Infernus 3: Helvedes hunde

1 minuts læsetid
Infernus 3: Helvedes hunde

Helvedes hunde er tredje bind i serien Infernus om teenageren Morgan, der fra en sindssygeanstalt blev rekrutteret til at være hemmelig agent for MI9 – ”Metaphysical Intelligence Service”.

Hvert bind er en fortælling om Morgans opgaver, og hvert plot væver originalt teasers til klassiske legender, grusom verdenshistorie eller gyserfortællinger ind i Morgans i forvejen barske verden – komplet med klamme detaljer og uafrystelige, dystre illustrationer.

Vanviddet fortsætter

De taknemmelige døde bød på blodregn i en Gilles de Rais-infesteret fransk landsbyflække, og Angantyrs sværd sendte Morgan på arbejde i et tvist af nordisk mytologi med den legendariske bersærker og det magiske Thyrfing. Denne gang kommer plottet ind på Dartmoors skræmmende mørke, varulve, dæmoner og kvalmende gengangere og ikke mindst kommer de unge læsere lidt ind under huden på unge Morgan. Både mentalt og fysisk.

En dæmon går den unge agent på klingen om hans barndom på sindssygeanstalten, og man aner, at Morgan også har følelsesmæssigt arbejde forude, når han ikke har hænderne fulde med zombier, dæmoner og andre syrede væsener. Introduktionen af assistenten, pigen Reiko, fungerer godt som modstykke til den allerede originale Morgan-karakter. Hun handler, før hun tænker, lader det til, men viser snart sit værd.
hvid

Lovende samarbejde

Bukhaves illustrationer er fortsat imponerende og propfyldt med stemning – et perfekt match for Bødkers rå fortællinger. Tonen og billedsiden bliver langsomt mere dyster og grusom, og for de unge læsere med hang til gys og zombiehistorier, fortalt med et skælmsk glimt i øjet, er der tale om en successerie.

Helvedes hunde er venligst stillet til rådighed af forlaget Gyldendal.

5 stjerner
Titel: Infernus 3: Helvedes hunde
Forfatter: Benni Bødker
Illustrationer: Simon Bukhave
Forlag, år: Gyldendal, 2013
Format: Hardcover
Sideantal: 88

Anmeldt i nr. 95 | 13/09/2013

Stikord: Dæmoner, Okkultisme, Varulve

NN er tidligere skribent for Planet Pulp, men har af personlige årsager bedt redaktionen om at anonymisere sine indlæg.

Skriv et svar

Your email address will not be published.