories
Seriens titel: Essex County
Forfatter: Jeff Lemire
Tegner: Jeff Lemire
Forlag, år: Top Shelf Productions, 2007
Albumlængde: 232 sider

 

Anmeldt af: Tue Sørensen | 13/03/2008

Stikord: Trilogi

Skriv et svar

Your email address will not be published.