Alien vs. Ninja

4 minutters læsetid

Alien vs. NinjaKataude mashin gâru (The Machine Girl, 2008), Tôkyô zankoku keisatsu (Tokyo Gore Police, 2008), Samurai purinsesu: Gedô-hime (Samurai Princess, 2009), Sentô shôjo: Chi no tekkamen densetsu (Mutant Girls Squad, 2010) og så videre.

Ja, listen over nyere japanske voldsorgier er steget støt på det danske marked takket være AWE, der giver det danske publikum muligheden for at se nogle alternative og anderledes film. I bunken af japanske voldsfilm har der været en masse god underholdning, men som bunken er blevet større, er der desværre også sluppet nogle knap så heldige produktioner med.

Ideen bag Alien vs. Ninja har uden tvivl været fed, og bagmændene har med sikkerhed moret sig kosteligt – hvem vil ikke få optur af at se coole ninjaer slås mod frygtindgydende aliens? Men desværre ramler det hele sammen, da der ikke er blevet fokuseret så meget på historien, som der burde. Dette var også tilfældet i den halvkedelige Sentô shôjo: Chi no tekkamen densetsu, hvis historie heller ikke kunne holde publikum klistret til skærmen i spilletidens små 80 minutter.

Mænd i stramme latexdragter

Ninjakamp med hemmelige våben.
Ninjakamp med hemmelige våben.

”Ja, ja..” tænker du sikkert, ”men denne gang er der jo aliens at kigge på!” Ja det er der, men glem alt om H.R. Gigers klassiske design. For kostumedesignerne har ganske vist været inspireret af Alien-serien, men har valgt at twiste deres udseende. Oveni det har budgettet heller ikke været det store, så det meste af tiden er det mænd i stramme latexdragter, der springer rundt og ter sig. Gummimonstre har selvfølgelig sin charme, men i dette tilfælde er kostumerne hverken kitsch eller charmerende, men blot et tegn på, at der skulle spares penge et eller andet sted.

En meteor styrter mod jorden.
En meteor styrter mod jorden.

I Alien vs. Ninja følger vi en lille gruppe af ninjaer, der er ude på en hemmelig mission for deres kejser, men på vej hjem til deres herre, ser de et mærkeligt lysglimt på nattehimlen. Er det et stjerneskud, et tegn på forandring eller noget helt tredje? Under alle omstændigheder bliver vores lille gruppe ninjaer beordret ud for at undersøge området og finde ud af, hvad der faldt til jorden.

De støder selvfølgelig ind i de frygtindgydende gummimænd, og det sparker så ellers en kæde af slåskampe i gang, der ganske vist er vilde, men også bliver kedelige efter de første tre-fire sekvenser. Det er også her, at instruktøren så lader historien stå i baggrunden og fokuserer alt for meget på ”fede” kampe.

Dårlig CGI og tudefjæs

Gruppen af ninjaer.
Gruppen af ninjaer.

Kampene er, hvad der virkelig skal formå at sælge Alien vs. Ninja, men da det ligner noget fra Power Rangers, er det meget svært at tage det seriøst. Læg dertil også, at de skræmmende aliens’ haler er CGI og virker helt malplacerede, når de engang imellem svinger rundt i scenen og forstyrrer.

Skuespillet er heller ikke det store at råbe hurra for, men nu har skuespillerne heller ikke haft det store at arbejde med. Dog har instruktøren valgt at inkludere et af de største tudefjæs, Japan nogensinde har set. Hvorfor der bruges så meget tid på en karakter, der flygter, flæber og bare generelt er irriterende, forstår jeg altså ikke.

Flere af fyrens scener er så over-the-top, at det mest humane ville være at spole over disse sekvenser, men af respekt for instruktørens vision lod jeg scenerne køre ud, eller også havde fjernbetjeningen gemt sig på daværende tidspunkt.

God billedkvalitet og en god røv

En frygtindgydende alien.
En frygtindgydende alien.

Billedet står faktisk ganske pænt på DVD’en fra AWE, og den er også blevet udgivet på Blu-ray, hvor billedet med garanti er meget bedre. Men hvem vil med sine sansers fulde fornuft gå ud og investere i en splatteractionfilm som Alien vs Ninja på Blu-ray?
DVD’en indeholder et par klip bag kameraet, hvor instruktøren blandt andet fortæller lidt om de overvejelser, han har gjort med kostumer, effekter osv., samt nogle trailers til andre AWE-udgivelser.

En positiv ting ved Alien vs. Ninja er dog den kvindelig hovedrolle, der er iklædt stram latexdragt. Her går instruktøren ikke af vejen for at vise en god numse up-close flere gange i kampscenerne, og det skal selvfølgelig markeres med to tommelfingre op herfra.

Kun for hardcore Alien- eller ninjafans

Og så lige en røv for god ordens skyld.
Og så lige en røv for god ordens skyld.

Derudover er der ikke så meget andet positivt at sige om Alien vs. Ninja, og jeg vil kun anbefale filmen til hardcore Alien– eller ninjafans, der bare må eje alt, der bare lugter af de slimede rumvæsner eller sortklædte krigere.

Et par øl med gutterne kunne måske hive oplevelsen lidt opad, men AWE har allerede spyttet så mange bedre titler ud på markedet, så hvorfor ikke holde sig til noget, man ved er bedre underholdning?

Alien vs. Ninja er venligst stillet til rådighed af Another World Entertainment.

2 stjerner

Titel: Alien vs. Ninja
Instruktør: Seiji Chiba
Manuskript: Seiji Chiba
Cast: Mika Hijii, Ben Hiura, Shûji Kashiwabara, Masanori Mimoto, Yûki Ogoe, Donpei Tsuchihira
Producere: Seiji Chiba (producer), Yoshinori Chiba (producer), Akifumi Sugihara (executive producer)
Foto: Tetsuya Kudô & Ryô Uematsu
Spilletid: 81 minutter
Aspect ratio: 1.78:1
Lyd: Dolby Digital 5.1
Sprog: Japansk
Undertekster: Dansk, svensk, norsk, finsk
Produktionsland, år: Japan, 2010
Produktionsselskaber: Nikkatsu, North CKY
Distributør (DVD): Another World Entertainment
Udgave/region: 2

Anmeldt i nr. 71 | 13/09/2011

Stikord: Japan, Ninjaer, Rumvæsner, Splat

Skriv et svar

Your email address will not be published.