Fantasy Art of the New Millennium

1 minuts læsetid

Fantasy Art of the New MillenniumDer findes mange måder, hvorpå man kan skabe billeder; især dem der hører til genrer som fantasy og science fiction. Det kan man se i den store kunstbog Fantasy Art of the New Millennium, der er skrevet og redigeret af Dick Jude.

Bogen byder på en række portrætter/interviews med en solid håndfuld af talentfulde kunstnere som Rick Berry, Brom, Jim Burns, Fred Gambino, Alan Lee, John Howe, Dave McKean, Don Maitz, Chris Moore og Steve Stone.

Spændende tekster med flotte illustrationer

Fantasy Art of the New Millennium virker som en glimrende introduktion til de berømte kunstnere og deres hver især unikke tilgang til fantasy-art. Man lærer alt, hvad man har brug for at vide om dem indenfor fire-fem sider plus billeder fra deres imponerende portfolio.

De kommer med baggrundshistorier om deres mest kendte værker samt nogle skitser, der viser deres arbejdsproces. F.eks. ser man skitser fra en af John Howes berømte Tolkien-illustrationer, nemlig den med Galdalfs drabelige kamp mod balroggen fra den første The Lord of the Rings-bog The Fellowship of the Ring (1954).

Man kommer også godt omkring de kunstnere, der bruger computeren som deres redskab, så som Dave McKean, der er populær for sine syrede collage-illustrationer. Man kan se hans skitser plus personlige noter til, hvad han skal skabe af digitale elementer og hvad der skal være håndtegnet.

En god bog for illustrator-aspiranter

Fantasy Art of the New Millennium er en ideel inspirationsbog til de, der går rundt med drømmen om at blive professionel illustrator med speciale i at tegne ting og sager fra fantasiens verden. Det er fedt at læse om de professionelle illustratorer og om deres karriere, samtidig med at man kan se deres vidunderlige illustrationer og lære nyttige ting fra dem.

Man kunne have ønsket flere af andre kunstnere indenfor samme boldgade i bogen – eventuelt store navne som Charles Vess, Ted Nasmith og Jeff Smith (manden bag tegneserien Bone). Det havde været ekstra fedt, men også en tungere bog!

5 stjerner

Titel: Fantasy Art of the New Millennium
Forfatter: Dick Jude
Tegnere: Rick Berry, Brom, Jim Burns, Fred Gambino, Alan Lee, John Howe, Dave McKean, Don Maitz, Chris Moore og Steve Stone.
Udgivelsesår: 1999
Forlag: Voyager
Format: Hardcover
Sideantal: 144 sider

Anmeldt i nr. 103 | 13/05/2014

Michael Larsen. Michael er 27 år gammel, bor i Ørbæk på Fyn og har en baggrund som webintegrator. Han har tidligere skrevet for onlinemagasinerne Connery.dk og OnFilm.dk. Michael er tosset med film, filmmusik, tegneserier og bøger, og han elsker at skrive om det for andre nørder som sig selv.

Skriv et svar

Your email address will not be published.