Lasse Grønborg
Ingen kommentarer

Creepshow III

Decrease Font Size Increase Font Size Tekst Print denne side

De fem fortællinger i antologifilmen Creepshow III mangler bid og charme, og filmen bør generelt bare undgås.

Creepshow IIIDa George A. Romero og Stephen King gik sammen om at lave den charmerende, men ikke særligt uhyggelige, Creepshow i 1982, var det så stor en succes, at vi fik fornøjelsen at en Creepshow 2 i 1987. Denne havde næsten samme charme som den første, men virkede knap så ambitiøs som forgængeren. Nu er det så gået 20 år, og som et bastardagtigt sort får til de to første, er der kommet en treer. Retfærdigvis skal det tilføjes, at Stephen King og George A. Romero ikke har været involveret i denne film.

Creepshow III er endnu en gyserantologi, der denne gang består af fem fortællinger. Lad mig kort gennemgå de forskellige historier.

Den ligegyldige, den kedelige og den blodige
En forkælet teenager.

En forkælet teenager.

Den første fortælling, “Alice”, handler om en lettere forkælet amerikansk studine, der en dag kommer hjem og opdager, at hendes far har købt en fjernbetjening af en gadesælger. Men hver gang han trykker på den, får det forfærdelige konsekvenser for Alice. Dette er den korteste episode og den er uden pointe såvel som fuldstændig ligegyldig.

En mand og hans radio.

En mand og hans radio.

Den anden fortælling, “The Radio”, handler om Jerry, der fortrænger hverdagens rædsler ved at høre radio. Men da hans radio en dag brænder sammen, må han ud og købe en ny. Han køber radioen ved den samme gadehandler, som solgte fjernbetjeningen til Alices far i den første fortælling. Resultatet er, at han får en radio der i stedet for at spille beroligende musik, nu kommanderer rundt med ham. Inden længe er han blevet rig såvel som morder. Denne episode har i modsætning til den første fortælling en pointe, men er alt for lang og snart keder man som seer sig.

Hyggelig aften.

Hyggelig aften.

Den tredje historie, “Rachel The Call Girl”, handler om call girl’en Rachel, der ved siden af sit oprindelige arbejde, fungerer som seriemorder. Da hun bliver inviteret ud til Victor, ligner det umiddelbart et nyt offer for hendes knive. Men sådan skal det ikke gå. Dette er antologiens bedste episode. Den er forholdsvis kort og blodig. Svagheden er, at bagsiden af coveret afslører fortællingens twist.

Den platte og den formålsløse
Sikke et design.

Sikke et design.

Den fjerde historie, “Professor Daytons Wife”, handler om professor Dayton, der har inviteret to af sine gamle studerende til at møde hans nye, unge hustru. Men eleverne mistænker hende for blot at være en vellavet robot, og da professoren lige skal nå et ærinde, så må de jo hellere finde ud af, om de har ret i deres mistanke. Denne episode er decideret umorsom og plat. Den vil vist gerne være sorthumoristisk. Jaja, og jeg vil gerne være Bruce Dickinson!

Det dumme svin.

Det dumme svin.

Den femte fortælling, “The Haunted Dog, omhandler et dumt svin af en læge, der er blevet idømt samfundstjeneste, og derfor gerne skulle hjælpe de svagere borgere i samfundet. Men spørgsmålet er, om de ikke hellere vil være uden hans hjælp. Denne episode er den næstbedste, og bliver reddet af humoren i at se Dr. Farwell folde sig ud overfor sine patienter. Men den virker stadig lettere formålsløs.

Dette var de fem episoder der udgør filmen Creepshow III, og jeg må indrømme, at den generelt ikke er særligt vellykket. Fortællingerne mangler bid eller i det mindste den charme, som de første to titler i serien havde. Min kone, som jeg så filmen med, sagde det vist bedst, da hun kom med kommentaren: “Sikke noget lort”. Med andre ord, denne film skal undgås!

Creepshow III er venligst stillet til rådighed af Another World Entertainment.

2 stjerner

Titel: Creepshow III
Dansk titel: Creepshow 3
Instruktør: Ana Clavell & James Dudelson
Manuskript: Ana Clavell, James Dudelson, Scott Frazelle, Pablo Pappano og Alex Ugelow
Cast: AJ Bowen (Berry), Kris Allen (DR. Farwell), Stephanie Pettee (Alice), Emmet McGuire (Professor Dayton) Ryan Carty (Victor), Camille Lacey (Rachael), Michael Madrid (Charles), Ben Pronsky (John)
Producere: Ana Clavenn & James Dudelson (producer), Robert Dudelson (Executive Producer)
Foto: James M. Legoy
Klip: Ana Clavell
Musik: Chris Anderson
Spilletid: 104 minutter
Aspect ratio: 1.78:1
Lyd: Dolby Digital 2.0
Sprog: Engelsk
Undertekster: Dansk, svensk, norsk, finsk
Produktionsland, år: USA, 2006
Produktionsselskaber: Creepy Film Productions, Taurus Entertainment Company
Distributør (DVD): Another World Entertainment
Udgave/region: 2

Anmeldt i nr. 27 | 13/01/2008

Stikord: 3’er, Antologifilm

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *