Slaxx

3 minutters læsetid

SlaxxEr du vild med slasherfilm, men måske en smule træt af den klassiske morder iført maske og et tilfældigt skarpt våben?

Så er denne lille canadiske film måske noget for dig, Og var du vild med Anders Matthesens animerede film Ternet Ninja, så bør du kunne sætte dig godt til rette i din yndlingsstol og nyde ca. fem kvarters underholdning.

Ting der dræber

Instruktøren Elza Kephart er nok ikke den mest kendte canadiske filmmager, men hun har dog snust til en række filmbaskere, dog mest i assistentrollen. Her taler vi om film som The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor (2008), RED 2 (2013) og ikke at forglemme The Smurfs 2 (2013). Men her står hun på egne ben, og det gør hun fint.

Elza har fundet inspiration i, hvad der efterhånden er sin helt egen genre. Nemlig ting, der dræber. Ikke dyr – dem har vi heldigvis mange af. Men ting som normalt ellers er livløse.

Vi har nemlig set det før i film som Rubber (2010), hvor det er et bildæk, der dræber. I Killer Sofa (2019), hvor det ikke er en sofa, der dræber, men derimod en lænestol. Vi har dræbende donuts i Attack of the Killer Donuts (2016) og livsfarlige sushi i Dead Sushi (2012).

I denne film er det et par cowboybukser, som du i den grad skal holde fingrene – og benene fra.

I lockdown med dræber-jeans

Det hele begynder med en mark – en bomuldsmark, hvor det tydeligvis er unge børn, som plukker bomuld, gm vi ser også et skilt, der indikerer, at det er en mark, hvor man eksperimentere med bomulden.

Vi stiller om til Canada, hvor man i en modebutik er ved at gøre klar til årets nye kollektion, hvilket indbefatter et kæmpe udsalg. Før udsalget begynder og den nye kollektion kan komme i handlen, skal personalet i butikken have gjort det hele klar. Det bruger de natten op mod udsalgets start til.

Her møder vi den unge Libby (Romane Denis). Hun møder ind til sin første arbejdsdag, fuld af gejst og beundring for butikken og dens fokus på bæredygtighed og kamp mod børnearbejde.

Desværre er hendes nye chef Craig (Brett Donahue) mest optaget at blive den nye regionschef, og hendes nye kollegaer bruger tiden på at bagtale alle og stjæle tøj. Det sidste skal vise sig at være en dum idé.

I den nye kollektion er der nemlig nogle nye jeans kaldet Super Shapers, som på grund af en ny slags bomuld kan forme sig efter ens krop, når man tager dem på.

Problemet med disse jeans er, at et par af dem er levende… og de er sultne efter blod. Så i løbet af natten forsvinder personalet én efter én – som ofre for de sultne jeans.

Libby begynder at ane uråd, men Craig er mest optaget af, at butikken skal åbne til tiden. Desværre kan Libby ikke bare tage hjem, for butikken er i “lockdown” hele natten, og de kan ikke åbne dørene eller ringe ud.

Ingen ninja, men masser af blod

Libby får heldigvis hjælp af Shruti (Sehar Bhojani) – den eneste kollega som gider tale med hende. Og sammen må de finde ud af en måde, hvorpå de kan overleve natten, og ikke mindst finde ud af, hvorfor de sultne jeans er ude på at slå dem alle ihjel.

Her er det, at Anders Matthesens tema omkring udnyttelse af børn til at producere billigt tøj i Asien, med dertilhørende barnedrab, passer ind som fod i hose. Måske instruktøren har læst Matthesens børnebøger om den ternede ninja eller set filmen?

Der er dog ingen ninja med i denne film, kan jeg afsløre. Og det er der som sådan heller ikke behov for. Filmen leverer sin egen underholdning med en ganske fin portion af blod, indvolde og afklippede lemmer – hvis det er ens kop te.

Fin balance

På trods af filmens lidt platte storyline, så rammer instruktøren faktisk en fin balance mellem plathed og underholdning. Med den korte spilletid, så er dette en af de bedre film i denne lidt spøjse genre, og den kan klart anbefales, hvis man kan købe præmissen om et par dræber-jeans på hævntogt.

Castet gør det godt, og jeg ser pæne muligheder for dem i at blive til noget mere end medvirkende i små canadiske slasher-komedier.

Specielt hovedrolleindehaveren Romane Denis kan fint gå videre til noget lidt større, og den sleske chef, spillet af Brett Donahue, ligner en prototype på en klassisk træls og usympatisk skurk.

Filmen fik desværre ikke biografpremiere, da den blev opkøbt af streamningtjenesten Shudder og udgivet der. Heldigvis er den ude på både DVD og Blu-ray, så det er muligt at opleve de sure cowboybukser i din hjemmebiograf.

3 stjerner

Titel: Slaxx
Instruktør: Elza Kephart
Manuskript: Elza Kephart, Patricia Gomez
Cast: Romane Denis, Brett Donahue, Shar Bhojani, Kenny Wong, Tianna Nori, Jessica B. Hill, Erica Anderson, Hanneke Talbot, Stephen Bogaert
Foto: Steve Asselin
Klip: Mirenda Ouellet
Musik: Delphine Measroch
Spilletid: 77 minutter
Sprog: Engelsk
Produktionsland, år: Canada, 2020

Anmeldt i nr. 200 | 13/06/2022

Christian Bogh. Far. Ægtefælle. Økonom. Kommunikationsdirektør. Fynbo. Bosiddende i Aarhus. Alle titler og benævnelser som passer på mig. Men jeg har også en uofficiel titel i min omgangskreds – nemlig filmnørd eller bare filmelsker. [..]

Skriv et svar

Your email address will not be published.