The Little Book of The Incredible Hulk

2 minutters læsetid

The Little Book of the Incredible HulkHulk hører til en af mine favoritter fra det uendelige Marvel-univers og har stadig en kæmpe rolle i alverdens popkultur. Stan Lee har fortalt i mange interviews, at Hulk er en kombination af inspiration fra Frankensteins monster og Dr. Jekyll og Mr. Hyde, hvilket altid har tiltalt monster-fanboyen i mig.

Nu har den utraditionelle helt fået sin egen Little Book of-bog fra forlaget Taschen med den fulde titel The Little Book of The Incredible Hulk.

Forfatteren Roy Thomas fortæller i sin introduktion til kunstbogen, at Hulk havde en kort soloperiode, da figuren debuterede tilbage i 60’erne. Sølle seks numre blev det til i første omgang, men så begyndte Hulk at optræde i de andre Marvel-heltes blade.

Pludselig kunne man opleve De Fantastiske Fire og Iron Man i kamp mod Hulk for at tæmme hans uhyggeligt stærke vrede. Det blev det, der fik bolden til at rulle, og som resulterede i, at Hulk fik sin eget blad igen – og har haft det lige siden. Bogen ser netop på hans forløb i popkulturen gennem de sidste mange år.

Den visuelle historie om den grønne kæmpe

Det var legenden Jack Kirby, der først tegnede Hulk, som han gjorde med de fleste andre Marvel-helte. I Kirbys streg så Hulk simpel ud og havde hulemandstræk såsom høj pande.

Allerede dengang sagde Hulk bare “Hulk mad” eller “Hulk smash”, og så var han grå, men det holdt ikke i længden, da trykkeriet ikke kunne bevare kontinuiteten i farven. Så derfor blev Hulk altså bare grøn.

I 1970’erne kom der mere realisme i superheltenes kroppe, selv Hulk. Han var stadig stor og muskuløs, men mere kontrolleret i forhold til det, der kom senere i 80’erne og særlig 90’erne. I den periode var han større end et hus!

De mest nævneværdige Hulk-tegnere er fint repræsenteret her i bogen. Udover Kirby er der flotte tegninger fra Alex Ross, Herb Trimpe, Jim Starlin, Rich Buckler, Sal Buscema og Todd McFarlane.

Hulk blev også parodieret gennem mange år, og det er også en nem figur at lave fis med i al almindelighed. Det bedste eksempel i bogen er helt klart af mesteren Robert Crumb, der tegnede Hulk med meget store fødder!

Hulk i andre medier

Som mange andre Marvel-figurer var og er der meget merchandise forbundet med Hulk. Udover actionfigurer har der været masker, madkasser og Hulk-handsker!

Bogen inkluderer dog ikke meget af dette, hvilket ellers havde været fint. Men She-Hulk får i det mindste noget opmærksomhed og er selv på vej til at blive en del af MCU-universet i form af en kommende tv-serie til Disney+.

Hulk har også været præsenteret i levende billeder, med brug af animation. Fra de primitive tegnefilm fra 60’erne til de computeranimerede udgaver i Hulk (2003), The Incredible Hulk (2008) og The Avengers-filmene (2012-2019), hvor Hulk og hans kræfter bliver vist med vekslende held gennem årene.

Meget populær var live action TV-serien The Incredible Hulk (1977-82), hvor Bill Bixby var Bruce Banner, mens Hulk blev spillet af muskelbundtet Lou Ferrigno. Bogen inkluderer billeder fra TV-serien, som uden tvivl var med til at gøre flere til Hulk-fans, og serien bliver fortsat kultdyrket i dag.

Fin bog til Hulk-fans

Taschen kunne nemt have gjort The Little Book of The Incredible Hulk til en Hulk-size-bog med mere stof til Hulk-fangruppen. Men bogen gør det fint, og alt det visuelle materiale betyder, at den stadig er værd at få hjem til samlingen af Taschens Marvel-bøger.

4 stjerner

Titel: The Little Book of The Incredible Hulk
Forfatter: Roy Thomas
Forlag: Taschen
Format: Hardcover
Udgivelsesår: 2018
Sideantal: 192 sider

Anmeldt i nr. 181 | 13/11/2020

Michael Larsen. Michael er 27 år gammel, bor i Ørbæk på Fyn og har en baggrund som webintegrator. Han har tidligere skrevet for onlinemagasinerne Connery.dk og OnFilm.dk. Michael er tosset med film, filmmusik, tegneserier og bøger, og han elsker at skrive om det for andre nørder som sig selv.

Skriv et svar

Your email address will not be published.