Star Wars: The Force Awakens – Den illustrerede guide

2 minutters læsetid

Star Wars: The Force Awakens - Den illustrerede guideStar Wars-universet er fyldt til randen med spændende figurer, og vi fik sidste år med den seneste film Star Wars: The Force Awakens (2015) en ny, spændende generation af helte og skurke, som vi også ser i de to næste film af den nye trilogi.

Traditionen tro med Star Wars-film udkommer der en illustreret guide, og det får vi også her med Star Wars: The Force Awakens – Den illustrerede guide, som vi ser på her.
hvid

Nye væsner og planeter

Rey. Opslag fra den engelsksprogede udgave.
Rey. Opslag fra den engelsksprogede udgave.

Jeg tror, de fleste danske Star Wars-fans har bogen Star Wars – Universet fra forlaget Carlsen, der kom ud i forbindelse med repremieren på den første trilogi – de berygtede Special Editions.

Den bog kom med et fint og detaljeret overblik over det fiktive univers, komplet med tekst og billeder og opdelt i forskellige emner.

Den samme opskrift bliver fulgt helt nøjagtigt med den flotte Star Wars: The Force Awakens – Den illustrerede guide.

De første par sider giver en beskrivelse af, hvordan galaksen langt, langt borte har ændret sig efter Imperiets fald. Der findes en ny republik, men den trues af Den Første Orden, der består af de nuværende rester af Imperiet og styres af den mystiske leder Snoke og hans håndlanger Kylo Ren.

De forsøger at overtage galaksen og bliver mødt af modstand fra Leia (som nu er general) og hendes trofaste modstandsgruppe. Begge grupper er på jagt efter Luke Skywalker, som er den sidste Jedi.

Interessant men begrænset information

Maz Kanata. Opslag fra den engelsksprogede udgave.
Maz Kanata. Opslag fra den engelsksprogede udgave.

Der er interessant information om de nye helte Rey, Finn, Poe Dameron og Maz Kanata og de planeter, de kommer fra. Mængden af information er dog lidt begrænset, da deres nuværende skæbne er uvis, indtil vi får den næste film i december 2017.

Det samme gælder også for skurkene Captain Phasma, General Hux og den hidsige Kylo Ren. Det er tydeligt, at bogen her kom ud før selve filmen, for der står intet om Rens tidligere liv som Ben Solo, søn af Han Solo og Leia Organa.

Håber man på at blive klogere på Rens onde leder Snoke, så bliver man det ikke her. Der er intet om ham og hans baggrund, så vi må vente et par år. Der er dog ny info om de klassiske Star Wars-figurer og om deres liv efter slaget om Endor, dog ikke om Luke.

Stormtroopers. Opslag fra den engelskprogede udgave.
Stormtroopers. Opslag fra den engelskprogede udgave.

Bogen er godt skrevet af Pablo Hidalgo og fint oversat til dansk af Henrik Thøgersen. Man bliver klogere på de mange nye ting i det rige univers, der er godt på vej til at blive endnu rigere i takt med de kommende film i trilogien plus en serie af spin off-film, hvoraf den kommende Rogue One: A Star Wars Story (2016) er den første.

Billederne i bogen er flotte og det hele er lækkert sat op i et layout, der går igen fra de andre illustrerede guides. Det er måske visuel genbrug, men det virker!

En fin bog for den nye generation af Star Wars-fans

Star Wars: The Force Awakens – Den illustrerede guide kommer med et godt og flot overblik uden at den nødvendigvis går dybt ned i stoffet, men nu er bogen jo også rettet mod yngre læsere.

De er trods alt den nye generation, der kommer til at opleve nye historier fra det elskede univers. Vi ældre fans kan dog få et kick af bogen alligevel. Det er jo Star Wars!

4 stjerner

Titel: Star Wars: The Force Awakens – The Visual Dictionary
Forfatter: Pablo Hidalgo
Forlag: Dorling Kindersley
Udgivelsesår: 2015
hvid
Anmeldte udgave:
Titel: Star Wars: The Force Awakens – Den illustrerede guide
Forlag: Alvilda
Udgivelsesår: 2015
Format: Hardcover
Sideantal: 80 sider
Dansk oversættelse: Henrik Thøgersen

Anmeldt i nr. 127 | 13/05/2016

Stikord: Star Wars

Michael Larsen. Michael er 27 år gammel, bor i Ørbæk på Fyn og har en baggrund som webintegrator. Han har tidligere skrevet for onlinemagasinerne Connery.dk og OnFilm.dk. Michael er tosset med film, filmmusik, tegneserier og bøger, og han elsker at skrive om det for andre nørder som sig selv.

Skriv et svar

Your email address will not be published.