The Little Book of Wonder Woman

2 minutters læsetid

The Little Book of Wonder WomanSuperheltinden Wonder Woman – også kendt som Diana Prince – fylder 75 år i år, hvilket man slet ikke kan se på hende.

Hun er stadig et sejlivet sexsymbol, som ikke bare er sweet eye-candy for mænd, men også en stærk inspirationskilde for kvinder. Indenfor de senere år har man også skildret figuren med mere dybde i tegneserierne, og forhåbentligt ser man også det samme i den kommende Wonder Woman-film, der kommer til næste år. Gal Gadots udgave af Wonder Woman var én af de bedste ting fra den omdiskuterede Batman V Superman: Dawn of Justice (2016).

Wonder Woman er hovedattraktionen i kunstbogen The Little Book of Wonder Woman, der udkom sidste år på det tyske forlag Taschen, der laver velproducerede kunstbøger.

Bogens forfatter er tegneserieforfatteren Paul Levitz, der skrev til mange af DC Comics’ superheltetegneserier og var hovedredaktør på forlaget fra 2002 til 2009. Han er på papiret den helt rigtige person til at give læseren en fin og præcis beskrivelse af Wonder Womans betydning i den amerikanske popkulturhistorie.

Der findes også The Little Book of-bøger om Batman og Superman, men her har vi fokus på bogen om den smukke og stærke amazone-krigerinde.

Lækker Wonder Woman-kunst

Forsiden til Wonder Woman nr. 7.
Forsiden til Wonder Woman nr. 7.

Som de fleste tegneseriesuperhelte er Wonder Woman blevet tegnet af forskellige tegnere gennem de sidste 75 år, og alle har sat deres personlige præg på figuren. Hun er trods alt et spændende motiv!

Bogen er opdelt i perioderne The Golden Age (1941-1956), The Silver Age (1956-1970), The Bronze Age (1970-1984), The Dark Age (1984-1998) og The Modern Age (1998-2010).

På den måde får man et visuelt rigt overblik over heltindens udvikling fra de uskyldige, optimistiske tider til de mere hårdkogte, dystre tider. Det er fascinerende at se den selvsamme figur blive fortolket på så forskellige måder og hver en side er en herlig fornøjelse.

Udover gode mængder af flot tegneseriekunst, får man billeder fra den populære 70’er tv-serie, hvor Lynda Carter var den første live action-version, og hun kunne sørme bære det kostume med stil!

Som altid med kunstbøger fra Taschen er kvaliteten høj. Lækre billeder trykt på lækkert papir. Lige som det skal være. Med risiko for at lyde som et forkælet barn, ville man ønske, bogen bare var endnu længere!

En fed introduktion til Wonder Woman

Personligt kendte jeg ikke ret meget til Wonder Woman, før jeg så den fremragende animationsserie Justice League. I første omgang var hun bare lækker at se på i Bruce Timms streg, men efter at have set hende i aktion og blevet klogere på hendes oprindelse, har jeg fået total respekt for figuren.

The Little Book of Wonder Woman tilbyder en visuel fantastisk introduktion til de tegneseriefans, der måske ikke kender hende så godt. Den er en god appetitvækker til tegneserierne og solofilmen næste år.

5 stjerner

Titel: The Little Book of Wonder Woman
Forfatter: Paul Levitz
Forlag: Taschen
Format: Hardcover
Udgivelsesår: 2015
Sideantal: 196 sider

Anmeldt i nr. 129 | 13/07/2016

Michael Larsen. Michael er 27 år gammel, bor i Ørbæk på Fyn og har en baggrund som webintegrator. Han har tidligere skrevet for onlinemagasinerne Connery.dk og OnFilm.dk. Michael er tosset med film, filmmusik, tegneserier og bøger, og han elsker at skrive om det for andre nørder som sig selv.

Skriv et svar

Your email address will not be published.