David Cronenberg: Interviews with Serge Grünberg

1 minuts læsetid

David Cronenberg - Interviews with Serge GrünbergDet er de færreste instruktører, der er gode til at tale i dybden om deres værker. Mange foretrækker at lade værkerne tale deres eget sprog, men som filmnørd er man ofte sulten efter mere viden om instruktørernes tanker og om den svære proces at lave film.

En af de instruktører, der er rigtige god til at tale om sin filmografi, er canadieren David Cronenberg – mesteren bag film som The Brood (1975), Scanners (1981) og Videodrome (1983) for nu bare at nævne nogle få.

Han er en af også én af de instruktører, der altid leverer fascinerende kommentarspor til sine film, fyldt med spændende bag om-historier og uden lange perioder med tavshed.

Den franske journalist Serge Grünberg lavede i begyndelsen af nullerne et længere interview om Cronenbergs liv og virke, her samlet i David Cronenberg: Interviews with Serge Grünberg.

Spændende og relevant

Sammen går de to herrer slavisk igennem Cronenbergs karriere op til bogens udgivelsestidspunkt. Helt tilbage fra han startede ud som selvlært filmskaber med undergrundsfilmene Stereo (1969) og Crimes of the Future (1970) til og med det psykologiske drama Spider (2002) plus lidt info om thrilleren A History of Violence (2005).

Strukturen i bogen er meget ligetil: Én film per kapitel, hvortil følger masser af visuelt stof i form af stillbilleder, koncept-tegninger (bl.a. fra The Fly, Naked Lunch og eXistenZ), filmplakater og sågar uddrag af nodepapir fra Cronenbergs faste komponist Howard Shore.

Grünberg stiller Cronenberg spændende og relevante spørgsmål, som canadieren kommer med uddybende svar på. Har man set interviews med Cronenberg, så er der altid garanti for den slags, uden at det virker køligt eller arrogant.

En fantastisk bog om David Cronenberg

David Cronenberg: Interviews with Serge Grünberg er en fantastisk bog til både fans af Cronenberg og mere almene filmnørder. Man bliver reelt klogere på manden og hans film.

Bogen kan klart anbefales som en guide til Cronenbergs imponerende filmografi.

5 stjerner

Titel: David Cronenberg: Interviews with Serge Grünberg
Forfatter: Serge Grünberg
Forlag: Plexus Publishing
Format: Paperback
Udgivelsesår: 2005
Sideantal: 192 sider

Anmeldt i nr. 177 | 13/07/2020

Michael Larsen. Michael er 27 år gammel, bor i Ørbæk på Fyn og har en baggrund som webintegrator. Han har tidligere skrevet for onlinemagasinerne Connery.dk og OnFilm.dk. Michael er tosset med film, filmmusik, tegneserier og bøger, og han elsker at skrive om det for andre nørder som sig selv.

Skriv et svar

Your email address will not be published.