9 piger – Liftet

1 minuts læsetid

9 piger - LiftetGudskelov at der findes små forlag herhjemme, der stadig uden tøven satser på de unge, danske tegneserietalenter i et marked, der med årene er blevet begrænset.

Det lille forlag Gladiator har udgivet 9 piger – Liftet, den første af i alt ni tegneserier om ni piger i problemer. Bag projektet står forfatter Bjørn Rasmussen og tegner Rikke Villadsen, og vi anmelder her den første 9 piger-tegneserie, Liftet.

En lille pige og en stor chauffør

Ude i en mørk skov, som taget fra et eventyr af Brødrene Grimm, finder man en lille pige, der ser fortabt ud. Hun når frem til en motorvej og blaffer efter et lift.

Hun får det i form af en chauffør med en snavset lastbil. Chaufføren ligner en grotesk trold, og man fornemmer ret hurtigt, at han muligvis har mørke planer med den arme pige…

En fin smagsprøve på Villadsens talent

9 piger – Liftet er et udmærket forsøg på en alternativ dansk tegneserie, hvilket man bestemt ikke kan få nok af. Villadsen tryller en grum og mørk stemning frem med sine flotte blyantstegninger, der vækker mindelser om tysk ekspressionisme samtidig med, at stregen har en charmerende naivitet over sig.

Bjørn Rasmussens tekst er dog for kort, og man ønsker noget mere i handlingen, for mulighederne er der bestemt. Men det er modig at lave noget om pædofili-temaet, som man desværre af og til hører om i vores grå virkelighed. Alene det at prøve at tage emnet op i tegneseriemediet, uden at det bliver for meget, er flot.

Men de modige intentioner til trods, skuffer 9 piger – Liftet som helhed en anelse, og man føler, at der kunne være potentiale for et mesterværk. Men opsøg tegneserien alligevel – om ikke andet så for Villadsens grafiske talent.

3 stjerner

Titel: 9 piger – Liftet
Forfatter: Bjørn Rasmussen
Tegner: Rikke Villadsen
Forlag, år: Gladiator, 2014
Albumlængde: 64 sider

Anmeldt i nr. 115 | 13/05/2015

Michael Larsen. Michael er 27 år gammel, bor i Ørbæk på Fyn og har en baggrund som webintegrator. Han har tidligere skrevet for onlinemagasinerne Connery.dk og OnFilm.dk. Michael er tosset med film, filmmusik, tegneserier og bøger, og han elsker at skrive om det for andre nørder som sig selv.

Skriv et svar

Your email address will not be published.