Michael Lillegaard Larsen
Ingen kommentarer

Deadboy

Deadboy
Decrease Font Size Increase Font Size Tekst Print denne side

Deadboy er en lille fin grafisk roman, der trods alle ujævnheder formår at charmere med sin rå streg og finurlige sorte humor. Om ikke andet viser den tegn på nyt liv i den efterhånden smalle tegneserieverden i Danmark.

Forlaget Forlæns gør sig godt for tiden på den danske tegneseriescene ved at udgive alternative tegneserier skabt af nye talenter. Tidligere har de bl.a. udgivet Peter Snejbjergs undergrundsepos Hypernauten og Thomas Engelbrecht Mikkelsens prisvindende Troldmændene fra Vestmannaeyjar.

En af de nye danske tegneserietalenter er Tom Kristensen, og nej det er ikke Le Mans-legenden! Kristensen har skrevet og tegnet den mærkelige Deadboy, som er en del af forlagets Budget-serie og den ser vi på her.

En død dreng og en talende kat
Alternativ forside.

Alternativ forside.

En død dreng vågner op ude i en dyster skov. Hans tøj, hud og kød er væk, så han har kun sit skelet. Mens han går forvirret rundt i skoven, møder han en talende kat, der beslutter for at hjælpe den arme skeletdreng.

Man følger også i historien en kvinde, der hjemsøges af drømme, hvori hun kæmper mod onde og dæmoniske kræfter. Snart skal der vise sig at være en forbindelse mellem skeletdrengen, kvindens drømme og de mørke kræfter…

Ujævn men charmerende
Et eksempel på tegneseriens grove tegnestil.

Et eksempel på tegneseriens grove tegnestil.

Deadboy er en hurtig tegneserie at komme igennem. Tempoet er højt, og den står aldrig stille. Men man ender med at tænke “Var det bare det?” For med en så cool idé er det ærgerligt, at der ikke var mere historie.

Man savner mere kød (ha ha) på historien, med mindre Kristensen har planer om at lave en forsættelse. Hans dialog er i hvert fald god, og meget af den fine humor i tegneserien kommer fra det umage makkerpar Deadboy og katten.

Rå og upoleret streg

Kristensens streg er rå og upoleret. Man fornemmer vildskab i den, og ind imellem virker tegningerne som skitser til både layout og figurdesign. Men efter nogle sider vænner man sig til tegneseriens hardcore-ekspressionisme.

Deadboy er en interessant lille sag. Den vækker mindelser om de besynderlige gysertegneserier fra DC Comics’ underforlag Vertigo i dens form og indhold. Deadboy er langt fra perfekt, men den viser, at der er liv i den alternative, danske tegneseriebranche

3 stjerner

Titel: Deadboy
Forfatter: Tom Kristensen
Tegner: Tom Kristensen
Forlag, år: Forlaget Forlæns, 2013
Albumlængde: 112 sider

Anmeldt i nr. 106 | 13/08/2014

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *