The Little Book of Batman

1 minuts læsetid

The Little Book of BatmanBatman er en sejlivet helt af en sjælden karakter. Bare visuelt er alt, forbundet med Batman-figuren et stærkt billede.

Jeg husker stadig de utallige gange, jeg som lille prøvede at tegne Batman og de mange spændende skurke fra Gotham City. For mig står han som yndlingshelten fra DC-universet – Sorry Superman og I andre, men Batman er bare cool!

DC Comics og Taschen lavede kunstbogen The Little Book of Batman i anledning af figurens 75 års fødselsdag. Manden har bekæmpet kriminalitet i over 75 år, og han har ikke planer om at gå på pension! Batman er blevet et popkultur-ikon, man ikke kan slippe af med og gudskelov for det.

Batman-kunst gennem de sidste 75 år

Bogen, der er trykt på lækkert papir, fortæller Batmans 75 års tegneseriehistorie. Man ser tegningerne fra de første historier, der blev tegnet af Bob Kane og skrevet af Bill Finger.

Først i år er Finger blev krediteret som medskaber af Batman; førhen var det kun Bob Kane. Det var dog på tide, at Finger fik sin medkreditering, eftersom han var med til at opfinde skurke som The Joker, Catwoman osv.

Ligesom de andre The Little Book of-bøger med DC Comics-figurer, er The Little Book of Batman delt i perioderne “The Golden Age (1939-1956)”, “The Silver Age (1956-1970)”, “The Bronze Age (1970-1984)”, “The Dark Age (1984-1998)” og “The Modern Age (1998-2010)”.

Man kan f.eks. se alt fra de meget kulørte Batman-tegninger fra de glade 60’ere til de nuværende mørke tegninger, der er tættere på rødderne, samtidig med at de giver et nutidigt billede af figuren.

Alle de mange kunstnere, der har været inde over figuren i årenes løb, såsom Neal Adams, Carmine Infantino, Frank Miller, Brian Bolland, Tim Sale og andre har været med til at forme de forskellige versioner af Batman og det har været med til at sikre figuren sin forsatte betydning i popkulturen.

Bogen indeholder også afsnit om de mange Batman-film fra Tim Burton, Joel Schumacher og Christopher Nolan og noget om den stadig fremragende Batman: The Animated Series (1992-95), der var med til at danne forbilledet for utallige velproducerede tegnefilm baseret på de mange DC Comics-helte.

Fornem visuel hyldest til Batman

The Little Book of Batman er guld værd for enhver Batman-fan, men også til nybegyndere, der vil udforske Batman-universet for første gang.

Man får et flot visuelt portræt, der virkelig viser Batman fra sin bedste side gennem alle årtierne. Læs den og nyd billederne, gerne med et Batman-score i baggrunden, for så er man i den helt rette stemning!

5 stjerner

Titel: The Little Book of Batman
Forfatter: Paul Levitz
Udgivet: 2015
Forlag: Taschen
Format: Hardcover
Sideantal: 196 sider

Anmeldt i nr. 132 | 13/10/2016

Stikord: Superhelte

Michael Larsen. Michael er 27 år gammel, bor i Ørbæk på Fyn og har en baggrund som webintegrator. Han har tidligere skrevet for onlinemagasinerne Connery.dk og OnFilm.dk. Michael er tosset med film, filmmusik, tegneserier og bøger, og han elsker at skrive om det for andre nørder som sig selv.

Skriv et svar

Your email address will not be published.