Bikini Bloodbath

4 minutters læsetid
Bikini Bloodbath

Lowbudgetfilm har det med at skræmme størstedelen af mainstreampublikummet væk, fordi effekterne, skuespillet, og mange gange også plottet er helt hen i vejret. Men når man efterhånden bor i et land, hvor kun de mest poppede gyser- og mainstreamfilm bliver udgivet, kan det være medicin for sjælen at ty til de glemte perler, gamle såvel som nye, som ikke altid har haft et stort budget, supermodeller eller flotte computereffekter.

Derfor er det en skam, at de mange små produktioner bliver skubbet i baggrunden af større Hollywoodproduktioner. Alle instruktører skal starte et sted, og de første forsøg er jo ofte lavet med betydeligt gåpåmod på trods af et lavt budget. Nå, men nok om det. Der er heldigvis nogle selskaber, der udgiver disse lowbudgetfilm, og selvom mange af dem ikke udkommer i Danmark, er det nu om stunder heldigvis nemt at skaffe dem fra udlandet.

Blondiner, teens, en gal morder og mere til

Den gale kok
Den gale kok.

Bikini Bloodbath er en moderne lowbudgetfilm, der prøver at blande naiv slasher med sort komik. Filmen indeholder det hele: blondiner, teens, en gal morder, en fest, druk, hor, den nørdede pige, blod og et relativt tamt plot – traileren for filmen beskriver plottet som fraværende, hvilket det er, og det er friskt, at mændene bag filmen gør os opmærksomme på det.

En kok er gået på mordtogt (det er sådan set det eneste, man får at vide) i en lille by. Samtidig er nogle elever ved at være færdige med high school og holder et pyjamasparty for at fejre, de er færdige. Kokken kommer selvfølgelig til området og slagter sig igennem et par lokale indbyggere for senere at terrorisere den lille drukfest.

Kokken kommer til

Der festes hos pigerne
Der festes hos pigerne.

Igennem hele filmen bliver vi advaret om kokkens mordtogt i radioen, men de unge hovedpersoner har det med at snakke ind over og lader ikke til at være den mindste smule interesseret i, hvad der sker omkring dem. Samtidig med at pigerne har deres druk/pyjamasparty, har skolens drenge lavet deres.

Og der festes hos drengene (læg bl.a. mærke til ballonerne)
Og der festes hos drengene (læg bl.a. mærke til ballonerne).

Et par af drengene får nok af festen og går over til pigerne, som er trukket i deres bikinier (deraf den geniale titel) og slapper af i boblebadet med drinks og hele møget. Lidt lummerhed bliver det til, og et par sexjokes er der selvfølgelig også plads til. Kokken kommer selvfølgelig forbi, og slagter nogle af de liderlige og naive teens, som ikke rigtig ved, hvad de skal gøre for at slippe væk.

Efter en masse skænderier får de unge sendt én af sted for at hente hjælp – og mad – hos den lokale tacorestaurant. Imens prøver de andre at lave en plan, men ender bare med at drikke videre. Og hvad der videre sker, skal ikke røbes her.

Slasher med humor

De unge finder ud af at kokken er i huset
De unge finder ud af at kokken er i huset.

Kort sagt har vi at gøre med en vaskeægte slasher blot med en god portion humor tilsat. Kender man til genren og de store film i den som f.eks. Friday the 13th (1980), Black Christmas (1974) og Halloween (1978) ved man allerede fra starten, hvad man har med at gøre.

Pigerne bevæbner sig
Pigerne bevæbner sig.

Persongalleriet i filmen består af de typiske klichéer, hvis personligheder er papirtynde. Men drengene i Bikini Bloodbath skiller sig en smule ud fra de klichéer, vi ellers er vant til. I starten spiller de på deres muskler og på, hvor seje de er (meget traditionelt), hvorefter de pludselig vender på en tallerken og ender med at spille twister og spise småkager til deres fest (knap så traditionelt). Morderen i filmen, her den sindssyge kok, jager på helt traditionel vis de unge, der ikke opfører sig pænt.

På klassisk slasherfacon er der dog meget, der ikke hænger sammen. F.eks. løber den gale kok rundt på åben gade i en lille søvnig by uden at der er nogen, der stopper ham. Hvis man ved, hvem han er, hvorfor så ikke sende noget politi ud for at lede efter ham? Men der ville selvfølgelig ikke være en film, hvis kokken var blevet fanget et kvarter inde i filmen, og med en lowbudgetslasher som denne kan man se igennem fingre plothullerne.

Meget kort spilletid

Der kæmpes for livet
Der kæmpes for livet.

Bikini Bloodbath varer kun 73 minutter, og det er med al ekstramaterialet, som bliver afspillet efter filmens rulletekster. Det vil sige, at filmen er knap en time lang, hvilket er meget kort, selvom filmens plot er tyndt.

Ekstramaterialet består af en amatørmusikvideo af White Liger, en trailer (som faktisk er meget sjov) samt bloopers, der består af en mandsperson, der ikke kan åbne en dør. Især bloopers-scenen er skuffende, da den vitterligt er fuldstændig ligegyldig.

Hvis man er til slasherfilm, der ikke scorer mange point for plot eller skuespil, vil Bikini Bloodbath sikkert falde i ens smag. Men hvis man bare generelt har noget imod sexjokes og kæmpepatter, bør man nok gå udenom. Jeg er ikke sikker på om Bikini Bloodbath er en film, jeg vil gå tilbage til og gense for mig selv, men den vil sikkert blive hevet frem til en aften sammen med vennerne og en kasse øl.

Bikini Bloodbath er venligst stillet til rådighed af Eclectic DVD.

3 stjerner
Titel: Bikini Bloodbath
Instruktør: Jonathan Gorman & Thomas Edward Seymour
Manuskript: Jonathan Gorman & Thomas Edward Seymour
Cast: Debbie Rochon (Miss Johnson), Thomas Edward Seymour (Phil), Russ Russo (Mike M.), Leah Ford (Jenny), Margaret Rose Champagne (Eve), Carmine Capobianco (Coach Smith), Robert Cosgrove Jr. (The Chef), Dana Fay Ensalata (Pam), Anna-Karin Eskilsson (Sharon), Olja Hrustic (Ginger), Matt Ford (Gary), Sheri Lynn (Nerdy Suzy), Natasha Nielsen (Tawny), Phil Hall (Mr. Robinson), Philip Guerette (Jay ‘Deal’ Delachervete)
Producere: Robert Cosgrove Jr. (producer), Sheri Lynn (producer) (som Sheri Toczko), Russ Russo (producer), Kate Gorman (associate producer), Philip Guerette (associate producer), Jonathan Gorman (executive producer), Bruce Seymour (executive producer), Thomas Edward Seymour (executive producer)
Foto: Mike Anderson
Klip: Christopher W. Doyle
Musik: Tim Kulig
Spilletid: 73 minutter
Aspect ratio: 1.78:1
Lyd: Dolby Digital Mono
Sprog: Engelsk
Undertekster: Ingen
Produktionsland, år: USA, 2006
Produktionsselskaber: Blood Bath Pictures
Distributør (DVD): Eclectic DVD
Udgave/region: 0

Anmeldt i nr. 29 | 13/03/2008

Stikord: Slasher

Skriv et svar

Your email address will not be published.